کد خبر: 3703692
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۶:۱۴

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ اعلام جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، یکی از اخبار مهم قرآنی صفحات معارفی رسانه‌های کشور طی امروز، 18 فروردین‌ماه است.

مروری بر اخبار معارفی رسانه‌ها/ جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ اعلام جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، یکی از اخبار مهم قرآنی است که طی امروز ‌شنبه، 18 فروردین‌ماه بر روی خروجی صفحات معارفی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های مختلف کشور منتشر شده است.
فارس
صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس طی امروز شنبه، 18 فروردین‌ماه و تا ساعت 14:30 تعداد 9 خبر را بر روی خروجی خود منتشر کرده است که سرآغاز این اخبار نیز همانند روزهای گذشته، خبر تلاوت ترتیل صفحه 346 قرآن کریم توسط شهریار پرهیزگار، حافظ بین‌المللی کل قرآن کریم است.
همچنین، در ادامه و تا این ساعت نیز اخبار دیگری با عناوین «با آمادگی کاملی به مسابقات قرآن کویت می‌روم اما به نتیجه فکر نمی‌کنم»، «تحولات گسترده در بخش صدور مجوزهای وزارت ارشاد در سال ٩٧»، «تقویم برگزاری جلسات شورای توسعه فرهنگ قرآنی اعلام شد/ برپایی 18 جلسه در سال 97»، «جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم/ برنامه کامل رقابت‌ها»، «رونمایی از ۲ مجله قرآنی در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم»، «قائم مقام شبکه رادیویی قرآن منصوب شد»، «سامانه جامع حفظ قرآن کریم رونمایی می‌شود/ اعلام تعداد حافظان کل قرآن در کشور» و «آغاز کرسی‌های نفحات‌القرآن در سال جدید» بر روی خروجی این صفحه منتشر شده که اغلب این اخبار نیز در حوزه قرآن کریم قرار دارند.
صفحه فعالیت‌های قرآنی خبرگزاری فارس طی امروز اقدام به انتشار خبری با عنوان «جزئیات برگزاری سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم/ برنامه کامل رقابت‌ها» کرده که در بخش‌هایی از این خبر که اغلب صفحات معارفی دیگر رسانه‌ها نیز بدا پرداخته‌اند، آمده است: «سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم 30 اردیبهشت‌ماه 1397 با برگزاری آیین افتتاحیه در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) به صورت رسمی کار خود را آغاز می‌کند.
این رقابت‌ها در دو بخش بزرگسالان و روشندلان در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) تهران برگزار خواهد شد.
پذیرش شرکت‌کنندگان مسابقات تا روز 29 فروردین انجام و صبح روز پنجشنبه 30 فروردین‌ماه مراسم قرعه‌کشی مسابقات و جلسه توجیهی رقابت‌ها برگزار می‌شود، همچنین در نوبت بعد از ظهر آیین افتتاحیه مسابقات باحضور مقامات کشوری و لشکری در مصلای بزرگ امام خمینی(ره) برگزار می‌شود.
سی‌وپنجمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم صبح روز جمعه 30 فروردین با برگزاری رقابت مقدماتی رشته حفظ کل بزرگسالان و روشندلان آغاز خواهد شد و در نوبت بعد از ظهر همین روز مقدماتی رشته حفظ بزرگسالان و روشندلان ادامه پیدا می‌کند».
تسنیم
تنها خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری تسنیم منتشر شده، خبری با عنوان «شرحی بر دعای «رجبیه» توسط رهبر معظم انقلاب» است که به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با دعایی از ماه مبارک رجب پرداخته و در بخش‌هایی از آن آمده است: ««ماه رجب است؛ و در این سرود پر مغز و زیبایی هم که شماها خواندید، اشاره‌ی به ماه رجب، ماه توسّل، ماه توجّه و دعا شده بود. در این ماه شریف، مؤمنین که دعا می‌خوانند، از خدای متعال این‌جور می‌خواهند: «اَللهُمَّ فَاهدِنی هُدَی المُهتَدینَ وَ ارزُقنی اجتِهادَ المُجتَهِدینَ وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین». چقدر حائز اهمّیّت است هر سه فِقره! فقره‌ آخر هم که مغفرت است که اساس همه‌ کارها است: وَ اغفِر لی یَومَ الدّین. هدایتِ هدایت‌یافتگان و تلاش تلاشگران آن چیزی است که در این دعا از خدای متعال می‌خواهید.
شما تأمّل بفرمایید اگر همین دو عامل در من و شما باشد، همه‌ی مشکلات حل خواهد شد؛ هم هدایت هدایت‌یافتگان الهی نصیب ما بشود، هم تلاش تلاشگران تاریخ بشریّت در رفتار ما، در گفتار ما، در منش ما محسوس باشد. در آن فقره‌ سوّم، آسیب مورد اشاره قرار گرفته است: وَ لا تَجعَلنی مِنَ الغافِلینَ المُبعَدین».
ایسنا
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری دانشجویان نیز طی امروز و تا این ساعت هیچ خبری را بر روی خروجی خود منتشر نکرده و آخرین خبری که بر روی این صفحه منتشر شده، مربوط به روز گذشته، 17 فروردین‌ماه است. همچنین، تیتر اصلی این صفحه نیز که خبری با عنوان «هفت ویژگی خاص امام علی(ع) از زبان پیامبر(ص)» را شامل می‌شود، مربوط به روز 11 فروردین‌ماه بوده و از آن زمان تاکنون نیز هنوز به‌روزرسانی نشده است.
باشگاه خبرنگاران جوان
از هفت خبری که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و عترت خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان منتشر شده، تنها یک خبر با عنوان «مهلت ثبت نام در مسابقات سراسری قرآن کریم تمدید شد» در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار دارد و مابقی اخبار در دیگر حوزه‌های معارفی به ویژه حوزه شهادت و ایثار منعکس شده‌اند.
مهر
«قائم مقام شبکه رادیویی قرآن منصوب شد» و «ضرورت ایجاد شهرک‌های تولید محصولات قرآنی و شرکت‌های دانش‌بنیان» عناوین دو خبری هستند که طی امروز و تا این ساعت بر روی خروجی صفحه قرآن و متون دینی خبرگزاری مهر منتشر شده‌اند.
همچنین، خبر «ضرورت ایجاد شهرک‌های تولید محصولات قرآنی و شرکت‌های دانش‌بنیان» که مربوط به سخنان حجت‌الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در گفتگو با برنامه «نمای نزدیک» است، به عنوان تیتر اصلی این صفحه انتخاب شده که در بخش‌هایی از این خبر آمده است: «حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفتگو با برنامه «نمای نزدیک» با اشاره به برنامه‌های شورای توسعه در سال ۹۷ گفت: یکی از بحث های جدی در سال ۹۷ پیگیری ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم است که با توجه به تقسیم کار در دستگاه‌ها، راهبردهایی که تصویب شد و راهکارهایی که اعلام شد، امیدواریم یک جهش جدی در فضای قرآنی کشور ایجاد شود.
وی با اشاره به محوریت جز ۳۰ قرآن کریم در طرح ملی ۱۴۵۲ سازمان صدا و سیما خاطرنشان کرد: نهضت حفظ جز ۳۰ قرآن کریم همراه با فهم مفاهیم و معارف و تفسیر سوره های ۳۸ گانه جز ۳۰ از برنامه های اصلی است که در سال جدید اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام محمدی اظهار کرد: اگر جامعه ما با سوره های جز ۳۰ قرآن کریم آشنا شوند یک سوم سوره های ۱۱۴ گانه قرآن را دریافت خواهند کرد؛ چراکه بسیاری از گزاره‌ها و مفاهیم کلیدی و واژه های اصلی قرآن کریم که بالغ بر ۵۰ درصد واژه های قرآن می شود در این جز قرار دارد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادامه داد: همچنین اگر یک جمعیت ۵ میلیونی را حافظ و آشنای مفاهیم و تفسیر جز ۳۰ قرآن کریم کنیم و همینطور جز ۲۹ و ۲۸، ۲۷ و ۲۶ و اجزای ۵ گانه آخر قرآن که تصویب طرح ملی حفظ است در طرح های ۱۴۵۳ و ۵۴ و غیره در جامعه پیگیری شود، یک آینده خوبی برای حفظ خواهیم داشت این در حالی است که صدا و سیما نقش کلیدی را در این زمینه بازی می کند».
ایرنا
صفحه معارف خبرگزاری جمهوری اسلامی نیز طی امروز و تا این ساعت هیچ خبری را بر روی خروجی خود منتشر نکرده و آخرین خبری که بر روی این صفحه منتشر شده، خبری با عنوان «منشور جامع رسانه‌ای برای برنامه‌های معارفی تهیه می‌شود» می‌باشد که مربوط به روز گذشته است.
ایبنا
«روایت فضایل امیرالمومنین (ع) پیش از ولادت تا پس از رحلت»، عنوان تنها خبری است که طی امروز بر روی خروجی صفحه دین خبرگزاری تخصصی کتاب منتشر شده و در حوزه معارفی عترت قرار دارد.
میزان
صفحه دین و اندیشه خبرگزاری میزان نیز که زیر نظر قوه قضائیه فعالیت می‌کند، طی امروز و تا این لحظه تنها یک خبر با عنوان «راهبرد آستان قدس رقابت با بخش خصوصی نیست/ آستان قدس در سال گذشته ۲۴ درصد افزایش صادرات داشته است» را بر روی خروجی خود منتشر کرده که این خبر نیز در حوزه تخصصی قرآن کریم قرار ندارد.
کیهان
صفحه معارف روزنامه کیهان نیز طی امروز اقدام به انتشار مطلبی با عنوان «استناد مخالفان به مصـادیق قبل از نزول حکم حجاب» و به قلم عباسعلی مشکانی سبزواری کرده که در بخش‌هایی از این مطلب آمده است: «توهم تعارض برخی گزارش‏ها با ادعای مواجهه معصومین(ع) با پدیده بدپوششی، احتمالاً برخی از افراد با استناد به برخی گزارش‏های تاریخی و نیز با تمسک به برخی روایات، در صدد به چالش کشیدن ادعای مواجهه و برخورد معصومین(ع) با پدیده بدپوششی برآیند. گزارش‏ها و روایاتی که حاکى از وجود بدپوششی و بدحجابی در جامعه زمان معصومین می‏باشد و بر خلاف ادعای مقاله حاضر، معصوم(ع) با آن برخوردی ننموده است. پرسش این است که آیا این گزارش‌‏ها با وجوب حجاب در آن دوره و نیز ادعای مواجهه معصومین(ع) با پدیده بدحجابی و بدپوششی، منافاتى ندارد؟ این گزارش‏‌ها با توجه به آنچه در این نوشتار ادعا شده، چگونه قابل جمع است؟
پاسخ این است که: اگر فرض را بر صحت این گزارش‏‌ها قرار دهیم و تعارضى بین این گزارش‏ها و شواهد داخلى آن وجود نداشته باشد، به چند صورت مى‏‌توان بین این گزارش‏‌ها و وجوب حجاب در آن زمان جمع کرد:
بر فرض صحت این گزارش‌‏ها، پرسش این است که چرا و چگونه بین آنها و ادعای مواجهه معصومین با پدیده بدپوششی تعارض وجود دارد؟ ادعای مقاله حاضر مواجهه معصوم با بدحجابی است و این گزارش‏ها حاکی از وجود بدپوششی و بدحجابی در جامعه است. چگونه این دو ادعا با یکدیگر در تعارض هستند؟ بله، در صورتی می‏توان این ادعا را پذیرفت که این بدپوششی‌‏ها در مرئی و منظر معصوم(ع) بوده باشد و معصوم(ع) بدون اینکه در شرایط تقیه باشد، هیچ عکس‌‏العملی نشان نداده باشد. اما این گزارش‏ها بر فرض صحت آنها، و با غض‏نظر از قلّت آنها، اولاً در مرئی و منظر بودن معصوم(ع) را اثبات نمی‏کند و ثانیاً بر فرض وقوع آن در مرئی و منظر معصوم(ع)، توان اثبات اینکه معصوم در شرایط تقیه بوده، را ندارد».

انتهای پیام

captcha