کد خبر: 3698368
تاریخ انتشار : ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۲
آیت‌الله میرعمادی مطرح کرد:

احترام متقابل؛ شرط ایجاد آرامش در خانواده

گروه فرهنگی ـ نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که واژه همسر، هم به زن و هم به مرد می‌شود، اظهارکرد: احترام به همسر شرط ایجاد آرامش در زندگی و خانواده است.

آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه دراستان و امام‌ جمعه خرم‌آباد در گفت‌وگو با خبرگزاری ایکنا از لرستان، با بیان این‌که یکی‌از اصول سبک زندگی اسلامی اصل احترام به همدیگر است، گفت: اگر بخواهیم هم‌زیستی و صفا و صمیمیت در خانواده داشته باشیم باید به همدیگر احترام بگذاریم و از رفتاری که باعث شکسته شدن حرمت انسان می‌شود پرهیز کنیم.
وی با بیان این‌که همه انسان‌ها اعم‌از زن و مرد دوست دارند برای آن‌ها احترام قائل شویم، خاطرنشان کرد: اصل احترام یک اصل عقلی و شرعی است به‌طوری‌که عقل انسان حکم می‌کند به این‌که افراد حرمت هم را حفظ کنند.
آیت‌الله میرعمادی گفت: از نظر شرعی آیات و روایات فراوانی داریم که به بشریت سفارش به احترام شده است به‌طوری‌که حدیث از چند معصوم نقل شده است که آن‌چه را که برای خود دوست داری برای دیگران هم دوست بدار و آن‌چه را برای خودت ناپسند می‌شماری برای دیگران نیز ناپسند بشمار.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر این‌که اگر دوست داریم به ما احترام بگذارند باید به دیگران احترام بگذاریم، اظهارکرد: در سیره پیامبر اسلام(ص) آمده است که پیامبر(ص) به احترام به دیگران پایبند بوده تا جایی‌که به همه طبقات جامعه احترام می‌گذاشت تا جایی که نسبت به غیر مسلمانان احترام قائل بود.
امام‌ جمعه خرم‌آباد با بیان این‌که برخورد پیامبر اکرم(ص) برخورد محترمانه بود، افزود: احترام به دیگران ابعاد گوناگونی دارد که ازجمله می‌توان احترام به اقوام همسایگان و یتیمان را نام برد.
وی با بیان این‌که یکی‌از ابعاد احترام، اصل احترام به همسر در خانواده است، تصریح کرد: یکی‌از عوامل مهم آرامش در زندگی حفظ حرمت همسر است این در حالی‌است که دو انسانی که به‌وسیله عقد و ازدواج می‌خواهند زندگی کنند ممکن است به دلایل مختلف دچار اختلاف شوند.
آیت‌‌الله میرعمادی با بیان این‌که تنها چیزی که می‌تواند اختلافات را از بین ببرد احترام به همدیگر است، افزود: مخصوصاً احترام زن و مرد در مقابل فرزندان همواره مدنظر باشد زیرا در روایات ما تاکید فراوانی به احترام زن و مرد نسبت به همدیگر شده است.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: در حدیثی از پیامبر اکرم(ص) آمده است کسی‌که همسر اختیار می‌کند باید به او احترام بگذارد و کوچک‌ترین بی‌احترامی بر زنان روا نیست.
امام‌ جمعه خرم‌آباد با اشاره به این‌که ملاک زندگی احترام گذاشتن زن و مرد به همدیگر است، افزود: از نظر فطری هر انسانی علاقمند است که شخصیت او حفظ شود این در حالی‌است که حرمت مؤمن از حرمت کعبه بالاتر است.
وی با بیان این‌که برخی چیزها باعث شکسته شدن همسر می‌شود، خاطرنشان کرد: کلمه همسر هم بر زن و هم بر مرد اطلاق می‌شود.
آیت‌الله میرعمادی اضافه کرد: مقایسه کردن همسر با دیگری، تحقیر و طعنه به همسر از مواردی است که باعث شکسته شدن شخصیت همسر می‌شود.

بی‌احترامی به اقوام و بستگان همسر باعث شکسته شدن حرمت انسان می‌شود

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که بی‌احترامی به اقوام و بستگان همسر باعث شکسته شدن حرمت انسان می‌شود، ادامه داد: هر انسانی اقوامش را دوست دارد و همسران حرمت اقوام همدیگر را داشته باشند.
امام‌ جمعه خرم‌آباد گفت: به زن بی‌احترامی‌ نمی‌کند، مگر انسان پست و در مقابل احترام به همسر نشانه بزرگی است.
وی افزود: طبق آیه ۲۱ سوره مبارکه «روم»، از نشانه‌های خدا این است که از جنس خودتان همسرانی برای آرامش قرار داده و آرامش زمانی حاکم می‌شود که همسران به هم احترام بگذارند.
آیت‌الله میرعمادی با بیان این‌که در زندگی امام علی(ع) و حضرت فاطمه‌زهرا(س) آرامش حاکم بود، افزود: اگر می‌خواهیم زندگی باصفا و صمیمیت داشته باشیم اصل احترام به همسر را در زندگی پیاده کنیم.

انتهای پیام

captcha