به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رضا قمرزاده، دبیر بیستمین جشنواره قصه گویی صبح امروز 5 بهمن در آئین اختتامیه بیستمین جشنواره قصهگویی با اشاره به پیشینه قصه و قصهگویی گفت: خداوند انسان را خلق کرد و قصه را برایش نوشت و در قرآن کریم قصههای مختلفی را بیان کرد تا از عاقبت نیک نیکوکاران و ذلت گناهکاران درس و عبرت بگیرد و صاحب بینش و بصیرت شود.
وی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، امسال بیستمین دوره جشنواره قصهگویی را برگزار کرد و براساس همین سابقه، میتواند پرچمدار قصهگویی کتابخانهای در کشور باشد و توانسته گامهای مثبتی در این زمینه بردارد.
قمرزاده ادامه داد: قصه خوب میتواند آثار مثبت بسیاری به دنبال داشته باشد؛ چرا که انسان خود را در آیینه قصه میبیند و قصهگویان راویان فرهنگ بومی و مذهبی ما هستند و میتوانند فرهنگ و هویت بومی و ملی و مذهبیمان را تقویت کنند. از سوی دیگر با توجه به اینکه تمدن ایران اسلامی ما ریشه در اسلام و سرزمین کهن باستانی ایران دارد؛ از این رو باید دوستدار این هویت و فرهنگ باشیم و اجازه ندهیم به دست فراموشی سپرده شود.
وی در ادامه نقش تربیتی قصه برای کودکان و نوجوانان را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: قصه میتواند راه درست زیستن و درست رفتار کردن را به کودکان و نوجوانان سرزمینمان بیاموزد.
قمرزاده در ادامه با ارائه گزارشی از اجرای بیستمین دوره جشنواره قصهگویی عنوان کرد زنگ جشنواره قصهگویی از تیرماه امسال به صدا درآمد و در 31 استان کشور 6037 قصهگو اعم از مربیان کانون و غیرکانون، پدربزرگها و مادربزرگها برای 90 هزار مخاطب اجرا شد که از میان این تعداد قصهگو، 184 نفر به بخش ملی راه یافتند و پس از آن 46 نفر به مرحله نهایی رسیدند.
دبیر بیستمین جشنواره بینالمللی قصهگویی تصریح کرد: یکی از بخشهای مهم این جشنواره، بخش مقالهنویسی بود که از سوی داوران مورد ارزیابی قرار گرفت که از نظر کیفی آثار خوبی بودند که در این بخش از میان 184 مقاله، 3 اثر شایسته تقدیر شناخته شدند.