کد خبر: 3660123
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹

عامل به قرآن بودن در مهجوریت زدایی از قرآن تاثیرگذار است

گروه فعالیت‌های قرآنی: استاد برجسته قرآن و رئیس هیئت مدیره مؤسسه مجمع قاریان تبریز، اظهار کرد: ‏یکی از عوامل مهم که در مهجوریت زدایی از قرآن می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد، این است که حافظان، قاریان، مفسران و تمام کسانی که در این بخش فعالیت دارند، عامل به قرآن باشند.

حسین قربانی، استاد برجسته قرآن و رئیس هیئت مدیره مؤسسه مجمع قاریان تبریز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: ‏ یکی از عوامل مهم که در مهجوریت زدایی از قرآن میتواند بسیار تاثیرگذار باشد، این است که حافظان، قاریان، مفسران و تمام کسانی که در این بخش فعالیت دارند، عامل به قرآن باشند.
 وی افزود: خداوند حکیم و متعال انسان را به نیروی عقل و فکر مجهز کرد و در او استعدادهای بالقوة فراوانی را به ودیعت نهاد و تمام قوای هستی را مسخر و رام او گردانید، از سوی دیگر با فرستادن پیامبران الهی و کتب آسمانی به انسان فهماند که تنها راه سعادت حرکت در خط سیر انبیاء مطابق با کتب آسمانی اوست.  
 وی با استناد به آیه 44 سوره بقره خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: آیا مردم را به نیکی فرمان میدهید و خود را فراموش میکنید، با اینکه شما کتاب خدا را می خوانید؟ آیا هیچ نمی اندیشید؟
قربانی با اشاره به فرهنگ نامناسب رایج در جامعه ادامه داد: یک فرهنگ نامناسب که در بین بیشتر افراد جامعه رایج است این است که مردم قرآن را بیشتر برای کارهای جانبی و آماده کردن مجلس برای مراسم مختلف میخواهند.
رئیس هیئت مدیره مؤسسه مجمع قاریان تبریز یادآور شد: یکی از شایع ترین آنها استفاده از قرآن در قبرستان‌ها و مجالس ترحیم است و تسلیت دهندگان و عزاداران معمولا هیچ گونه توجهی به معانی و مفاهیم ندارند و هدف بیشتر کسانی که در چنین مراسمی شرکت می کنند خواندن فاتحه‌ای برای شادی روح مرحوم است.
وی افزود: برای زدودن مهجوریت از چهره قرآن لازم است که رویکرد مسئولان و دیدگاه جامعه نسبت به قرآن دگرگون شود.
قربانی از پیامدهای مهجوریت قران گفت و تاکید کرد: متروک شدن شریعت، رواج منکرات، گسسته شدن رشتة اتحاد و برادری در جامعه، جدا شدن مردم از فرهنگ قرآن، رانده شدن نیروهای مذهبی از صحنه اجتماع، پنهان شدن حق و آشکار شدن باطل، دروغ بستن به خدا و پیامبر، استفاده ابزاری از قرآن برای اثبات دعاوی خویش، توجه مردم به نقش و نگار و قرائت‌های زیبا و عدم راهیابی قرآن به زندگی روزانه مردم از پیامدهای مهم مهجوریت قرآن است.

captcha