کد خبر: 3695823
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۳
حجت‏‎الاسلام جمشیدی‌راد در همایش مطالعات میان‎رشته‌ای قرآن:

اعجاز علمی و اشارات اندیشه‌ساز نشان از جایگاه ویژه علوم مختلف در قرآن دارد

گروه دانشگاه ــ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور در دومین همایش مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم، با اشاره به جایگاه مطالعات میان‎رشته‌ای در قرآن کریم «اعجاز علمی» و «اشارات اندیشه‌ساز» قرآن را دو بخش مهم در مطالعات میان رشته‌ای در قرآن دانست.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ دومین همایش مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم صبح امروز پنج‌شنبه، 10 اسفندماه، در سازمان مرکزی دانشگاه پیام‌نور تهران و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین استاد سیدمحمدباقر حجتی؛ قرآن‌پژوه، عبدالهادی فقهی‌زاده؛ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مجید معارف؛ رئیس دانشکده الهیات دانشگاه تهران، حجت‌الاسلام محمدصادق جمشیدی‌راد؛ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور و کریم نجفی برزگی؛ معاون فرهنگی این دانشگاه آغاز به کار کرد.

این همایش در آغاز با ارائه گزارشی از سوی محمدهادی امین‌ناجی، مدیرگروه قرآن و حدیث دانشگاه پیام‌نور و دبیر علمی این همایش همراه بود، وی به استقبال محققان و پژوهشگران از این همایش اشاره کرد و گفت: تعداد 150 نفر در این همایش ثبت‌نام کردند که از این میان 120 نفر موفق به ثبت‌‌نام قطعی و ارسال مقاله شدند. پس از ارزیابی‌ هیئت داوران از میان این آثار واصله تعداد 9 مقاله برای ارائه در همایش امروز و تعدادی برگزیده نیز در حاشیه همایش به صورت پوستر در معرض دید عموم قرار گرفته‌اند.

وی ادامه داد: امروز 12 سخنرانی اعم از ارائه شرکت کنندگان و جلسات پرسش و پاسخ در 3 پنل تخصصی با موضوعات «سیمای تحقیقات قرآنی از منظر علم‌سنجی»، «مطالعات آموزش از راه دور و قرآن کریم» و «مطالعات کاربردشناختی و معناشناختی قرآن کریم» ارائه می‌شود و در نهایت آقای بهمن زندی، دبیر علمی همایش به جمع‌بندی پایانی خواهند پرداخت.

اعجاز علمی و اشارات اندیشه‌ساز؛ نشان از جایگاه ویژه علوم مختلف در قرآن است

حجت‌الاسلام جمشیدی‌راد؛ رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام‌نور، از سخنرانان آغازین این همایش بود. وی با اشاره به جایگاه ویژه مطالعات میان رشته‌ای قرآن کریم اظهار کرد: قرآن در بیش از هزار آیه به مباحث مختلف اشاره کرده که در چند بخش قابل تقسیم است؛ از جمله اعجاز علمی قرآن که پیش از نزول آیات کریمه به آن مسائل پرداخت نشده و بعدها در محافل علمی توسط اندیشمندان کشف شده، بحث حرکت‌های خورشیدی و حیات آنها که تا چه زمانی تداوم دارد که در آیه 2 سوره مبارکه رعد به آن اشاره شده و بعدها در سال 440 قمری ابوریحان بیرونی به این مسئله نائل می‌آید.

وی با اشاره به دیگر بخش ویژه مطالعات میان رشته‌ای در قرآن، افزود: اشارات علمی اندیشه‌ساز قرآن دیگر بخش است؛ آیاتی که ذهن و اندیشه انسان را در علوم مختلف فعال می‌کند و جایگاه مطالعات قرآنی در اینجا جای می‌گیرد.

در ادامه این برنامه صبح این همایش، نجفی برزگر، معاون فرهنگی دانشگاه پیام‌نور با بیان اینکه دانشگاه پیام‌نور 4 هزار عضو هیئت علمی در گروه‌های علوم قرآنی دارد بر این مسئله تاکید کرد که افراد تصور نکنند قرآن صرفا الهیات و معارف اسلامی است. می‌بایست رشته‌هایی که به قرآن مربوط می‌شوند بتوانند ارتباط خود را با قرآن برقرار کنند. ارتباطی با این نگاه که آیا همه علوم بشری در قرآن وجود دارد یا خیر؟

در این همایش همچنین از مقام علمی و خدمات آموزشی و پژوهشی استاد سیدمحمدباقر حجتی، استاد فلسفه و قرآن‌پژوه با اهدای لوح یادبود و هدایایی تجلیل شد و مجید معارف و عبدالهادی فقهی‌زاده، از شاگردان ایشان به ارائه سخنرانی پیرامون شخصیت استاد خود پرداختند.

این همایش در نوبت بعدازظهر با برگزاری 3 پنل تخصصی در موضوعات «سیمای تحقیقات قرآنی از منظر علم‌سنجی»، «مطالعات آموزش از راه دور و قرآن کریم» و «مطالعات کاربردشناختی و معناشناختی قرآن کریم» ادامه خواهد یافت.

انتهای پیام

captcha