کد خبر: 3695715
تاریخ انتشار : ۰۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۷
آیت‌الله جوادی آملی:

قرآن کریم، مومنان را از دوستی با منافق و کفار به شدت نهی کرده است

گروه حوزه‌های علمیه: مفسر قرآن کریم گفت: قرآن فرمود مومن نه حق دارد منافق و کافر را دوست داشته باشد و نه مجاز است کاری بکند که کافر از او خوشش بیاید.

قرآن کریم، مومنان را از دوستی با منافق و کفار به شدت نهی کرده است

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ آیت‌الله‌العظمی جوادی آملی 9 اسفند در جلسه تفسیر خود در مسجد اعظم گفت: قرآن کریم و وجود پیامبر، معلم کتاب و حکمت و مزکی نفوس هستند؛ تعلیم کتاب و حکمت و تزکیه نفوس راه‌های متفاوتی دارد؛ گاهی حقیقت کمال انسانی و گاهی اوصاف انسانی را تبیین می‌کنند و صدق و کذب و خیر و شر و حسن قبیح را تشریح می‌کنند.

وی ادامه داد: گاهی هم انسان‌ها را به خیر و حسن و صدق دعوت و از کذب و باطل و شر و قبیح به عنوان منکرات باز می‌دارند و افراد متصف به این اوصاف در دو طیف را معرفی می‌کنند و جایگاه افراد متصف به صدق و کذب و برعکس را بیان می فرمایند.

این مفسر قرآن اظهار کرد: در سوره مومنون بخش‌های مهمی از تعالیم عبادی و اخلاقی مومنان را بیان فرموده ولی در سوره‌های مدنی چون در شرایط مدینه بوده فرمود مومن نه تنها دوست منافق نیست بلکه مواده با او ندارند.

آیت‌الله جوادی آملی در تبیین مواده بیان کرد: قرآن فرمود مومن نه حق دارد منافق و کافر را دوست داشته باشد و نه مجاز است کاری بکند که کافر از او خوشش بیاید.

این مفسر قرآن تصریح کرد: البته کسانی که علیه مومنان جنگی نداشته و تحریم نکرده‌اند ادب بین المللی و نیکی و عدل باید در حق آنان رعایت شود ولی کسانی که حادالله و رسول هستند و در برابر دین ایستاده‌اند باید با آنان مقابله شود.

وی افزود: درآیه 4 احزاب خداوند فرمود انسان دو قلب ندارد و دل تنها ظرف یک محبت است و به قدری هم ظریف است که نمی‌توان دو چیز را در آن قرار داد که مخلوط هم نشوند؛ بنابراین نمی‌توان گفت بخشی از دل به مودت کفار و بخشی به مومنان اختصاص یابد.

این مرجع تقلید بیان کرد: درسوره توبه نیز در آیه 24 فرمود که اگر جهاد در راه خدا و علاقه به زن و فرزند و مال و منال به وجود آمد و شما دومی را برگزیدید منتظر عذاب باشید؛ حال اگر کسی دوست کافر و منافق نیست، ولی حرفی می‌زند و کاری می‌کند که منافق و کافر خوشش آید مواده است و قرآن به شدت از آن نهی فرموده است.

آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: گاهی در اثر ضعف ایمان و ادراک سیاسی ممکن است فردی به سمت منافق گرایش پیدا کند البته قرآن همه ایمان‌ضعیفان را منافق و کافر نمی داند؛ زیرا فرد ممکن است گناهانی داشته باشد ولی در حدی نیست که این ضعف ایمان به نفاق تبدیل شود که البته چنین فردی فاسق است ولی اگر این فسق به جایی رسید که خطرناک شد غده و به نفاق و کفر تبدیل خواهد شد.

این مفسر قرآن اظهار کرد: پیامبر فرمودند خدایا کاری کن که هیچ ظالم و کافری به ما احسان نکند که ما علاقه ای به آنان داشته باشیم بلکه مامور کن تا  کارهای ما را مومنان انجام بدهند.

انتهای پیام

captcha