کد خبر: 3695518
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۹

برگزاری نشست دانشجویی«صنعت گردشگری و اقتصاد مقاومتی» در اردبیل

گروه اجتماعی- به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی اردبیل و با همکاری دانشگاه فرهنگیان پردیس علامه طباطبایی، نشست دانشجویی «صنعت گردشگری و اقتصاد مقاومتی» امروز 9 اسفند در این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش ایکنا از اردبیل، کامبیز نیکنام، مدرس دانشگاه های استان اردبیل، در این نشست بر ضرورت برنامه ریزی در زمینه گردشگری برای افراد جامعه تاکید کرد و گفت: صنعت گردشگری زمانی موفق خواهد بود که ایده های فاقد ارزش، ارزشمند گردد چرا که یک فکر و ایده نیاز به مطالعه، تمرکز و تفکر دارد تا از قالب سنتی خارج و به قالب فناورانه وارد شود.
وی از صنعت گردشگری به عنوان صنعت مردمی نام برد و افزود: گردشگری، صنعتی است وابسته به نیروی انسانی و مردم که افراد بدنه اجرایی آن به عنوان هم مصرف کننده و هم تولید کننده هستند.
مدرس دانشگاه های اردبیل با اشاره به اینکه صنعت گردشگری دارای عامل تولید و مصرف است بیان کرد: هدف هر صنعت، سودآوری است و صنعت گردشگری علاوه بر مردمی بودن، صنعت سفید است که با ورود هر گردشگر به کشور به صورت مستقیم برای 5 نفر و غیر مستقیم برای 9 نفر فرصت شغلی ایجاد می شود .
نیکنام با بیان اینکه گردشگری، امروز صنعت بسیار مهمی در تمام جهان است و نقش پر رنگی در شکوفایی اقتصادی کشورها ایفا می کند ادامه داد: هر چه تعداد گردشگران بیشتری به کشور وارد شوند، مشاغل بیشتری ایجاد می شود و این موضوع برای کشورمان که جمعیت جوانی دارد، بسیار مهم است.
وی گردشگری را دومین محور توسعه استان اردبیل عنوان و اظهار کرد: پتانسیل ها و فضای لازم از قبیل ورزش های زمستانی، تابستانی، صخره نوردی، آثار باستانی و ... در استان اردبیل فراهم است و همچون صنایع دیگر نیاز چندانی به سرمایه گذاری های پایه ای ندارد.
این مدرس دانشگاه افزود: گردشگری در اقتصاد مقاومتی، زمینه افزایش صادرات پنهان و نامرئی را افزایش داده و به سوی دوری از تک محصولی سوق می دهد چرا که گردشگری بزرگترین فعالیت اقتصادی است که پایه و اساس آن این نوع اقتصاد است .
نیکنام با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی از طریق صنعت گردشگری امکان پذیر است بیان کرد: صنعت گردشگری دارای استعداد و زمینه های مختلف از جمله گردشگری ماجراجویانه، روستایی، ورزشی، باستان شناسی، کشاورزی، فرهنگی و درمانی است و حجم زیاد آثار تاریخی، جاذبه های فرهنگی متنوع از مشخصه های آشکار این صنعت در تحقق اقتصاد مقاومتی است .
وی به اثرات توسعه گردشگری در اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: ارتقای سطح زندگی مردم، اشتغالزایی و رفع بیکاری، افزایش سرمایه گذاری، توسعه و بهبود زیربنایی، ارزآوری، فروش خدمات و رونق اقتصادی و ... از مشخصه های توسعه گردشگری در کشور خواهد بود.
نیکنام بر همدلی بخش دولتی و خصوصی در تحقق اقتصاد مقاومتی تاکید کرد و گفت: کشور ما به عنوان کشور اسلامی، اولویت جذب گردشگران از کشورهای مذهبی و همجوار است به همین خاطر باید برای جذب گردشگران فرهنگی از اروپا و آسیا نیز توجه و برنامه ویژه ای داشته باشیم و زمینه این جذب که توسعه و تقویت زیرساخت ها، تربیت نیروی انسانی، آموزش های کاربردی، خدمات مناسب، ایجاد جاده های امن و پلیس گردشگری است را فراهم نماییم.
مدرس دانشگاه های اردبیل بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را یکی از 21 آثار جهانی ثبت شده در کشور عنوان کرد و افزود: در استان 37 منطقه نمونه و 12 روستای هدف گردشگری وجود دارد و وجود مرز مشترک با آذربایجان یک مزیت ویژه برای جذب گردشگران برای استان اردبیل است.
انتهای پیام

captcha