به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، کتاب «مثل افتادن برگ» دریافتی از خطبه 221 نهجالبلاغه است که در آن، امام علی(ع) پس از اشاره به شیوه خُرداندیشانه جاهلان، که به گورستان رفته و به شمارش مردگان خویش میپرداختند، به لزوم عبرتگیری و پند پذیری از آنها اشاره کردهاند؛ سپس حقایقی را در مورد مرگ بیان کرده و در آخرین فصل سخن، به زندگی پر مشقت آدمی در پایانه راه زندگیاش اشاره کرده است.
این کتاب را میتوان تصحیح باورها به مرگ با رویکردی نوین دانست. در این اثر شناخت حقیقت راهی برای مصونیت و بهرهبرداری مثبت از آن و سخن از مرگ، سخن از زندگی حقیقی و جاودانه، چرایی سخن گفتن از مرگ عنوان شده است. همچنین مرگ آفریدهای از آفریدگان خدا جزئی از حقایق پیرامون مرگ است که آن را پایان راه ندانسته و هدف از آفرینش مرگ را آزمون بشریت بیان کرده است. از سوی دیگر، مرگ عامل جهش از عالمی به عالم دیگر است.
شأن نزول سوره تکاثر، فخرفروشی از چه روی، ملاکهای حقیقی یا ملاکهای پوشالین، عبرت چیست، آرزوهای طولانی و سقوط، آیندهنگری یا کوتهاندیشی، خطراتی فراتر از اندیشه و گمان، مرگ پایان فرصتها، نگرش فرشته مرگ به آدمی، وصیت رشته پیوند، فصل دردمندی و ... بخشی از عناوین کتاب «مثل افتادن برگ» را شامل میشود.
شیوه نگارش و تدوین این کتاب به گونهای است که در هر فصل، ابتدا به واژهشناسی کلمات دشوار متن پرداخته و سپس شرحی بر آن نوشته است؛ سپس به پارهای از مباحث که با متن خطبه در ارتباط است، اشاره کرده است.
یادآور میشود، کتاب «مثل افتادن برگ» به کوشش سیده ز. شیرازی تدوین شده و انتشارات دلیل ما آن را در قطع وزیری در 222 صفحه و به قیمت 14 هزار تومان منتشر کرده است.