کد خبر: 3680724
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۶
استاد حوزه علمیه:

قرآن کلامی منسجم، نظام‌واره و مدون است

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله هادوی تهرانی تاکید کرد: ویژگی قرآن این است که سخنانی نظام‌وار، کاملا منسجم، است و بر تمامی حوزه‌های حیات انسانی قابل تطبیق است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی در ادامه مباحث تفسیری سوره مبارکه زمر به آیه 23 این سوره«اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتَابًا مُتَشَابِهًا مَثَانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَقُلُوبُهُمْ إِلَى ذِكْرِ اللَّهِ ذَلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشَاءُ وَمَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَمَا لَهُ مِنْ هَادٍ» اشاره کرد و گفت: ویژگی قرآن این است که سخنانی نظام‌وار، کاملا منسجم، است و بر تمامی حوزه‌های حیات انسانی قابل تطبیق است و به معنای وسیع کلمه و فراتر از تجربه، علمی است.

وی با اشاره به تعبیر«متشابها مثانی» تاکید کرد: هیچ تناقضی میان آیات نیست وارتباطی کاملا منسجم و مدون وجود دارد؛ خداوند نیز بر تدبر در آیات تاکید فرموده است که با توجه به مدون بودن نظام قرآن، باید تدبر در آن نیز به این صورت انجام شود.

وی افزود: از دید بنده خداوند ما را به چیزی فراتر از تدبر دعوت کرده است؛ قرآن خصوصیت دیگری دارد که در کتب علمی ما وجود ندارد؛ ما اگر کتاب مدونی راجع به اقتصاد و سیاست و ... بنویسیم، مطالبی علمی است و چون دانش انسان ناقص است ممکن است خلاف واقع باشد و چون علم ما کامل نیست ممکن است تناقض نیز در آن وجود داشته باشد که هیچکدام از این‌ها در قرآن نیست.

هادوی تهرانی با اشاره به ویژگی هدایتگری قرآن بیان کرد: کسانی که خشیت پروردگار در وجود آنان است پوست بدنشان از این آیات به لرزه می‌افتد سپس پوستشان و دلشان به ياد خدا نرم مى‌‌شود و این بعد هدایتی قرآن است که در کتب علمی وجود ندارد.

وی همچنین در ادامه تفسیر سوره «ص» با اشاره به آیه 48 این سوره بیان کرد: در این آیه به ذکر اسماعیل، یسع و یونس پرداخته است؛ و صبر ملاک تفضیل در میان بندگان اشاره شده است.

هادوی تهرانی با اشاره به سوره عصر و اینکه انسان در خسران است مگر کسانی که ایمان آورده و عمل صالح اجام داده‌اند، بیان کرد: عمل صالح لازمه ایمان است ولی خداوند تواصی به حق و صبر را نیز ملازمه ایمان و عمل صالح در این سوره برشمرده است.

این استاد تفسیر حوزه با بیان اینکه لازمه ماندن در مسیر حق، صبور بودن است؛ یعنی مسیر حق و حقیقت همیشه نیازمند صبر و استواری است؛ انبیاء در قله ایمان، عمل صالح، تواصی به حق و صبر بوده‌اند و نباید ما تصور داشته باشیم بدون صبر و زحمت می‌توانیم به این مراتب برسیم.

captcha