به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) آیتالله العظمی جعفر سبحانی امروز نهم آذرماه در افتتاحیه کنگره بینالمللی قرآن و علوم انسانی با بیان اینکه هدف ما تولید علوم انسانی دینی است گفت: باید ببینیم انسان در قرآن و علوم غربی چگونه تعریف شده همچنین مسایلی که از دید قرآن و غرب بر انسان مترتب است چیست و هدف از آفرینش انسان از نگاه قرآن و غرب نیز باید بررسی شود.
وی افزود: باید در دانشگاههای ما علوم انسانی قرآنی و حدیثی باشد و از علوم غربی که در تضاد است فاصله بگیرد و در عین حال هم بتوانیم از دانش آنان بهره ببریم.
وی افزود: انسان در نگاه قرآن مقام خلیفة اللهی دارد، و خلیفه باید نسبت به کسی که از جانب او نمایندگی دارد نوعی تناسب و اقربیتی داشته باشد.
آیتالله سبحانی عنوان کرد: از دید قرآن، جهان برای انسان آفریده شده است و او دارای چنین مقامی است در حالی که در غرب، انسان بریده از عالم بالا تعریف میشود و در علوم انسانی غرب، وحی و رابطه انسان با خدا وجود ندارد.
وی با اشاره به جایگاه اخلاق در قرآن و اسلام و مقایسه آن با غرب ادامه داد: اخلاق در اسلام اصالت دارد؛ مثلا احترام به والدین، اصل است و نیکی به دیگران ارزش به همین دلیل همسایه تا 40 خانه آن طرف تر هم مورد تکریم و احترام است ولی در غرب، اخلاق، انتفاعی و سودجویانه است و حتی اگر بر مشتری لبخند می زنند برای جلب سود و مشتری بیشتر است که میان این دو تفکر از زمین تا آسمان فرق است.
این مرجع تقلید تصریح کرد: دشمنان الان جنگهای نیابتی را برای تامین و حفظ منافع خود به راه انداخته تا اسلحه بیشتر بفروشند و درآمد بیشتری کسب کنند در حالی که قرآن میفرماید اگر کسی، یک انسانی را زنده کند گویی که همه انسانها را زنده کرد و اگر کسی را بکشد گویی همه بشریت را کشته است.
وی افزود: کسانی که بمب اتم بر سر مردم ژاپن ریختند میگویند ما برای اینکه جنگ طولانی نشود این کار را کردیم ولی کسی نیست از آنان بپرسد که شما با چه مجوزی جنگ به راه انداختید که بخواهید برای طولانی نشدن آن، بمب اتم بر سر مردم بریزید.
وی تاکید کرد: این کنگره باید به این مطالب توجه داشته باشد و کتب علوم انسانی را مستقلا بنویسند البته نباید بریده از فکر دیگران باشیم ولی وحی قرآنی و حدیثی، چارچوب اصلی ما در دانشگاه است.
وی با اشاره به فلسفه اسلامی و غربی بیان کرد: نوعا همه فلسفه غرب، شبههآفرینی است؛ به عنوان مثال؛ کانت از اول تا آخر ایجاد شبهه کرده است ولی فلسفه اسلامی با قاطعیت سخن گفته است.
وی تاکید کرد: اساتید دانشگاه نباید از ورود به این مباحث و قرآنیشدن علوم انسانی واهمه داشته باشند و مطمئن باشند که مقام و کمالات بیشتری در پرتو این مسئله به دست خواهند آورد.