به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، شماره 178 ماهنامه فکه با عنوان بر فراز خان طومان منتشر شد. در بخش یادداشتهای این شماره میتوان به گذر از 96 به 97، جناح سوم و ارکان تحقق تولید ملی و وظایف آن ارائه شده است.
چشمانداز این شماره از فکه به روزهای خدا و دهه شصت اختصاص دارد که ششمین قسمت سخنان مقام معظم رهبری در این باره را منتشر کرده است. قلههای سربلندی، تا چهل سالگی، نظام جدید، شاعرانی که «مرگ بر انگلیس» سرودند، همراه روزهای انقلاب از دیگر مطالب این شماره است. در بخش روایت راوی میتوان مطالبی چون پیر میکده قله جاسوسان، قدم به قدم تا خدا، یکی سبز و یکی قرمز، روزی و روزگاری، تک تاریخ گذشته، شش کیلو لیمو شیرین و بمیر عزیزم را مشاهده کرد.
در مباحث مربوط به یادمانها نیز میتوان نونی صفر و عملیات منظم را مطالعه کرد. بر فراز خان طومان، من مادر وهبم، منتظرم نباش و جلودار عناوین بخش مدافعان حرم است. شیخ الشهدای کردستان و پیشخوان در بخش فکه به چاپ رسیده است. پایان کتاب مطالبی شامل چکیده این مطالب به زبان عربی منتشر شده است.
در بخش روزشمار این شماره از فکه میتوان مواردی چون همزمان با دهم اسفند سال 57 امام خمینی در میان استقبال تاریخی مردم وارد شهر قم شد و در مدرسه فیضیه چنین گفت: «ننشینید که دولت و روحانیت آباد کند. روحانیت و دولت تنها نمی توانند آبد کنند. ما همه با هم از کشاورز و کارگر تا صانع و ملا و دانشگاهی باید کمک کنیم تا این خرابه آباد شود.»
دیدار تاریخی امام خمینی با آیتالله شریعتمداری، نظر امام خمینی در اعتراض به برخورد تندروها با مساله حجاب با این جمله که «درباره حجاب اجبار در کار نیست.» در سال 58 نیز مواردی چون انتخاب و معرفی شش فقیه شورای نگهبان توسط امام خمینی، انتصاب آیتالله بهشتی به ریاست دیوان عالی کشور، استعفای حجتالاسلام خامنهای از معاونت وزارت دفاع و سرپرستی سپاه و برپایی اولین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی یادآور شده است.
در اسفندماه سال 59، عملیات امام مهدی در غرب سوسنگرد، وزارت کشور برگزاری هر گونه راهپیمایی و تجمع را ممنوع کرد صورت گرفته است. اسفندماه سال 60 نیز شاهد آغاز عملیات مولای متقیان در چزابه و شوش، انفجار بمب در میدان ولیعصر(عج) و شهادت 11 نفر بودیم. همزمان با اسفندماه سال 62، محمدابراهیم همت، فرمانده لشکر 27 محمد رسولالله(ص) در جزایر مجنون شهید شد. در اسفند سال 63، عراق به پیرانشهر و خرمآباد حمله کرد و 270 نفر را به شهادت رساند. عملیات بدر در هویزه و شرق دجله از جمله رویدادهای این سال بوده است. در سال 64 آیتالله محلاتی و 38 نفر در حمله عراق به هواپیمای مسافربری به شهادت رسیدند. عملیات والفجر 9 در چوارته عراق و تایید رسمی سازمان ملل متحد نسبت به استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی از دیگر رویدادهای سال 64 بود.
حسین خرازی، فرمانده لشکر امام حسین(ع) در عملیات کربلای 5 و همزمان با اسفند سال 65 به شهادت رسید. بازدید نماینده یونسکو از آثار تاریخی بمباران شده تهران و اصفهان و نفوذ 700 نفر از فداییان خلق در دستگاههای دولتی به اذعان فلاحیان، قائم مقام وزیر اطلاعات از دیگر رویدادهای این سال است.
دیدار لوکاشنکو، رئیس جمهور بلاروس با رهبر معظم انقلاب در سال 76، برگزاری نخستین انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و ملاقات ردیس دولت اصلاحات با پاپ ژان پل دوم، رهبر کاتولیکهای جهان در سال 77 از دیگر رویدادهای مطرح در این شماره از فکه است. در اسفند سال 78، دادگاهی در بلژیک با شکایت یک ایرانی مقیم بلژیک، حکم جلب هاشمی رفسنجانی را صادر کرد. ترور سعید حجاریان، نائب رئیس شورای شهر تهران از دیگر رویدادهای این سال به شمار میآید.
در سال 81، محمد البرادعی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران سفر کرد. دیدار بشار اسد، رئیس جمهور سوریه با رهبر معظم انقلاب نیز در زمره رویدادهای این سال جای میگیرد. همزمان با 20 اسفند سال 82 نصرالله مردانی از شعرای کشورمان درگذشت. همچنین مهدی فتحی در 29 اسفند همین سال دار فانی را وداع گفت.
دیدار شوکت عزیز، نخست وزیر پاکستان در سال 83 و خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی حماس در سال 84 با رهبر معظم انقلاب، از دیگر رویدادهای مطرح شده در فکه است. همزمان با 17 اسفند سال 84، پرونده هستهای ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارجاع داده شد.
در بخش شاعرانی که «مرگ بر انگلیس» سرودند چنین آمده است: «شاید بتوان ادعا کرد که در میان شاعران فارسیزبان کسی به اندازه ادیب پیشاوری علیه استعمار انگلستان نسروده باشد. سیداحمد رضوی مشهور به ادیب پیشاوری در اصل اهل پیشاور بود و بعد از قتل عام بستگانش به دست استعمارگران انگلیسی به ایران و شهر مشهد مهاجرت کرد. او دو سال در زمان ناصرالدین شاه از محضر ملاهادی سبزواری کسب فیض کرد و سپس به تهران رفت و تا پایان عمر یعنی سال 1309 در پایتخت زندگی کرد. از او منظومههای ضد انگلیسی بسیاری بر جای مانده است. از زمانی که انعقاد قراردادهای خائنانه اقتصادی میان رجال بی کفایت قاجار با انگلیسیها شروع شد، شاعران مانند دیگر مردم ایران که از تلف شدن منابع و سرمایههای کشور عصبانی بودند، منظومه سرایی را در محکومیت این رفتار خائنانه و دنیامدارانه رجال حکومتی شروع کردند. یکی از نمونههای منظومهها «مخالفت با قرارداد 1919 وثوقالدوله» میرزاده عشقی است.
انتهای پیام