محمد بابایی، مدیر نشر مرکز طبع و نشر قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: سیاستهای کتابت، چاپ و نشر قرآن کریم درآبانماه سال 90 به سازمانهای مربوطه ابلاغ شد که از نیمه خردادماه سال 91 اجرایی شد و توسط سازمان دارالقرآن به اجرا درآمد.
به گفته وی، این سیاستها به مدت 5 و سال و نیم است که اجرایی میشود و بر این اساس رسم قرآنهای پرکاربرد اصلاح شده است. مرکز طبع و نشر قرآن نیز به اصلاح چند نسخه قرآن پرداخت و سازمان دارالقرآن الکریم نیز قرآنهای مورد اقبال ناشران را اصلاح کرد و ناشران به مرکز مراجعه کردند و ما نیز از آنها حمایت کردیم.
بابایی افزود: 10 قرآن پرکاربرد که از قدیم چاپ میشدند، همچنین بعضی از مورد اصلاح رسمالخط قرار گرفتند و طبق سیاستهای ابلاغی مناسبسازی شدند. هنوز هم مراجعاتی برای اصلاح رسم وجود دارد که مرکز از این کار حمایت میکند تا سیاستها به شکل اصولی و دقیق اجرایی شود.
وی در توضیح این موضوع اظهار کرد: در گذشته برخی از کلمات در قرآنها به صورت املایی نوشته میشد که برخلاف سیاست ابلاغی بود. بر این اساس باید شیوه نگارش اصلاح میشد و مثلا در برخی از کلمات، الف حذف و الف مقصوره جای آن قرار میگرفت. برای مثال کلمه مالک بر اساس رسمالمصحف باید به صورت ملک نوشته شود.
بابایی عنوان کرد: سازمان دارالقرآن فایل قرآن اصلاح شده به خط استاد نیریزی که یکی از این مصاحف بود را در اختیار گرفت تا به ناشران متقاضی ارائه دهد. همچنین برخی از سازمانها نیز به مرکز طبع و نشر مراجعه کردهاند و کار آغاز شده است و تا پایان سال این مصحف به چاپ میرسد. مرکز طبع و نشر نیز آمادگی ارائه این فایل به ناشران را دارد.