عباس جاردله، فعال قرآنی که مدتی است به تقلید از سبک تلاوت مرحوم عبدالباسط محمد عبدالصمد میپردازد و به گفته خودش، توانسته تا بدون داشتن استاد در این زمینه به موفقیتهایی نیز دست پیدا کند، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در رابطه با نحوه آشنایی خود با این سبک و نیز ورود به فعالیتهای قرآنی اظهار کرد: تقریبا هشت سال پیش بود که با تشویق پدرم و علاقه ایشان به صوت زیبای مرحوم عبدالباسط، علاقهمند به پیگیری این سبک شدم.
وی که هماکنون در روستای حمید آباد شهرستان رفسنجان زندگی میکند، با بیان اینکه به دلیل برخی مشکلات مدتی قبل در شهرستان اهواز ساکن شدیم، افزود: پس از سکونت در این استان که الحمد الله قاریان خوبی در این استان ساکن هستند، توانستم خیلی بیشتر به پیگیری سبک مرحوم عبدالباسط و فعالیتهای قرآنی بپردازم و در این زمینه با استفاده از فضای مجازی و نیز تهیه انواع لوح فشرده تلاوتهای شیخ عبدالباسط و در ادامه نیز صوت مرحوم منشاوی به تمرین سبک قرآنی این اساتید پرداختم.
این فعال قرآنی ادامه داد: همچنین، طی سفری که در این مدت به شهر قم داشتم، توانستم به لوح فشرده بیشتری از صوت این اساتید قرآنی بزرگ و صاحب سبک دست پیدا کنم که استفادههای فراوانی نیز از این الواح داشتم.
جاردله در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بدون داشتن استاد و مربی توانستم تقریبا به این سبکهای قرآنی مسلط شوم و به فعالیتهای بیشتر قرآنی بپردازم، تصریح کرد: بنده تقریبا تمامی قواعد تجوید و صوت و لحن را شخصا و با گوش دادن زیاد به صدای اساتید بزرگ قرآنی آموختم و از هیچ استادی در این زمینه بهرهای نبردهام.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هنگامی که در اهواز به سر میبردم در جلسات عمومی قرآن حضور داشتم، اظهار کرد: در یکی از این جلسات که با حضور استاد ناصر دغاغله، برادر استاد مهدی دغاغله برگزار شد، ایشان هنگامی که تلاوتم را شنید، بسیار از تلاوتم راضی بود و بنده را به ادامه این مسیر تشویق کرد.
این فعال قرآنی با بیان اینکه مدتی است که برای زندگی از استان خوزستان و اهواز به روستای حمیدآباد شهرستان رفسنجان آمدهایم، اذعان کرد: متأسفانه در روستای حمیدآباد و همچنین، شهرستان رفسنجان امکانات بسیار کمی برای فعالیتهای قرآنی وجود دارد و حتی در روستای محل سکونت ما یک جلسه قرآن عمومی وجود ندارد که بنده بتوانم از آن به نحو احسن استفاده کنم.
وی تصریح کرد: مشکل بزرگی که هماکنون با آن مواجه هستم، خدمت سربازی است؛ چرا که شغل پدرم در اهواز است و ما یعنی خواهر و مادرم ساکن رفسنجان هستیم. بابت همین امر، نزدیک به یک سال است از تلاوت حرفهای عقب افتادم و حقیقتا سختترین شرایط و مشکلاتم به خاطر همین امر است. از طرفی نیز کانال قرآنی در شبکه اجتماعی تلگرام دارم که ویژه به استاد عبدالباسط اختصاص دارد و افراد زیادی عضو این کانال هستند و باید یک ادمین پیدا کنم تا بتوانم در دوران آموزشی سربازی، مدیریت کانال را به او بسپارم.
جاردله با اشاره به اینکه تنها راه پیگیری برنامههای قرآنی در روستای ما استفاده از شبکههای قرآنی مانند شبکه قرآن و معارف سیما و نیز فضای مجازی است، بیان کرد: وجود امکانات محدود ازجمله عدم برگزاری جلسات قرآن، مشکلات زیادی را برای ادامه فعالیتهای قرآنیام ایجاد میکند اما با وجود تمامی مشکلات، راه قرآنی که آغاز کردهام، ادامه میدهم.