حجتالاسلام والمسلمین احمد زادهوش، رئیس جامعة المرتضی(ع) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با تبریک سالروز میلاد حضرت عیسی مسیح(ع) به همه مسلمین و مسیحیان جهان گفت: ما براساس آیات قرآن کریم و شریعتی که از ناحیه پیامبر(ص) به ما رسیده است همچنین اطلاعاتی که از سایر ادیان الهی داریم معتقدیم شاکله و استخوانبندی ادیان الهی شبیه است.
وی با تاکید بر اینکه آموزههای بنیادی و پایهای ادیان به هم دیگر نزدیک است اظهار کرد: همه ادیان بر مهر و محبت نسبت به دیگران، حفاظت از محیط زندگی و محیط زیست، معادباوری و قیامت و ظهور و پوشش و حیا و عفت همچنین خوردن مال حلال و پرهیز از مال حرام تاکید دارند.
زادهوش بیان کرد: این موارد در تعالیم حضرت عیسی(ع) نیز وجود دارد و ایشان همانند سایر انبیاء الهی مردم را به زندگی سعادتمند در دنیا و آخرت دعوت کرده است و همین موضوعات مشترک میتواند محور تعامل و همزیستی مسالمتآمیز میان ادیان شود.
رئیس جامعة المرتضی با اشاره به آیه شریفه «وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا»(مریم/31) تصریح کرد: این آیه از زبان حضرت عیسی(ع) و در ماجرای تولد ایشان و دشواریهایی که به دنبال آن برای حضرت مریم(س) ایجاد شد بیان شده است؛ ایشان به اذن الهی و در گهواره خطاب به بنی اسرائیل که مریم(س) را متهم به کاری ناشایست کرده بودند فرمود «و هر جا كه باشم مرا با بركت ساخته و تا زنده ام به نماز و زكات سفارش كرده است» که این دو فریضه از فرایض واجب و در عین حال بسیار مورد تاکید در دین اسلام و قرآن کریم هم هست.
معاون سابق فرهنگی ـ تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به آیه شریفه «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»(بقره/183) تصریح کرد: روزه یکی دیگر از مشترکات عبادی میان ادیان مختلفی است که منشأ الهی دارند؛ اگرچه خطاب آیه مسلمین هستند ولی فروده ما روزه را همان طور که بر پیشینیان واجب کردیم بر شما نیز واجب ساختیم؛ بنابراین مشترکات بین ادیانی و وحدت سیاق میان احکام و مسایل دینی در میان ادیان، کم نیست.
زادهوش بیان کرد: در آموزههای بنیادی و دست نخورده ادیان ابراهیمی و به خصوص مسیحیت، مهرورزی و دوستی به همنوعان، رعایت حقوق یکدیگر در جامعه و عدم تجاوز به حقوق دیگران مورد تاکید قرار گرفته است و اگر امروز شاهد این همه مشکلات و درگیری و کشت و کشتار هستیم باید ریشه آن را در دوری پیروان ادیان از ماهیت دین خود بدانیم.
رئیس جامعة المرتضی عنوان کرد: با توجه به این همه مشترکات فراوان اگر مبلغان ما که با زبانهای مختلف در گوشه و کنار دنیا نیز آشنا هستند و به خصوص از طریق رسانههای مختلف در کشورهای گوناگون بر این مشترکات و تبیین آن تاکید داشته باشند و روح واحد ادیان را به رخ بکشند و در میان مردم دنیا بزرگ جلوه دهند میتوانند توجه امت مسیحی را به معارف حقیقی الهی جلب کنند.
زادهوش تصریح کرد: در میان مسیحیت اعتقاد نادرستی وجود دارد که حضرت عیسی(ع) را خدا و فرزند خدا میدانند و معتقد به تثلیث هستند در حالی که قرآن کریم به ذکر حقیقت مسئله و انحراف آنان از این باور تاکید فرموده است؛ لذا میتوان حول مشترکات فراوانی که وجود دارد باور و اعتقاد درست را هم منتقل کنیم.
وی تاکید کرد: امروز در شرایطی هستیم که بعد از 40 سال سیاهنمایی دشمنان انقلاب اسلامی و ایران، مقدار اندکی از این سیاهنماییها در پرتو افزایش رفت و آمدها از کشورهای دیگر کمتر شده است و این فرصت بهترین موقعیت برای بهرهبرداری تبلیغی است.
رئیس جامعة المرتضی بیان کرد: امروز توریست و جهانگردان زیادی از نقاط مختلف دنیا به خصوص کشورهای اروپایی و متعلق به ادیان مسیحی وارد ایران میشوند و به خصوص به بازدید از مراکز مذهبی ما مانند حرم مطهر حضرت معصومه(س) میپردازند که البته مبلغان ما نیز کمابیش در این بازدیدها حضور دارند و گفتوگوهای عجیبی میان آنان شکل میگیرد که نشان میدهد این افراد چقدر تحت تاثیر تبلیغات سوء و منفی قرار گرفتهاند.
رئیس جامعة المرتضی با بیان اینکه منطق و معارف ناب اسلامی، برای اهل منطق و عقل، دلنشین است به وظیفه حوزه علمیه در این خصوص اشاره و اظهار کرد: متاسفانه حوزه علمیه ما درونگرا است و ارتباط فعالی با خارج کشور و مخاطبان دیگر بلاد ندارد و رفتوآمد اندیشمندان دیگر ادیان و کارشناسان مذهبی دینی دیگر کشورها به حوزه کم است.
زادهوش با بیان اینکه باید در این موضوع، تحول عمیقی در حوزه علمیه رخ دهد بیان کرد: حوزه علمیه باید درها را باز کرده و کریدور رفت و آمد میان اندیشمندان دینی را ایجاد کند و با نهادهای همسو و مراکز علمی و فرهنگی و فرامذهبی و فرادینی در کشورهای دیگر رایزنی و گفتوگو و تعامل علمی و فرهنگی ایجاد کند.
وی با بیان اینکه متاسفانه وضعیت حوزه در این مسئله نزدیک به صفر است تصریح کرد: در سایه توسعه تعامل و همزیستی صحیح میان پیروان ادیان و شناخت راههای این همزیستی است که خواهیم توانست دنیای بهتری را داشته باشیم.