کد خبر: 3667803
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۹
بیژن رنجبر:

سهم یکسان همه علوم در باشگاه پژوهشگران جوان/ تدوین آیین‌نامه حمایت از نخبگان در دانشگاه آزاد

گروه دانشگاه: معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در نشست خبری ضمن اشاره به اینکه آیین‌نامه حمایت از نخبگان در دانشگاه آزاد تا یک‌ماه دیگر تدوین می‌شود، اظهار کرد: همه علوم از جمله علوم انسانی در باشگاه پژوهشگران جوان هم‌سهم هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، ظهر امروز سه‌شنبه، ۷ آذرماه جاری، بیژن رنجبر، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در نخستین نشست خبری خود و در آستانه هفته پژوهش و فناوری با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه در هفته پژوهش، عنوان کرد: هفته پژوهش دانشگاه آزاد، از ۲۲ الی ۲۶ آذرماه در ۳ سطح واحدها، استانی و ملی برگزار می‌شود.
وی با اشاره به شعار هفته پژوهش که با عنوان «پژوهش تقاضامحور و تجاری‌سازی فناوری با زیربنای تولید و اشتغال» نام‌گذاری شده٬ ادامه داد: ستاد هفته پژوهش و فناوری در واحدها تشکیل شده روسای ستادها، روسای واحدها هستند و ۳ تن از اعضای هیئت علمی، اعضای ستاد هستند.
وی از جمله برنامه‌های دانشگاه آزاد در هفته پژوهش را تقدیر از پژوهشگران برتر در حوزه‌های علوم انسانی، فنی و مهندسی، هنر و معماری، علوم پایه، علوم پزشکی و کشاورزی، برگزاری کارگاه‌ها، سخنرانی‌های علمی و پژوهشی، ذکر کرد و گفت: پانزدهمین گردهمایی معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی، ۲۶ آذرماه و با حضور و سخنرانی رئیس هیئت موسس دانشگاه و ریاست دانشگاه همراه خواهد بود.
رنجبر افزود: نمایشگاه سراسری هفته پژوهش را خواهیم داشت و در این نمایشگاه، محصولات عمده مراکز رشد و پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان دانشگاه آزاد عرضه می‌شود. این نمایشگاه در تهران و همزمان با نمایشگاه پارک‌های علم و فناوری در هفته پژوهش برپا می‌شود. در این نمایشگاه از هر حوزه یک محصول برتر به نمایش گذاشته می‌شود.
وی ادامه داد: کارگاه‌های متعددی در مدت زمان برگزاری نمایشگاه خواهیم داشت، از جمله کارگاه تجاری‌سازی فناوری، چالش‌ها و راهکارها است که ۲۰ آذر برای حل مشکلات و مسائل شرکت‌های دانش‌بنیان برگزار می‌شود.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برنامه جامع برای پروژه‌های تحصیلات تکمیلی خواهیم داشت، گفت: در اوایل مهرماه بر اساس مصوبه هیئت امنای دانشگاه، مقرر شد پژوهش‌ها و پروژه‌های تحصیلات تکمیلی زیرمجموعه معاونت پژوهشی دانشگاه قرار گیرد و بر اساس برنامه جامع، این پروژه‌ها به سمت حل مشکلات و معضلات کشور سوق دهیم که دفاتر باشگاه پژوهشگران دانشگاه این وظیفه را برعهده دارد.
وی افزود: با فعال شدن دفاتر این باشگاه در سطح استان‌ها، کارهای پژوهشی استانی به نخبگان هر استان واگذار شود و صنعت استان شناسایی شود و متناسب با پتانسیل هر استان، پایان نامه‌ها و رساله‌ها تالیف شوند. این اختراعات و نوآوری‌ها در حل یک مسئله را می‌توانیم جایگزین ثبت مقاله در مجلات معتبر نماییم. آیین‌نامه مربوط به این مسئله در حال بررسی برای تصویب است.
وی همچنین از تدوین آیین‌نامه حمایت از نخبگان تا یک ماه دیگر خبر داد و گفت: بر اساس این آیین‌نامه از رتبه‌های زیر ۵۰۰ کنکور سراسری و نیز نخبگان بدون مدرک برای تحصیل در دانشگاه آزاد، حمایت خواهیم کرد.
رنجبر در ادامه به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داد و در پاسخ به پرسش خبرنگار ایکنا مبنی بر اینکه سهم پروژه‌های علوم انسانی در باشگاه پژوهشگران جوان چه میزان است؟ اظهار کرد: این‌گونه نیست که سهم علوم پایه و دیگر حوزه‌ها به جز علوم انسانی را بیشتر بگیریم و سهم علوم انسانی اندک باشد. در این باشگاه همه پژوهش‌ها هم‌سهم هستند.
وی ادامه داد: اما مسئله‌ای که وجود دارد این است که دانشجویان و اساتید در رشته‌های علوم انسانی به این سمت بیایند که می‌توانند ایده‌هایی را طرح نمایند و آنها را جلو ببرند. ما نیز از همه واحدها در این زمینه حمایت جدی می‌کنیم.
وی افزود: در این زمینه قراردادهایی با آستان قدس رضوی، حرم مطهر حضرت معصومه(س) و نیز حرم حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) خواهیم بست.
رنجبر همچنین از تشکیل کارگروهی علمی در باشگاه پژوهشگران جوان، به منظور چاپ مقالات حوزه علوم انسانی به زبان انگلیسی خبر داد و گفت: از نخبگان در این عرصه دعوت خواهیم کرد تا نقاط ضعف این حوزه در زمینه برون‌داد علمی علوم انسانی رفع شود و این برون‌دادها معتبر باشد.
captcha