کد خبر: 3669199
تاریخ انتشار : ۱۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۲

تلاش برای ایجاد صندوق مالی مشترک جهان اسلام در توسعه علم

تلاش برای ایجاد صندوق مالی مشترک جهان اسلام در توسعه علم گروه جامعه: دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک با مشارکت امت اسلامی بزرگترین صندوق مالی مشترک جهان اسلام در توسعه علم و فناوری را ایجاد کنیم و علم و فناوری را برای رفاه، امنیت و سلامت بشریت به خدمت بگیریم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، مهدی صفاری‌نیا، دبیر شورای سیاستگذاری جایزه مصطفی(ص) امروز، ۱۲ آذرماه، در آئین اعطای جایزه مصطفی(ص) که در تالار وحدت تهران با حضور شخصیت‌های علمی جهان اسلام در حال برگزاری است، به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: جایزه مصطفی(ص) یک جایزه و جریان مردمی است و امروز نیز شایستگان جامعه اسلامی و جهانی به این برنامه دعوت شده‌اند.

وی با بیان اینکه جایزه مصطفی فرصتی را فراهم آورده است تا همه در یک فعالیت علمی جهانی سهیم شوند، عنوان کرد: بنیاد علم و فناوری مصطفی به همت اصحاب علم و فناوری مأموریت خود را ترغیب و حمایت از توسعه علم و فناوری قرار داده تا با اعطای جایزه جهانی مصطفی که یکی از نمادهای مهم شایستگی و برتری علمی و فناوری در سطح جهان است از الگوهای علم و فناوری تجلیل کنند، الگوهایی که توامان ضمن نقش آفرینی در توسعه مرزهای دانش همتی شایسته را در ایفای مسئولیت‌های اجتماعی تصویر می‌کنند و نمادی درخور از عالم ارزشمند را در اجتماع تبیین می‌کند.

صفاری با بیان اینکه بنیاد علم و فناوری مصطفی در فعالیت‌های خود با اعطای جایزه مصطفی به عنوان نمونه موفق تلاش دارد کانونی برای توجه جهانیان به توانمندی‌های جهان اسلام ایجاد کنند و زمینه همکاری‌های علمی بین‌المللی را بیش از پیش فراهم آورد، تصریح کرد: این بنیاد قصد دارد زنجیره‌های ارزش‌آفرینی علم و فناوری را جاری سازد و با تبیین گفتمان علم و فناوری در سطح جامعه زمینه پرورش دانش‌آموزانی خلاق را موجب شود تا از آن وادی دانشجویانی تربیت یابند که از دانش، اندوخته‌ای ارزشمند برای رفع چالش‌های جامعه به ارمغان آورند.

وی برگزاری دو دوره مسابقه نور در سطح دانش‌آموزان جهان اسلام و تولید بیش از ۳۶۰۰ فعالیت علمی توسط تیم‌های دانش‌آموزی را نیز با این رویکرد دانست و گفت: همچنین نشست‌های علمی دانشجویی از همین هفته در سطح دانشگاه‌ها آغاز شده است. چنین رویکردی می‌توانند منجر به برگزاری نشست‌های علمی موثرتری برای شروع همکاری‌های علمی بین دانشمندان و پژوهشگران و حمایت از طرح‌های پژوهشی کاربردی شود که با نگاهی مسئله محور ارائه راهکار برای حل مسائل جامعه و ارتقای سطح رفاه عمومی را هدف قرار داده است.

صفاری ادامه داد: همافزایی در علم و فناوری همچون دوران طلایی تمدن اسلامی قطعاً رشد قابل توجهی در حوزه علم و فناوری را برای بشریت به ارمغان می‌آورد که از سرچشمه آن تمامی اقوام سیراب و ملل اسلامی توانمندتر می‌شوند.

وی در پایان از بیش از ۴۰۰ شخصیت حقیقی و ۵۰ شخصیت حقوقی که در تامین مالی جایزه همراه بودند تقدیر کرد و گفت: امیدواریم بتوانیم در آینده نزدیک با مشارکت امت اسلامی بزرگترین صندوق مالی مشترک جهان اسلام در توسعه علم و فناوری را ایجاد کنیم و علم و فناوری را برای رفاه امنیت و سلامت بشریت به خدمت بگیریم به نحوی که آثار و برکات جایزه در آحاد اقشار جوامع اسلامی جاری و ساری شود.

captcha