به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، چهاردهمین همایش و هشتمین جشنواره ملی نظام پیشنهادات صبح امروز آغاز به کار کرد و تا فردا دوشنبه، ۹ بهمنماه ادامه دارد.
جمشید انصاری، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور یکی از سخنرانان افتتاحیه این همایش بود. وی با بیان اینکه در نظام اداری کشور، مدیران باید با مفهوم نظام پیشنهادها آشنا باشند، به روند مصوبات شورای عالی سازمان اداری و استخدامی اشاره و اظهار کرد: اولین گامها از نیمه دوم سال ۱۳۷۷ شروع شد و به مصوبهای در شورای عالی اداری رسید که مصوبهای برای توسعه مدیریت مشارکتی در نظام اداری بود و بر نظام پیشنهادات تاکید داشت که در تمام دستگاهها یک شورای پذیرش و نظام پیشنهادها شکل بگیرد.
وی ادامه داد: سیری که به لحاظ تاریخی وجود دارد از یک پارادایم توسعه مشارکتی در نظام اداری تبعیت میکند که تا حدودی با یکسری انحرافات مواجه شد.
انصاری گفت: نظام پذیرش و بررسی پیشنهادها که امروزه مطرح میشود در یک سطح گسترده نظام اداری مورد توجه قرار نگرفته و عمدتا در یکسری بنگاهها و شرکتها مورد توجه بود و اجرا میشد و بخشهای اجتماعی و فرهنگی در بدنه حکومت که بخش گستردهای است، کمتر به این مقوله پرداختهاند و عملکرد خوبی در این زمینه نداشتند.
وی افزود: این مجموعهها هم نظام پیشنهادها را به سمت ارائه پیشنهادها برای بهبود وضعیت کارکنان بردند و به جای تبیین وظایف دستگاهها، نحوه ارائه خدمات به مشتریان و کسب رضایت مردم، عمده پیشنهادات به مسائلی از قبیل: بحثهای خار و بار، ایاب و ذهاب، اضافه کاریها، تغذیه کارکنان و ... توجه داشتند و عمدتا به سمت مسائل داخلی دستگاهها و کارکنان رفتند، نه آنکه اینها مسائل مهمی نیستند، اما باید از این مسیر عبور کرد و به آنجا رسید که چه کارهایی میتوان برای بهرهگیری هر چه بهتر از نخبگان داخل دستگاهها انجام داد که آنها را در انجام ماموریتها موفق دارد.
انصاری گفت: اخیرا در فعالیت جدید اداره استخدامی کشور به این سمت رفتیم که کارهایی را که در گذشته انجام شده بازنگری کنیم، به این مفهوم که عملکردها ارزیابی شود.
وی گفت: اگر به مصوبات شورای عالی اداری در دهه ۷۰ نگاه کنیم، خواهیم دید بنیه کارشناسی آن زمان نسبت به زمان کنونی قویتر بوده است، اکنون بسیاری از اصولی که آن زمان پذیرفتیم مجددا مورد تاکید است.
انصاری گفت: نظام پیشنهادات بدون مشارکت بخش دولتی و بدون استفاده از مشاوران بیرونی، قابلیت اجرا نخواهد داشت. همچنین میبایست در شکلگیری گروههای خدمات مدیریت اهتمام ویژه داشته باشیم و نیز از تجارب شرکتها و مدیران موفق استفاده کنیم.