کد خبر: 3689120
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۰

تصحیح بدون غلط قرآن؛ هدف نهایی آموزش مصححان

گروه ادب: مدیر اداره تصحیح معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن گفت: هدف از برگزاری دوره‌های آموزشی برای مصححان قرآن، ارائه تصحیح بدون غلط است و نباید غلطی از چشم مصححان جا بیافتد.

ارسال نشود/////تصحیح بدون غلط قرآن؛ هدف نهایی آموزش مصححان
عزیزالله مرتضوی، مدیر اداره تصحیح معاونت نظارت بر چاپ و نشر قرآن سازمان دارالقرآن در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)؛ درباره برگزاری دوره‌های آموزشی مصححان قرآن گفت: هفته گذشته آزمون ششمین دوره آموزشی کارشناسان تصحیح برگزار شد و اولین دوره تصحیح از سال 1384 تشکیل شد. طی این دوره‌ها حدود 150 نفر از کارشناسان تصحیح حضور داشتند و در آخرین دوره حدود 46 نفر از خانم‌ها و آقایان آموزش دیدند و تعدادی از مصححان نیز به دلایل متعدد از جمله مشغله‌هایی که داشتند، نتوانستند حضور یابند.
وی در ادامه افزود: در مجموع 65 مصحح قرآن در سازمان دارالقرآن فعالیت می‌کنند که از این تعداد 46 نفر در دوره‌های آموزشی حضور داشتند و بقیه افراد برای سال 97 در دوره‌های جدید حضور می‌یابند.
مرتضوی در ادامه درباره محتوای آموزش در این دوره‌ها عنوان کرد: در دوره پنجم آموزش، مباحثی چون رسم و ضبط قرآن، امور فنی چاپ و نشر قرآن، تجوید، اصول و روش‌های تصحیح قرآن تدریس شد و در دوره اخیر بر دو مبحث صرف مقدماتی براساس کتاب حجت الاسلام حمید محمدی و اصول و روش‌های مؤثر در غلطنامه نویسی و تصحیح قرآن تأکید داشتیم که تدریس اصول و روش‌های مؤثر در غلطنامه نویسی و تصحیح قرآن را برعهده داشتم.
وی با اشاره به نیازسنجی در دوره‌های آموزشی بیان کرد: در ابتدا نیازسنجی می‌کنیم و این کار از سوی کارشناسان تصحیح انجام می‌شود و براساس مصوباتی که از جلسات کارشناسان تصحیح به دست می‌آید، دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود و در این راستا به این نتیجه رسیدیم که سطح مصححان در رابطه با بحث صرف و نحو عربی و ادبیات عرب سطح بالایی نیست و برای تقویت آنها درس صرف مقدماتی را از ابتدا برگزار کردیم و این شروع کار است و سطح پیشرفته آن در سال آینده و نحو مقدماتی، متوسطه و پیشرفته نیز برگزار خواهد شد.
مرتضوی با اشاره به اهداف این جشنواره گفت: آنچه برای ما حائز اهمیت است این است که قرآن‌هایی که مصححان ویراستاری و تصحیح می‌کنند، کاملا صحیح باشند و نباید غلطی از چشمشان جا بیافتد و این هدف نهایی است و کلاس روش تصحیح و غلطنامه‌نویسی نیز به همین دلیل برگزار شد و در این دوره روش‌های افزایش تمرکز و راهکارهای تصحیح تدریس شد و اعراب‌گذاری و رسم و ضبط، رسم المصحف و رسم الاملاء در اولویت‌های بعدی است و در آینده نزدیک در دوره‌های آموزشی مورد توجه قرار خواهند گرفت.
وی ادامه داد: در سال آینده، ادامه کتاب صرف مقدماتی حجت الاسلام حمید محمدی را داریم و این کتاب 30 درس است که 15 درس در سال جاری تدریس شد و بقیه در سال آینده در قالب درس صرف مقدماتی 3 خواهد بود.

captcha