کد خبر: 3668803
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۷
ویسکرمی مطرح کرد:

سنجش خداوند با مخلوقات؛ ریشه مشکلات خداشناسی/دینداری لازمه خداشناسی است

گروه معارف: یک مفسر قرآن‌کریم سنجش و مقایسه کردن خداوند با انسان را ریشه تمام مشکلات خداشناسی دانست و اظهارکرد: شناور شدن در دینداری باعث شناخت خدا می‌شود یا به بیان دیگر شناخت خدا مستلزم شناور شدن در دین و دینداری است.

مهرداد ویسکرمی، استاد و مفسر قرآن‌کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌‌المللی قرآن(ایکنا) از لرستان، گفت: خطبه ۸۸ نهج‌البلاغه مشهور به خطبه «اشباح» است که در آن موضوع جلوه‌های معرفی خداوند توسط خودش بیان شده است.
وی با بیان این‌که انسان باید تمام تلاش خود را برای شناخت خداوند به‌کار گیرد، اظهارکرد: در این خطبه خط قرمزهایی برای شناخت خداوند وجود دارد این در حالی‌است که تفکر بیش‌از حد در مورد قدرت خدا و عمق عیب عالم ملکوت عالم باعث هلاک انسان می‌شود.
ویسکرمی با بیان این‌که خداوند متعال در مواردی شناخت خود را به انسان نشان داده است، تصریح کرد: اگر انسان به آسمان نگاه کند با دیدن چشمه‌ای از قدرت خداوند به وجود  خدا پی می‌برد این در حالی‌است که انسان هرچه بیشتر در آثار خلقت الهی تفکر کند متحیرتر می‌شود.
این مفسر قرآن‌کریم وجود استحکام و قواعد عالم را معرف وجود خداوند برشمرد و تصریح کرد: وجود انسان عالی‌ترین آیت وجود خداوند است این در حالی‌است که تمام موجودات به محتاج بودن و احتیاج اعتراف دارند.
وی با بیان این‌که انسان برای وجود خداوند و شناخت او باید به انبیاء و ائمه‌اطهار(ع) مراجعه کند، گفت: خدای متعال برای خداشناسی آن مقداری که نیاز بوده را بیان کرده است کمااینکه بشریت باید با تلاش خود به سمت شناخت واقعی خداوند برود.
ویسکرمی همه آفریده‌های خدا را دلیل حضور خدا دانست و عنوان کرد: دلیل وجود خداوند به‌وسیله تدبیر او بیان شده است.
این مفسر قرآن‌کریم با بیان این‌که ریشه تمام مشکلات خداشناسی تشبیه خداوند با مخلوقات است، تصریح کرد: اگر کسی خداوند را با مخلوقات تشبیه کند بویی از معرفت خدا نمی‌برد و هرگز معرفت خدا را درک نخواهد کرد.
وی ادامه داد: شناور شدن در دینداری باعث شناخت خدا می‌شود یا به بیان دیگر شناخت خدا مستلزم شناور شدن در دین و دینداری است.
ویسکرمی با بیان این‌که اگر عبرت نباشد و انسان از اتفاقات عبرت نگیرد، دچار انحراف می‌شود، اضافه کرد: خداوند متعال قدرت خود را همواره به انسان نشان می‌دهد کمااینکه در همین زلزله اخیر نیز خداوند به ما نشان داد که ما می‌توانیم در کمتر از ۱۰ ثانیه همه شما را دفن کنیم اما باز عده‌ای عبرت نگرفتند.
این مفسر قرآن‌کریم با بیان این‌که اگر کسی خدا را با مخلوقات مقایسه کند به یقین نرسیده است، ادامه داد: گاهی معرفت در حوزه اندیشه است و گاهی در حوزه‌ی یقین، این در حالی‌است که انسان تا به مرحله یقین نرسد به معرفت خدا پی نخواهد برد.
captcha