حجتالاسلام والمسلمین حسین روحانینژاد، معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به مهمترین برنامهها و اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی در سال جدید گفت: سازمان تبلیغات اسلامی دارای چشمانداز 20 ساله است و این چشمانداز تبدیل به چندین برنامه 5 ساله شده است.
وی افزود: تمامی برنامههای سازمان تبلیغات اسلامی برش سالانه خودشان را دارند و هدفگذاری برای آنها انجام شده است. در این برنامهها سعی شده اهداف محقق شوند تا به شاخصی که برای فعالیتها تعریف شده برسیم. اگر بخواهیم در حوزه تبلیغات سنتی پاسخ بدهم باید بگویم که مهمترین فعالیتهای سازمان تبلیغات در بخش سنتی فرهنگی و تبلیغی عبارت است از توسعه و گسترش اعزام مبلغ با این هدف که بتوانیم امکان و فضاهای بیشتر شهر و روستایی را در سراسر کشور تحت پوشش قرار دهیم و در مناسبتهای مذهبی که مردم نوعا علاقهمند به حضور در آنها هستند و به دنبال کسب معارف از علما و سخنرانیهای مذهبی فعالیتهای بیشتری را داشته باشیم.
حجتالاسلام والمسلمین روحانینژاد با بیان اینکه استقرار مبلغین تحت عنوان روحانی مستقر در جاهایی که فاقد مبلغین دینی هستند، یکی دیگر از برنامههای دینی و قرآنی ما در نظر گرفته شده است، ادامه داد: خوشبختانه سال گذشته در برنامه پیشبینی کردیم که 1000 نفر افزایش داشته باشیم اما امروز با عدد 4 هزار نفر در 4 هزار نقطه کشور روبهور هستیم. همچنین خانههای عالمی ساخته شد که توسط مردم و حمایتهای دولت در مکانهایی که جمعیت 200 خانوار به بالا هستند، ایجاد و در آنها عالم و روحانی ساکن شدند و روستاهای اطراف را هم تحت پوشش خود قرار دادند.
اعطای مجوز به 92 هزار هیئت مذهبی
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه حفظ، ساماندهی و سامانبخشی هیئات مذهبی را در سالهای گذشته و سال جدید داریم، بیان کرد: خوشبختانه از دل این هیئتهای مذهبی شورای هیئتهای مذهبی شهرستانی، استانی و ملی شکل گرفت که به وسیله آنها به امور هیئتهای مذهبی رسیدگی میشود؛ امروز بالغ بر 92 هزار هیئت مذهبی از سازمان تبلیغات اسلامی مجوز فعالیت در سراسر کشور گرفتند که بخش عمدهای از این مراکز در طول سال فعال هستند.
وی اظهار کرد: به خاطر اینکه مداحان قشر تاثیرگذاری هستند، درجهبندی مشخصی شدند و عناوینی برای آنها اختصاص پیدا کرد؛ کارت مداحی را کسانی دریافت کردند که آموزشهای مداحی را در حوزههای زندگی معصومین(ع)، ادبیات اسلامی، شناختن شعر و لحن و صوت گذراندند و مقتل را سپری کردند که بتوانند محتوای صحیح و اسلامی را به مردم ارائه بدهند. در کنار این محتوایی را هم تولید میکنیم که به صورت مکتوب و دیجیتال در اختیار مداحان قرار میگیرد تا بتوانند به صورت منطقهای و محلی از این محتواها استفاده کنند. بخشی از این محتواها هم به زبان فارسی، عربی و آذری تولید میشود و در اختیار آنها قرار داده میشود.
ایجاد شبکههای کانون فرهنگی و تبلیغی
حجت الاسلام روحانینژاد با بیان اینکه ایجاد شبکههای کانون فرهنگی و تبلیغی جز اهداف ما بوده و هست، گفت: امروز بیش از 4 هزار کانون فرهنگی و تبلیغی در سراسر کشور فعالیت دارند که بخش عمدهای از فعالیتهای آنان توسط مردم صورت میگیرد. همینطور انجمنهای اسلامی به همین شکل فعالیت دارند.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تاکد بر اینکه گسترش و توسعه فعالیتهای قرآنی مخصوصا در حوزه حفظ و صحیح خوانی قرآن از مهمترین و اولویتدارترین اقدامات ما در سال 96 و سال 97 خواهد بود، بیان کرد: توجه ویژهای را در این حوزه به بحث تفسیر و تبیین قرآن داشتهایم و از اساتید حوزه علمیه برای آموزشها و تفسیر قرآن استفاده کردیم و مقرر شد که سالانه اساتید برجسته تفسیر را در سراسر کشور مستقر و حلقههای تفسیری را در کشور ایجاد میکنیم.
حجت الاسلام روحانینژاد با بیان اینکه گفتمانهای دینی را به مدارس، دانشگاهها و حوزههای علمیه آوردیم ادامه داد: فعالیتهای سازمان تبلیغات به این موارد بسنده نمیشود و در حوزههای رسانه، فضای مجازی و شبکههای اینترنتی و همچنین در حوزههای نرمافزاری و گسترش و انتشار محتوای مکتوب و دیجیتال برای عامه مردم فعالیت داریم و تمامی این فعالیتها را با توجه به ارزیابی سال 96 بهبود بخشی کرده و سایر فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در سال 97 را ادامه خواهیم داد، تا بتوانیم برای شاخصهایی که در برنامه 5 ساله سازمان پیشبینی شده به سند 20 ساله برسیم.
معاون سازمان تبلیغات اسلامی، با اشاره به اهمیت فضای مجازی و ضرورت ورود پرقدرت در این عرصه هم برای مقابله با هجمههای دشمنان گفت: ما در حوزه فرهنگ ایرانی-اسلامی نگاه محصولی داریم و سعی میکنیم در همه میدانها از جمله حوزه فضای مجازی، بازیهای رایانهای، متون، صوت، مدیا و در حوزه تولیدات فرهنگی-اجتماعی وارد شویم.
تولید محتوای فضای مجازی
وی با بیان اینکه در تمامی این حوزهها به تولید محتوای فضای مجازی اقدام کردهایم؛ افزود: مؤسسه تبیان، ویکی فقه، مدرسه فقاهت ازجمله موسساتی هستند که در این حوزه وارد شده و کارکردهای جدیدی را برای هرکدام از این موسسات در سازمان تبلیغات در نظر گرفتهایم.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی تصریح کرد: در سال97 با توجه به مطالبات مقام معظم رهبری به یک سری فعالیتهای ویژه در عرصه فضای مجازی هم توجه کردهایم؛ از جمله این فعالیتها حضور پررنگتر در محیطهای مجازی است که به صورت جدی به آن خواهیم پرداخت و جزو دستور کار سازمان تبلیغات اسلامی در سال 97 قرار گرفته است و نمیتوانیم از این مسئله غفلت بکنیم.
وی سبک زندگی، بصیرتبخشی به جامعه و دشمنشناسی را از دیگر اولویتهای سازمان تبلیغات اسلامی در سال 97 بیان و اظهار کرد: با توجه به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی، با راهاندازی موسسه تبیان در فضای مجازی جزو بنیانگذاران فعالیتهای جمعی در این فضا بوده است، فعالیتهای گسترده دیگری را نیز بر روی پایگاه ویکی فقه، مدرسه فقاهت و صدها وب سایت و پایگاههای اینترنتی دارد.
حجت الاسلام روحانینژاد به سایتهایی که در حوزه فقه، همسان گزینی، ازدواج و تشکیل خانواده، مسائل اجتماعی و فرهنگی و امثال آن تولید شده اشاره کرد و گفت: اینها از جمله سایتهایی است که به طور جدی در رابطه با محتوا و گسترش آنها پیگیری میشود.
معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با تاکید بر اینکه رصد دشمن در این فضا بسیار مهم است که متناسب به آن فعالیتهای ویژهای را انجام میدهیم. گفت: البته عمدتا بار سنگین فعالیتهای فرهنگی بر دوش مردم است و سازمان تبلیغات اسلامی بیشتر با بهرهمندی از شبکههای مردمی کارهای خودش را پیش میبرد که انشاءالله خداوند توفیق دهد بتوانیم این فعالیتهای را هم به قوت و قدرت در سال 97 ادامه دهیم.
انتهای پیام