کد خبر: 3689754
تاریخ انتشار : ۱۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۶
در رونمایی از چاپ بازنگری شده مصحف محشی مطرح شد؛

معنی‌محوری؛ ویژگی اصلی مصحف محشی

گروه ادب: مصحف محشی محل درست وقف، وصل و ابتدا را به قراء و حفاظ نشان می‌دهد و به معنی‌محوری دعوت می‌کند.

فردا// رونمایی از مصحف محشی/ معنی‌محوری؛ ویژگی اصلی این قرآن

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از مصحف محشی عصر روز 18 بهمن در محل شورای عالی قرآن انجام شد. این مراسم با تلاوت آیاتی توسط سیدمحمد کرمانی، قاری قرآن آغاز شد. سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در این مراسم عنوان کرد: تولید مصحف محشی، گامی از یک برنامه درازمدت برای تدوین و تولید مجموعه‌های آموزشی برای آموزش قاریان، حافظان و اساتید قرآن بود.

وی ادامه داد: ما برای تکمیل آموزش‌های قاریان و حفاظ قرآن نیازمند منابع و متون آموزشی هستیم. علوم و فنون مختلفی که یک قاری باید در قرائت بداند و نسبت به آنها اطلاعات داشته باشد، در این مصحف مورد توجه قرار گرفت و عالمانه آماده شد. ویژگی دیگر این مصحف، قطع کوچک آن است که مناسب‌سازی شده تا قاریان بتوانند استفاده آسان‌تری از آن داشته باشند.

سرابی افزود: بخشی از توانمندی‌هایی که قاری به آن نیاز دارد، آشنایی با معارف و مفاهیم آیات است. بخشی از این مصحف به این نکات اختصاص دارد. در بخش دیگر به وقف، وصل و ابتدا پرداخته شده است که محل‌های درست این موارد را به قاری نشان می‌دهد.

به گفته قائم مقام شورای عالی قرآن، برخی از قاریان و حافظان نیز با توجه به طرح در نظر گرفته شده،‌ پیشنهادهایی برای تکمیل این اثر ارائه کردند. شورای عالی قرآن از اساتید خواست تا در بازنمایی این مصحف کمک کنند که اصلاحاتی در زمینه وقف، وصل و ابتدا با توجه به نظریات جدید صورت گرفت.

مصحف محشی

مصطفی زرنگار، معاون پژوهش شورای عالی قرآن نیز در ادامه این برنامه گفت: این مصحف نخستین بار در سال 87 به چاپ رسید و با این رویکرد انجام شد که قاریان با مسئله تدبر در قرآن آشنا شوند. این مصحف عبارت است از اینکه قاریان قرآن را به معنی‌محوری دعوت می‌کند. ویژگی دوم این کتاب آسمانی نیز توضیحات وقفی است که در این مصحف ارائه شده است.

حمیدرضا مستفید که در تحقیق و نگارش این مصحف کمک کرده است نیز سخنران دیگر مراسم بود که اظهار کرد: علائم وقفی که در قرآن‌ها آمده، معمولاً برای کمک به قاری قرآن گذاشته نشده است. گاهی اوقات در دو یا چند خط از قرآن، هیچ علامت وقفی گذاشته نشده است.

وی افزود: بر این اساس قاری نمی‌تواند این قسمت از قرآن را یک نفس بخواند، بلکه باید وقف کند. در این مصحف علائم وقف توضیح داده شده که چرا در برخی از موارد آورده شده است و در برخی از آیات و سطرها نیامده است. این مصحف به قاری کمک می‌کند تا بهترین نقطه را برای وقف انتخاب کند.پ

گزارش کامل تصویری را اینجا ببینید.

 

captcha