کد خبر: 3705374
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۸
حجت‌الاسلام پورطباطبایی تشریح کرد:

رسول اکرم(ص) از دیدگاه خاورشناسان مستشرق

گروه حوزه‌های علمیه ــ عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن دیدگاه خاورشناسان مستشرق در مورد پیامبر(ص) گفت: در میان این افراد کسانی مانند تولستوی و ولتر بوده‌اند که به دفاع از اسلام پرداخته و بر حقانیت پیامبر(ص) و دینش یا صراحت تاکید کرده‌اند.

پیامبر(ص) از دیدگاه ادبیان و خاورشناسان مستشرق 

حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمجید پورطباطبایی، عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن و نویسنده کتاب «خاتم عشق» در گفت و گو با ایکنا؛ ضمن تبریک مبعث پیامبر گرامی اسلامی گفت: خاورشناسان در 300 سال اخیر در مطالعات خاورشناسانه خود به مطالعات اسلامی  و به خصوص در زمینه زندگی و شخصیت پیامبر(ص) روآورده‌اند.

وی با بیان اینکه این افراد به دو دسته مغرض و منصف تبدیل می‌شوند تصریح کرد: بنده وقتی کتاب شرق‌شناسی ادوارد سعید و تاریخ هزار ساله مینو صمیمی را مطالعه کردم، مطالب نادرست این آثار بنده را بر نوشتن کتاب خاتم عشق ترغیب کرد تا مطالب نادرست این آثار را به چالش بکشم.

پورطباطبایی با بیان اینکه در این کتاب به سیر تطور آراء خاورشناسان درباره پیامبر(ص) از قرون وسطی تا قرن بیستم همچنین به مقاطع دیگر یعنی از تولد تا هجرت، از هجرت تا غدیر و از غدیر تا پس از وفات پرداخته شده است گفت: خاورشناسان غربی که در مورد قرآن و دین اسلام مطالعه کرده‌اند یا حقیقت‌طلب بوده و یا مغرض بوده‌اند که باید متالهان و ادیبان آنان را هم به این مسئله اضافه کنیم.

این محقق و پژوهشگر عنوان کرد: به عنوان مثال الکساندر پوشکین از ادیبان و شعرایی است که در ادبیات غرب جایگاهی مانند فردوسی در ادبیات فارسی دارد؛ وی تحت تاثیر آیات سوره مبارکه احزاب که در مورد زنان پیامبر و بحث حجاب است قرار گرفته و اشعاری سروده است؛ از جمله آورده: شما همسران رسول امین/ جدا از زنانید روی زمین/ که خود از گنه رویگردان شدید و از سایه اش نیز ترسان شدید/ بیاید در وقت آسودگی/ فروتن بمایند در زندگی/ حجابی است تنها برازندتان/ حجابی سزاوار دوشیزگان و دلهای خود را بدارید باز زلذات ...؛.

رسول اکرم(ص) از دیدگاه ادبیان و خاورشناسان مستشرق

وی افزود: کسانی مانند تولستوی، توماس کارلایل و گوته و دیگران نیز اندیشه‌های خوبی در مورد پیامبر و تاریخ زندگانی ایشان مطرح کرده‌اند که البته خالی از اشکال نیست ولی رویکرد کلی آنان مغرضانه نبوده و حقیقت‌جویانه به دنبال مسائل رفته و به حقانیت پیامبر و دین اسلام تاکید کرده‌اند.

پورطباطبایی به دفاع تولستوی از پیامبر(ص) اشاره کرد و افزود: همسر یکی از افراد نظامی، نامه‌ای به تولستوی می‌نویسد و اراده فرزندانش برای مسلمان شدن را با او در میان می‌گذارد و می‌گوید من چون تو را فردی منصف و عادل می‌دانم می‌خواهم در این زمینه با شما مشورت کنم که آیا اجازه بدهم فرزندانم خودشان دینشان را انتخاب کنند و تولستوی هم در نامه‌ای چهار صفحه‌ای پاسخ این فرد را می‌نویسد و صریحا در این نامه بر حقانیت و ارجح بودن اسلام بر مسیحیت تاکید می‌کند.

عضو هیئت علمی پژوهشکده فرهنگ و معارف اسلامی بیان کرد: تولستوی ترجیح اسلام بر مسیحیت را بدون تردید بیان می‌کند و هشدار می‌دهد که حالا که قرار است به فرزندانت اجازه اسلام آوردن بدهی مراقب باش در چنگال فرقه‌های انحرافی که به نام اسلام فعالیت می‌کنند گرفتار نشوند که بنده براساس قرائن متوجه شده‌ام که در آن دوره منظور وی، فرقه بهائیت بوده است و در نهایت هم تولستوی قبل از وفات خود هم وصیت می‌کند که بالای قبر او صلیب نگذارند.

پورطباطبایی ادامه داد: گوته از دیگر افرادی است که در اواخر عمرش با دیوان حافظ آشنا و مواجه و شیفته آن می‌شود و از طریق این کتاب به شناخت پیامبر روآورده و در آثارش از چهار زن  بهشتی از جمله حضرت مریم، خدیجه و فاطمه(س) نام می‌برد؛ وی در دعوای میان متکلمان و متالهان اسلامی در مورد قدیم و حدوث بودن قرآن کریم هم معتقد است که جمعی از اندیشمندان اسلامی، قرآن را حادث و جمعی، قدیم می‌دانند ولی من باورم این است که جدای از این مسائل، قرآن، کلام حق است.

این محقق و پژوهشگر با اشاره به نگاه مغرضانه برخی افراد مانند مارتین لوتر و دانته به پیامبر(ص) عنوان کرد: افرادی مانند دانته از سردمداران مغرضان در مورد پیامبر بوده و به ایشان اهانت کرده‌اند؛ جالب اینکه کتاب کمدی الهی دانته که معروف است و توسط مترجمان، به فارسی هم ترجمه شده است ولی من ندیدم که مترجمی، بخش مربوط به اباطیل دانته در مورد پیامبر را ترجمه کرده باشد و دیدگاه اهانت‌آمیز او را فاش کنند که بنده با استفاده از متن انگلیسی و ایتالیایی آن را ترجمه کردم و کلیت اهانت او به پیامبر را مطرح کردم تا افرادی که می‌خوانند با شخصیت او بیشتر آشنا شوند.

وی افزود: او نعوذبالله پیامبر را شکنجه‌گری در طبقه هشتم جهنم می‌داند که داماد او یعنی امام علی(ع) نیز نظاره گر این کار است که صددرصد با عقاید مسلمین از طرفی و با شخصیت رحمت للعالمینی پیامبر و با نصوص دینی ما در تضاد کامل است.

وی افزود: همچنین مارتین لوتر که رهبر پروتستان است و انقلابی در مسیحیت ایجاد کرد از دشمنان درجه یک پیامبر گرامی اسلام است و همین مسئله سبب شده تا پیروان او یعنی پروتستان‌ها هم اختلاف عقیده زیادی با مسلمین نسبت به سایر فرقه‌های مسیحی داشته باشند؛ وی حتی هزینه کرد تا قرآن برای نقد شدن، ترجمه شود؛ البته کسانی مانند جان ونزبرو، مونتگمری وات و ... هم از دشمنان پیامبر محسوب می‌شوند.

پورطباطبایی تصریح کرد: ولتر از کسانی است که در ابتدای جوانی به پیامبر اهانت کرده بود ولی در اواخر عمرش پشیمان شده و در گفته‌هایش تلاش کرده است تا آن را جبران کند و با صراحت آورده که من در مورد محمد(ص)، بد کرده و پیشیمانم.

انتهای پیام

captcha