کد خبر: 3697569
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۳۵
آزادی:

حفظ قرآن فضل بی‌پایان خداوند به انسان است

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد ــ حافظ کل قرآن با اشاره به اینکه حفظ قرآن یک فضل الهی است، عنوان کرد: چرا، به چه علت و چه کسی در مسیر حفظ قرار می‌گیرد را فقط خداوند می‌داند و بس و در همین راستا من هم از کسانی هستم که لطف ایزد منان شامل حالم شد و توفیق انس و حفظ قرآن را یافتم.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از روابط عمومی مؤسسه مهد قرآن، ام‌ا‌لبنین آزادی مربی و حافظ کل قرآن متولد 1344 تهران است. نقطه نظرات این بانوی قرآن‌پژوه عضو کانون 14 معصوم‌(ع) مهد قرآن استان تهران در مورد زمان شروع، روش حفظ قرآن‌، اثرات آن در زندگی فردی و اجتماعی موفقیت‌های وی را می‌خوانید.
عامل اصلی گرایش به حفظ قرآن کریم:
حفظ قرآن یک فضل الهی است که خداوند شامل بندگانش می‌کند. چرا، به چه علت و چه کسی در مسیر حفظ قرار می‌گیرد را فقط خداوند می‌داند و بس. من هم از کسانی هستم که لطف ایزد منان شامل حالم شد و توفیق انس و حفظ قرآن را یافتم و هر کسی که دستورات زندگیش را در این کتاب جستجو کند، نعمت و فضل بی‌پایان الهی را نصیب خود کرده است و حافظ قرآن با تثبیت محفوظات خود باید زکات این نعمت را بپردازد.
شروع آموزش حفظ قرآن از چه سالی و در کدام مؤسسه قرآنی انجام شده:
از سال 1381 با شرکت در کلاس‌های آموزش کانون 14 معصوم(ع) مهد قرآن استان تهران به مدیریت نادری، حفظ قرآن را آغاز کردم و پس از اتمام حفظ 5 جزء ، بقیه اجزاء را همزمان در کانون 14 معصوم(ع) و مرکز آموزش قرآن حرم عبدالعظیم حسنی(ع) ادامه دادم . در سال 1385 طی چهار سال و نیم با استفاده از روش‌های آموزشی مهد قرآن، نوار ترتیل شهریار پرهیزکار و راهنمایی اساتید و مربیان مرکز آموزش قرآن حرم عبدالعظیم موفق به حفظ کل قرآن شدم.
توضیح بیشتر در مورد روش حفظ:
ابتدا با استماع نوار ترتیل استاد پرهیزکار و نگاه کردن به خط قرآن، آیه را به خاطر می‌سپردم و بعد تکرار می‌کردم. هفته‌ای سه صفحه حفظ می‌کردم و مهم‌تر از حفظ، مرور محفوظات بود و حفظ آیات جدید در مرحله دوم اهمیت بود، چرا که دوره محفوظات جدید از اهمیت بیشتری برخوردار بود و همواره باید طی ده روز محفوظات دوره می شد تا آیات مربوطه ملکه ذهن و ثبت شود.
دستور العمل چهارگانه برای حفظ قرآن:
اراده مصمم همراه با پشتکار، وقت کافی، استفاده از کلاس و مربی مجرب، تمرین و ممارست و مرور محفوظات به‌طور منظم.
آثار و برکات حفظ قرآن در زندگی فردی و اجتماعی:
انس با قرآن برکات بسیار زیادی در روح و جسم انسان دارد و باعث صیقل دادن روح انسان می‌شود. همانطور که در سوره مبارکه بقره آیه 257 می‌فرماید «اللَّهُ وَلِيُّ الَّذِينَ آمَنُوا يُخْرِجُهُمْ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ» خداوند نور هدایت را به مؤمنان می بخشد و در آیه ۳۵ سوره نور نیز می‌فرماید «اللَّهُ نُورُ السَّمَوَتِ وَالْأَرْضِ » خداوند نور مطلق آسمان‌ها و زمین است.
در کلام معصوم(ع) آمده است هرگاه خواستید خداوند با شما سخن گوید قرآن بخوانید و حافظ قرآن هر روز انس با قرآن دارد و در پرتو این نور الهی که نور مطلق است تغذیه می شود و تلألو این نور سراسر زندگی او را روشن می‌کند. من حقیر به عینه این نور را لمس کرده چه در زندگی شخصی و اجتماعی. آیا حافظ قرآن که آیات کلام وحی را در سینه خود حک کرده آیه غیبت را می‌خواند و اثرات سوء غیبت کردن را نیز می‌داند. نیکی به والدین، زشتی دروغ گفتن و سایر آیات، می تواند خلاف آن عمل کند. شاید گاهی مرتکب گناه شود ولی قرآن با تذکر همچون سدی مانع از گناه کردن او می‌شود و این توفیق در پرتو حفظ و انس با قرآن است البته این مختص شخص قرآنی نیست و جامعه هم تحت تأثیر قرار می‌گیرد. هر آنچه جامعه به اخلاق قرآنی مزین باشد از فساد، تزویر، بداخلاقی و ناهنجاری‌ها دور می‌شود.
توصیه برای کسانی که می‌خواهند حفظ قرآن را شروع کنند:
قرآن، ریسمان محکمی است که انسان با تمسک به آن به آرامش می‌رسد. یکی از راه‌های تلاوت فراوان قرآن همین حفظ قرآن است چون که حافظ قرآن برای مرور محفوظات خود باید هر روز قرآن تلاوت کند و در آیات آن تدبر کند و همین قرائت مدام و تدبر موجب می شود زندگی عادی به یک زندگی قرآنی تبدیل شود و ناهنجاری‌ها در رفتار، اخلاق، منش و شئونات اجتماعی و فردی او(حافظ قرآن) تأثیری ندارد و طعم شیرین حفظ قرآن را فقط حافظ قرآن می‌تواند درک کند و گاهی انسان در تصمیم‌گیری و انجام آن حیران می‌ماند. خداوند صاحب قرآن در دل فرد آنچه که خیر باشد القا می‌کند و این نعمت بلاشک از حفظ و انس با قرآن و برکات آن است. پس به عنوان یک خادم و حافظ قرآن توصیه می کنم از این سفره پر نعمت همه بهره‌مند شوند.
موفقیت‌ها و افتخارات قرآنی
مقام سوم حفظ کل مرحله مقدماتی اوقاف سال 1388
مقام سوم 10 جزء مقدماتی و استانی اوقاف سال 1385
و مدرک درجه 3 سازمان تبلیغات که معادل لیسانس علوم قرآنی است.
در حال حاضر چه خدماتی به ساحت مقدس قرآن دارید:
سال 1385 در مؤسسه نور ولایت یک دوره روخوانی و روان‌خوانی برای فرهنگیان داشتم، یک ترم نیز آموزش حفظ قرآن در مرکز آموزش قرآن حرم عبدالعظیم حسنی(ع) برگزار کرده‌ام. در کانون 14 معصوم(ع) مهد قرآن تهران نیز تا کنون توفیق تدریس را دارم و امیدوارم که از خادمان واقعی قرآن محسوب شویم و در روز جزاء که به تعبیر خودش «يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ» روزی که هر کسی از برادرش فرار می‌کند، قرآن نجات‌بخش ما باشد.
انتهای پیام

captcha