کد خبر: 3697060
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۰

کتاب «طلبه انقلابی» رونمایی می‌شود

گروه حوزه‌های علمیه ــ طی برگزاری همایش «حوزه انقلابی؛ مسئولیت‌های ملی فراملی» از کتاب «طلبه انقلابی» رونمایی می‌شود.

کتاب«طلبه انقلابی» رونمایی می‌شود

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین نجف لکزایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی امروز 14 اسفندماه در نشستی خبری گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی اسفندماه سال 94 دیداری با فضلا و طلاب حوزه داشتند و بر ضرورت انقلابی ماندن طلاب و حوزه تاکید کردند.

وی افزود: ایشان در فرمایشات خود بر این مسئله تاکید کردند که تبیین و ابلاغ پیام امام و انقلاب توسط حوزه، سبب پیروزی انقلاب شد و بصیرت حوزه و انقلابی ماندن آن هم ضامن بقای انقلاب است و اگر حوزه انقلابی نماند نظام در خطر انحراف قرار خواهد گرفت.

لکزایی ادامه داد: در راستای تبیین موضوع حوزه انقلابی، کمیته علمی تشکیل و به مهمترین ابعاد یعنی رسالت‌های ملی و فراملی حوزه در این موضوع تاکید وهمایش ذکرشده کار خود را آغاز کرد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تصریح کرد: فراخوان عمومی برای این همایش داده نشد زیرا تلاش ما بر اتقان علمی مطالب بوده است و در این راستا 22 مقاله سفارشی ارائه شد که در سه پنل در روز اختتامیه همایش، قرائت و نقد خواهد شد.

وی با بیان اینکه هر مقاله در اختیار یک ناقد قرار دارد و در پنل ها نیز مجددا مورد نقد صاحبنظران قرار می‌گیرد عنوان کرد: در مجموع مقالات ارائه شده در قالب دو مجلد کتاب به دست نشر سپرده و چاپ خواهند شد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی بیان کرد: درراستای برپایی این همایش، هشت نشست و کرسی علمی و ترویجی از سال 1395 برگزار شده است که در مجموع در قالب یک جلد نشر خواهد یافت.

وی افزود: برخی از استادان و صاحبنظران نیز که در کرسی‌ها و یا به صورت مقاله از نظرات آنان استفاده نشده است در قالب گفت و گو و مصاحبه از نظرات ایشان بهره‌مند شدیم که مجموعه مطالب این بزرگواران نیز 11 گفت و گو است که در یک جلد منتشر می‌شود.

وی از رونمایی از کتاب طلبه انقلابی در روز اختتامیه همایش که 17 اسفند ماه در نوبت صبح در پژوهشگاه علوم و فرهنک اسلامی است خبر داد و اظهار کرد: اختصاص شماره‌های یک و دوم مجله حوزه به بحث طلبه انقلابی نیز از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته در راستای همایش محسوب می‌شود.

لکزایی با بیان اینکه همایش مقدمه‌ای برای رسیدن به سند تحول حوزه انقلابی است، عنوان کرد: در مجموعه با مفاهمات و گفت‌وگوهای صورت گرفته در راستای همایش، سند تحول تدوین خواهد شد تا رویکرد انقلابی درحوزه تقویت شود زیرا حوزه‌ای انقلابی است که مسئولیت‌های ملی و فراملی و ذاتی و موقعیتی خود را بشناسد و به آن عمل کند.

لکزایی در پاسخ سؤال ایکنا مبنی بر اینکه حوزه در ارائه مدل دچار ضعف است و آیا مدلی از طلبه و حوزوی انقلابی در این همایش ارائه خواهد شد، بیان کرد: محورهای سندی که به دنبال آن هستیم ارائه الگو و مدل برای ارتقاء رویکردهای انقلابی معطوف به توانمندسازی طلاب و حوزویان است.

وی با بیان اینکه برداشت غالب درمورد حوزه انقلابی، برداشت‌های سیاسی است، اظهار کرد: حوزه باید بتواند در کناربعد سیاسی، مسئولیت‌های علمی و فرهنگی خود را مورد تاکید قرار دهد و به خصوص با تحولات فرهنگی صورت گرفته در کشور باید حوزه با این عرصه همراهی بیشتری داشته باشد.

وی تأکید کرد: مثلا حوزه انقلابی حوزه‌ای است که بتواند در زمینه به کارگیری هنر و ابزار و رسانه‌های جدید در تبلیغ اسلام موفق باشد.

رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با اشاره به جزئیات برنامه‌های همایش اظهار کرد: بیان خیرمقدم توسط رئیس پژوهشکده علوم و اندیشه سیاسی، سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین احمد واعظی، رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه و رونمایی از منشورات هفتگانه از جمله برنامه های این همایش است که 17 اسفند در پژوهشگاه برگزار می‌شود.

لکزایی بیان کرد: سه پنل تخصصی نیز به صورت همزمان و با حضور صاحبنظران حوزه برگزار خواهد شد و تلاش بر این است که همایش رویکرد تبلیغی نداشته باشد.

یادآور می‌شود صیانت از اصالت و ارزش‌های بنیادین حوزه‌های علمیه، توسعه و ترویج بینش انقلابی در حوزه‌های علمیه، نقد اندیشه و جریان‌های تضعیف‌کننده باورهای انقلابی در حوزه و تبیین راهکارهای ارتقاء وجه انقلابی حوزه‌های علمیه چهار محور مهم این همایش هستند.

همچنین، مفهوم شناسی، مبانی و شاخصه‌های حوزه انقلابی، مسئولیت‌های ملی حوزه انقلابی، مسئولیت‌های فراملی حوزه انقلابی، آسیب‌شناسی حوزه انقلابی و آینده‌پژوهی و راهکارهای ارتقای حوزه انقلابی محورهای اصلی این همایش را تشکیل می‌دهند.

همایش در پایگاه علوم استنادی جهان اسلام ثبت رسمی شده و تمام مقالات آن  در آنجا قابل‌ دسترسی است.

انتهای پیام

captcha