کد خبر: 3685646
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۲
پویا:

ظرفیت حوزه برای تحول رسانه بالفعل نیست/ آغاز پذیرش دانشکده دین و رسانه

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس دانشکده دین و رسانه با بیان اینکه پیوند مورد نظر میان حوزه و صدا و سیما برای تحول در عرصه رسانه ایجاد نشده است، گفت: حوزه، ظرفیت‌های بالقوه‌ خوبی دارد اما برای تحول در عرصه رسانه، بالفعل نیست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) علیرضا پویا، رئیس دانشکده دین و رسانه امروز هفتم بهمن ماه در نشستی خبری به تشریح برنامه‌های این دانشکده پرداخت و گفت: این دانشکده از سال ۱۳۷۶ با هدف پذیرش طلاب و ایجاد رویکرد دینی در کار‌های رسانه‌ای ایجاد شد.

وی افزود: تلاش این دانشکده، اشراب معارف دینی به فعالیت‌های رسانه‌ای به صورت عام بوده است؛ از این‌رو طلاب فارغ‌التحصیل سطح دو حوزه در این دانشکده پذیرش شده‌اند که هم‌اکنون تعداد آنان ۱۵۰ طلبه است.

پویا تصریح کرد: هدف دیگر ایجاد این دانشکده، گسترش ارتباطات جمعی و رسانه‌ای با رویکرد دینی از طریق پایان‌نامه‌ها و مقالات و ... است که به اعتقاد بنده اگر به‌خوبی مورد استفاده قرار گیرد ظرفیت بسیار بالایی را در اختیار جامعه قرار می‌دهد.

رئیس دانشکده دین و رسانه با تاکید بر برپایی نشست‌های علمی و کرسی‌های نظریه‌پردازی در این راستا بیان کرد: تولید علم و گفتمان‌سازی در رسانه‌های جمعی از دیگر اهداف ایجاد این دانشکده است که تاکنون در تربیت مدیران رسانه‌ای و تولیدات، موفقیت‌هایی هم داشته است؛ اگر چه آسیب‌هایی وجود دارد که باید شناسایی و رفع شوند.

وی عنوان کرد: در راستای تولید این گفتمان بنا شده است در مرکز صدا و سیمای قم همچنین شبکه چهار سیما تعدادی از پایان‌نامه‌های فاخر و مقالات ارزشمند طلاب دانشکده، به بحث و بررسی علمی با حضور استادان متخصص در موضوع مربوطه گذاشته و رسانه‌ای شود.

پویا با بیان اینکه در علوم انسانی نیازمند تحول جدی هستیم عنوان کرد: همان طور که مقام معظم رهبری اشاره فرمودند: مبنای علوم انسانی در غرب، کاملا سکولار و حتی ضددینی است که با اسلام بسیار متفاوت است؛ از این‌رو اگر تحول مناسبی در متون مرتبط با رشته‌های رسانه‌ای ایجاد شود گام مهمی در احیاء علوم انسانی اسلامی است.

وی ادامه داد: رسانه در دنیای غرب برای پاسخ به نیاز‌های مادی و جسمی مخاطبان تعریف شده است، اما مبنای رسانه دینی سطح بالاتری از نیاز مخاطب یعنی مصلحت او است و طبیعتا فعالیت در این سطح و از یکسو در نظر داشتن ذائقه مخاطب و از طرف دیگر، خارج نشدن از خطوط قرمز دین، کار بسیار دشواری است.

پویا با اشاره به نقائص موجود در عدم ارتباط و پیوند مناسب میان حوزه و صدا و سیما اظهار کرد: ضعف دوطرفه سبب شده است تا این پیوند به نحو مناسبی شکل نگیرد؛ یعنی از یکطرف حوزه علمیه، ظرفیت بالفعل برای کمک به صدا و سیما را به نحو مورد نظر ندارد و از طرفی صدا و سیما نیز بستر لازم را ایجاد نکرده است.

وی با بیان اینکه نباید ضعف‌ها را به گردن همدیگر بیندازیم بیان کرد: فارغ‌التحصیلان دانشکده دین و رسانه نیز با وجود کار‌های خوبی که ارائه کرده و در جشنواره‌های مختلف مانند عمار، هنر آسمانی و اشراق و ... رتبه‌های خوبی آورده‌اند، اما همه آنان آمادگی لازم برای ورود جدی به رسانه را ندارند.

وی بر لزوم آسیب‌شناسی در دانشکده تاکید کرد و ادامه داد: این کار در حال انجام شدن است تا به اهداف مورد نظر به نحو مطلوبی برسیم و تولیدات دانشکده بتواند در عرصه رسانه‌ای تحول‌آفرین شود.

همچنین وحید حیاتی، مدیر آموزش دانشکده دین و رسانه در سخنانی به بحث آزمون پذیرش سال تحصیلی ۹۷ـ۹۸ اشاره کرد و گفت: ثبت نام از طلاب علاقه‌مند به حضور در این دانشکده از ابتدای بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه نیز ادامه خواهد داشت.

وی اظهار کرد: علاقه‌مندان می‌توانند از طریق نشانی اینترنتی qomirib.ac.ir به سامانه گلستان این سایت مراجعه کرده و در محل مورد نظر، ثبت‌نام کنند.

حیاتی بیان کرد: آزمون مربوطه از طلاب علاقه‌مند نیز در روز ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۹۷ انجام خواهد شد و افرادی که موفق به گذراندن آزمون شوند در نهایت با سپری کردن فرایند مصاحبه و پذیرش نهایی، در دانشکده جذب خواهند شد و از مهرماه سال ۹۷ تحصیل خود را آغاز خواهند کرد.

مدیر آموزش دانشکده دین و رسانه تصریح کرد: تحصیل در این دانشکده در سه رشته؛ علوم ارتباطات اجتماعی، تولید سیما و ادبیات نمایشی و در مجموع، ۳۰ نفر را پذیرش خواهد کرد.

حیاتی در پاسخ به سؤالی در مورد موفقیت این دانشکده در تربیت افراد متخصص میان‌رشته‌ای دین و رسانه عنوان کرد: نسبت توزیع طلاب فارغ‌التحصیل این دانشکده در سطوح مختلف مدیریتی ارشد و میانی و پائین سازمان صدا و سیما سطح نسبتا خوبی را دارد که البته با وضع مطلوب، فاصله زیادی داریم.

 

captcha