کد خبر: 3697878
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۶

برپایی آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره قرآنی حوزه خواهران با پیام آیت‌الله سبحانی

گروه حوزه‌های علمیه ــ معاون فرهنگی، تبلیغی حوزه علمیه خواهران با بیان اینکه برای اولین بار ترجمه مقالات قرآنی از عربی به فارسی در این جشنواره ارائه شده است گفت: آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره قرآنی حوزه خواهران فردا با حضور حجج اسلام قرائتی و بهجت‌پور برگزار خواهد شد.

برپایی آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره قرانی حوزه خواهران/ ترجمه مقالات قرآنی برای اولین بار در جشنواره

به گزارش ایکنا؛ حجت‌الاسلام والمسلمین رضا اسکندری، معاون فرهنگی ـ تبلیغی حوزه علمیه خواهران امروز ۱۶ اسفندماه در نشستی خبری گفت: دوازدهمین دوره جشنواره قرآنی و حدیثی حوزه علمیه خواهران فردا ۱۷ اسفند با برگزاری مراسم اختتامیه پایان می‌یابد.

وی با بیان اینکه مراسم با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین بهجت‌پور، مدیر حوزه علمیه خواهران و حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی همراه است، افزود: ۱۱ هزار و ۵۴۹ نفر در این جشنواره که در رشته‌های مختلف شفاهی و مکتوب، تفسیر موضوعی قرآن و نهج‌البلاغه، سبک زندگی قرآنی و ... برگزار شده شرکت داشته‌اند و از ۹۰ نفر تجلیل خواهد شد.

اسکندری عنوان کرد: این دوره از رشد کمی و کیفی نسبت به دوره‌های قبل برخوردار بوده است و محور جشنواره در محتوا‌های تولیدشده نیز اقتصاد مقاومتی و سبک زندگی بوده است و مقالات در این زمینه نوشته شده است.

اسکندری با اشاره به رشد بیش از ۱۳۰ درصدی مقالات اظهار کرد: در سال قبل، ۱۶۶ مقاله به جشنواره رسید و این تعداد در سال جاری به ۳۳۷ مقاله رسیده است و در آن مفاهیم قرآنی، تبیین شده است.

وی عنوان کرد: برای نخستین‌بار ترجمه مقالات از زبان عربی به فارسی با موضوعات قرآنی در دستور کار جشنواره قرار گرفته است، اگرچه تعداد آن اندک است.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران با اشاره به تدوین کتاب در این جشنواره تصریح کرد: در سال قبل، ۱۱ عنوان کتاب توسط شرک‌ت‌کنندگان تدوین شد که این تعداد در سال جاری به ۳۱ عنوان رسیده و شاهد رشد ۳۰۰ درصدی هستیم؛ همچنین در داستان و قطعات ادبی، ۱۶۵ اثر در سال قبل وجود داشت و امسال به ۲۷۸ اثر رسیده است.

وی افزود: در مطالعه کتب تفسیری نیز هزار و ۲۹۷ اثر به جشنواره ارسال شد؛ همچنین ۳۸۵ نفر در سال گذشته در رشته تفسیر موضوعی که از کتاب «زن در تفسیر نمونه» بود شرکت کردند و امسال نیز ۸۴۷ نفر در این بخش مشارکت داشتند.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه علمیه خواهران بیان کرد: هزار و ۲۵۷ نفر در رشته مفاهیم نهج‌البلاغه و ۳۸۷ نفر نیز در رشته تفسیر المیزان در این دوره از جشنواره حضور یافتند.

وی اظهار کرد: در رشته قرائت، ۵ هزار و ۴۸۰ نفر، در رشته حفظ ده جزء، ۳۷۳، ۲۰ جزء، ۸۶ و در کل قرآن ۴۲ نفر در این دوره از جشنواره حضور دارند.

اسکندری با اشاره به اهداف این دوره از جشنواره اظهار کرد: تمامی اساتید، فارغ‌التحصیلان و طلاب شاغل به تحصیل در مقاطع سطح ۲، سطح ۳ و سطح ۴ در حوزه‌های علمیه سراسر کشور اعم از مدارس علمیه و جامعه الزهراء (س) شهر مقدس قم در تمامی بخش‌های جشنواره شرکت دارند.

اسکندری با اشاره به برخی محور‌های جشنواره در بخش کتبی ادامه داد: سبک زندگی اسلامی در قرآن و روایات شامل محور‌ها و موضوعاتی مانند چیستی سبک زندگی اسلامی؛ چرایی و کارآمدی‌های سبک زندگی اسلامی (تعالی بخشی، سعادتمندی، عزتمندی، تأثیرگذاری و...)؛ عرصه‌های سبک زندگی اسلامی است.

وی گفت: عوامل مؤثر در اصلاح سبک زندگی اسلامی شامل؛ عوامل اعتقادی و دینی؛ عوامل فرهنگی؛ عوامل اقتصادی و عوامل تربیتی همچنین موانع دستیابی به سبک زندگی اسلامی و راهکار‌های مقابله با آن از دیگر محور‌های فراخوان این جشنواره بوده است.

اسکندری بیان کرد: محور دوم این فراخوان؛ سبک زندگی اقتصادی اسلام است و شامل محور‌ها و موضوعاتی مانند؛ سبک زندگی اقتصادی؛ سبک زندگی مصرفی؛ شاخصه‌ها و اولویت‌های اقتصادی در خانواده طلاب همچنین چگونگی الگوسازی و معرفی سبک زندگی اقتصادی است.

اسکندری با اشاره به برنامه زمزم قرآنی گفت: بیش از ۹ هزار طلبه خواهر در این مسابقه شرکت کردند همچنین طرح نهضت قرآنی در ماه مبارک رمضان امسال با تشکیل ۵۵ هزار جلسه قرآنی ایجاد شد و برنامه‌هایی مانند تربیت داور قرآنی و آشنایی بانوان با تفاسیر را هم در دستور کار داریم.

معاون فرهنگی ـ تبلیغی حوزه علمیه خواهران بیان کر: اجرای طرح سیر مطالعات قرآنی در عرصه‌های کلامی، اخلاقی و ... در حال اجراست و ۳۲ هزار نفر در آن مشارکت دارند.

وی با بیان اینکه حضور فراگیر، مستمر و سازمان یافته بانوان طلبه در برنامه‌های قرآنی را از طرح‌های آتی برای سال ۹۷ برشمرد و اظهار کرد: طرح حفظ جزء ۳۰ قرآن کریم در دستور کار قرار گرفته تا تعداد زیادی از بانوان طلبه در این طرح مشارکت داشته باشند.

اسکندری تصریح کرد: حفظ آیات کاربردی قرآن کریم از دیگر طرح‌هایی است که در سال آینده و سال‌های آتی دنبال خواهد شد به خصوص آیات مرتبط با سبک زندگی اسلامی مانند آیه شریفه که محتوای آن این است که هر کسی تقوا پیشه کند خداوند برای او راه خروج از مشکلات را ایجاد خواهد کرد.

وی افزود: بنای ما بر آن است تا آیات کلیدی قرآن کریم محور فعالیت‌های تبلیغی و فرهنگی و توسط بانوان طلبه در سطح عموم مردم ترویج شود.

وی با بیان اینکه حوزه خواهران ۱۸۰ هزار طلبه دارد اظهار کرد: از این تعداد، ۴۳ هزار نفر با مدارس علمیه مرتبط هستند و می‌توانند ضمن اینکه خودشان با قرآن مانوس شده و به حفظ آن بپردازند از ظرفیت عظیمشان در بهره‌مندی مردم و به خصوص دختران و بانوان جامعه نیز بهره ببرند.

معاون فرهنگی تبلیغی حوزه خواهران بیان کرد: ما معتقدیم که باید محور کار حوزه علمیه قرآنی کردن خودمان و زنان جامعه باید باشد، زیرا وقتی مادران جامعه با قرآن مانوس شوند قطعا فرزندانی هم تربیت خواهند کرد که با قرآن مانوس هستند و آثار و برکات آن در خانواده‌ها خود را نمایان خواهد کرد.

انتهای پیام

captcha