کد خبر: 3708711
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۷

اعلام برنامه پنل‌های تخصصی همایش «دین، فرهنگ و فناوری» در روز نخست

گروه دانشگاه ــ نوبت عصر نخستین روز همایش بین‌المللی «دین، فرهنگ و فناوری» با ارائه مقالاتی در ۵ پنل تخصصی به طور همزمان ادامه خواهد یافت.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نخستین روز همایش بین‌المللی «دین، فرهنگ و فناوری» با برگزاری پنج پنل تخصصی در نوبت عصر به کار خود ادامه خواهد داد.
 
در نوبت صبح این همایش، یک نشست عمومی با سخنرانی برخی صاحب‌نظران برگزار شد. در این نشست ابتدا مهدی گلشنی، عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف به ارائه سخنرانی پیرامون موضوع «اهمیت علوم انسانی در آموزش مهندسی» پرداخت و در ادامه این نشست محمدامین قانعی‌راد درباره موضوع «لزوم تمایز غیر رمانتیستی بین دین و فناوری» سخنرانی کرد.
 
در نشست پیش از ظهر همایش «دین، فرهنگ و فناوری» حسن رحیم‌پور ازغدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی دیگر سخنران این نشست بود و وی به سخنرانی پیرامون «فلسفه تلکنولوژی» پرداخت؛ پایان هر سخنرانی نیز با پرسش و پاسخ حضار و سخنران همراه بود. همچنین حمیدرضا آیت‌اللهی، رئیس انجمن فلسفه دین ایران، با موضوع «یافتن موضعی منطقی در قبال آثار فرهنگی و دینی تکنولوژی» و نیز حجت‌الاسلام والمسلمین سعیدرضا عاملی در این نشست درباره «نسبت دین و فضای مجازی» به ارائه سخنرانی پرداختند.
 
بر اساس این گزارش این همایش در نوبت عصر امروز با برگزاری ۵ پنل تخصصی با عناوین متعدد و با ارائه حدود ۸ مقاله در هر پنل به کار خود ادامه خواهد داد. عناوین هر پنل و مقالاتی که در این پنل‌ها ارائه خواهند شد در ادامه از نظر می‌گذرد.
 
پنل فلسفه و مبانی نظری فناوری
 
پنل تخصصی با عنوان «فلسفه و مبانی نظری فناوری»، از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۷:۵۰ با ارائه مقالاتی از جمله «فلسفه تکنولوژی و اصول ارزشی»، نوشته نصرالله آقاجانی، «نظریه اعتباریات و مسائل بنیادین فلسفه تکنولوژی» تالیف منصوره اولیایی، «فلسفه تکنولوژی و ادوار سه گانه آن» به قلم محمدسبحان جلیلیان، «تحلیل انتقادی راهکار فینبرگ در زمینه تحقق عقلانیت دموکراتیک در رسانه‌های نوین ارتباطاتی، بر اساس اندیشه علامه طباطبائی» نوشته سارا طالبی در سالن خواجه نصیر دانشگاه صنعتی شریف برگزار می‌شود.

در این پنل همچنین مقالات دیگری همچون «تفاوت فقه فردی و حکومتی در عرصه مدیریت فناوری» نوشته علی جلینی، «سهم مطالعات فلسفه علوم انسانی در فهم مناسبات فرهنگ و تکنولوژی» اثر مالک شجاعی جشوقانی، «نگاهی نقادانه به فناوری در سازمان بر اساس رویکرد پست مدرن» به قلم جهان‌تاب محمدعلی، «جایگاه فناوری در زندگی انسان معاصر از نگاه یاسپرس» نوشته وحیده دهقانپور و «فلسفه فناوری، موج چهارم تکنولوژی و چالش‌های فرارو» تالیف محمدرضا الهامی ارائه خواهند شد.
 
پنل مناسبات دین و فناوری
دیگر پنل تخصصی روز نخست این همایش؛ با عنوان «مناسبات دین و فناوری» در دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۷:۵۰ برگزار خواهد شد و مقالات زیر در این پنل توسط نگارنده آن ارائه خواهد شد:
«اندیشه دین شناخت پیشرفت و بازخوانی نگاشت فرهنگی نظام ولایت فقیه» نوشته احمد آکوچکیان، «آیا فرهنگ دیجیتال، جای دین را می‌گیرد؟ مطالعه امکان و امتناع دینی شدن و دین شدن رسانه» نوشته محسن امین، «مواجهه دین و فناوری در اندیشه سید مرتضی آوینی» نوشته امیررضا باقرپور شیرازی، «نقش فرهنگ در شبکه معرفت دینی» نوشته قدرت‌الله قربانی، و نیز مقالات دیگری از جمله «بررسی دیدگاه سوزان جرج درباره هم‌افزایی دین و فناوری با عناصر مشترک از رهگذر تطبیق با اسلام» اثر حجت‌الله حاجی کاظم، «مقایسه روش اسفنجی با غربالی در زمینه آموزه‌های دینی از طریق رسانه و اینترنت» اثر سیدحسین حسینی، «نسبت فرهنگ، طبیعت و تکنولوژی از منظر دینی» نوشته کریم خان محمدی، ««کلام پویا» وظرفیت بستر سازی فرهنگی-اعتقادی در دنیای مجازی با تطبیق برچند فضای تفریحی ضد ارزشی در شبکه‌های اجتماعی» نوشته محمد دین محمدی، در این پنل ارائه خواهند شد.
 
پنل فناوری و مسائل خانواده
دو پنل تخصصی دیگر این همایش با عناوین «فناوری و مسائل خانواده» و «مسائل فرهنگی سیاست‌گذاری» در نوبت عصر امروز در سالن رازی دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد. مقالات هر کدام از این پنل‌ها به تفکیک در ادامه می‌آید.
 
در پنل «فناوری و مسائل خانواده» مقالاتی از جمله «مسئولیت مدنی مدیران رسانه در قبال نقض حقوق خانواده در حقوق ایران» نوشته امین امیرحسینی، «بررسی رابطه استفاده از رسانه‌های ارتباطی با احساس ستمگری، نابرابری و تفاوت در زنان (مطالعه موردی زنان شهر تهران)» نوشته انسیه جلالوند، «بررسی رابطه استفاده از رسانه‌ها و گرایش به خانواده» نوشته سیده فاطمه حسینی حسین‌آباد، «بررسی ارتباط سبک‌های فرزندپروری در خانواده‌های دارای دختر محصل دبیرستانی با میزان وابستگی به شبکه‌های مجازی اجتماعی» اثر حسین سراوانی ارائه می‌شوند.
 
پنل مسائل فرهنگی سیاستگذاری
همچنین در پنل «مسائل فرهنگی سیاستگذاری» که در این دانشکده و از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۷:۵۰ برگزار می‌شود مقالاتی همچون «انسان شناسی علم و آینده پژوهی دو غایب اصلی بررسی فضای مجازی در ایران» نوشته مهرداد احترامی، «دلالت‌های نظریه کنشگر شبکه در سیاست‌گذاری فرهنگی: تعامل تکنولوژی و انسان در سیاست‌گذاری» اثر محمدرضا انواری، «جایگاه فناوری ارتباطات و اطلاعات در الگوی توسعه پایدار ۲۰۳۰» نوشته هاله و حوریه حسینی اکبرنژاد و «تکنولوژی، فرهنگ وآینده پایدار» به قلم غلامرضا ذاکرصالحی ارائه خواهند شد.
 
پنل ارزش و فناوری
پنل دیگری با عنوان «ارزش و فناوری» با ارائه ۸ مقاله در سالن کیمیا دانشکده شیمی این دانشگاه در نوبت بعدازظهر امروز برگزار می‌شود. مقالاتی که در این پنل ارائه می‌شوند به شرح زیر است:
 
«فناوری‌های همگرا برای بهسازی انسان و مسئله تکامل هدایت‌شده (با تأکید بر ادیان ابراهیمی)» به قلم محمود مختاری، «کند و کاوی در نسبت اخلاق با سیاستگذاری عمومی بمثابه نوعی فناوری نرم» نوشته آرش موسوی، «تأملی بر هم بنیادی اخلاق و تکنولوژی» اثر علیرضا بلیغ، «آیا همه مصنوعات تکنیکی ارزش‌بار هستند؟» نوشته میثم محمدامینی، همچنین ۴ مقاله دیگر با عناوینی همچون «پیش در آمدی بر ارائه مدل مطلوب مواجهه معقول با تکنولوژی در دیدگاه علامه طباطبایی» نوشته احمد اولیایی، «راهکار‌های اخلاقی برون‌رفت از علل معرفتی دوگانگی رفتار در فضای حقیقی و مجازی» اثر کبری جهانی، «صیانت از اخلاق در حقوق کیفری اسلام» نوشته محمد همتی و مقاله «تأثیر اخلاق در فضای مجازی و فناوری» اثر مریم وحیدزاده، در این پنل ارائه می‌شوند.
 
پنل مسائل فرهنگی محیط زیست و پیوست‌نگاری فرهنگی
آخرین پنل تخصصی که در روز نخست همایش «دین، فرهنگ و فناوری» برگزار می‌شود، پنل «مسائل فرهنگی محیط زیست و پیوست نگاری فرهنگی» است و این پنل از ساعت ۱۶:۳۰ تا ۱۷:۵۰ در دانشکده کامپیوتر دانشگاه صنعتی شریف با ارائه ۴ مقاله برگزار خواهد شد. در این پنل مقالاتی از جمله «توسعه و محیط زیست در مواجهه با چالش علم و فناوری» نوشته مهدی فیروزی، «اقتصاد سبز شرط لازم برای دستیابی به توسعه پایدار» اثر رویا موسی زاده، «ضرورت توسعه مفهوم پیوست نگاری فرهنگی در مراکز رشد با رویکرد به مرکز رشد پژوهشگاه مواد و انرژی» نوشته علی صداقت آهنگری حسین‌زاده و مقاله «پیوست فرهنگی علم و فناوری: دلالتی برضرورت، ابعاد و مسائل» به قلم فردین منصوری ارائه خواهند شد.

همچنین بر اساس اعلام دبیرخانه اجرایی همایش «دین، فرهنگ و فناوری»، پنل ارائه مقالات به زبان انگلیسی در همین دانشکده از ساعت ۱۴:۳۰ تا ۱۶ برگزار می‌شود.

انتهای پیام
captcha