به گزارش خبرنگار
ایکنا؛ ابراهیم صالحی عمران، رئیس دانشگاه فنی و حرفهای در اجلاس سراسری روسای دانشکدهها و آموزشکدههای دانشگاه فنی و حرفهای که در دانشکده فنی و حرفهای شریعتی تهران در حال برگزاری است، اظهار کرد: آموزش عالی در کشور توسعه پیدا کرده و این توسعه بر اساس نگرشی بود که نسبت به آموزش عالی و توسعه آن در دانشگاهها وجود داشت، این نگرش در دو قسمت عرضه و تقاضا خودش را نشان داد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای با بیان اینکه بحث اشتغال دانش آموختگان جدی است، گفت: براساس بررسیهای انجام شده آموزش عالی مهارت گریخته منجر به اتلاف سرمایه انسانی میشود، این مسئله در کشور ما نیز مورد سنجش قرار گرفته و متوجه شدهایم راهحل آن اصلاحات اساسی در جامعه با بهرهگیری از حرفهگرایی در آموزش عالی است. ما چارهای نداریم جز آنکه با حرفه گرایی در آموزش عالی از این اتفاق جلوگیری کنیم و از آن رهایی یابیم، آموزشهای مهارتی همچنین میتواند افرادی که در خط توسعه مشغول به کار هستند از مشکلات موجود رها کند.
وی با تاکید بر اینکه دانشگاه فنی و حرفهای یکی از متولیان آموزش مهارتی در کشور است ادامه داد: این دانشگاه دارای قدمتی ۵۰ ساله است و تاریخچه غنی دانشگاه میتواند در حل مشکلات اساسی کشور یاریرسان باشد. دانشکده شریعتی دختران در حدود ۶ هزار دانشجو دارد، همچنین دانشکده شهید شمسیپور حدود ۵ هزار نفر دانشجو میپذیرد که ۷۰ درصد فارغ التحصیلان این دانشگاه به راحتی وارد بازار کار میشوند.
وی افزود: دانشگاه فنی و حرفهای در مجموع ۲۲۰ هزار دانشجو با ۱۷۳ دانشکده دارد ویکی از دانشگاههای بزرگ در کشور است، این دانشگاه دارای ۵۲ مرکز دختران و ۱۵ مرکز پسران و ۴ مرکز ویژه هر دو قشر به دانشجویان دختر و پسر در ۱۵۰ رشته تحصیلی آموزش میدهد و رویکرد این دانشگاه این است که آموزش خود را متناسب با حرفهها ارائه دهد، بر این اساس دانشجویان در ۹۶ رشته کاردانی، ۴۷ رشته کارشناسی ناپیوسته و ۷ رشته کارشناسی پیوسته در این دانشگاه آموزش داده میشوند.
صالحی عمران همچنین درباره آمار دانشجویان در رشتههای متعدد در این دانشگاه گفت: ۱۸ درصد دانشجویان در رشتههای علوم انسانی، ۲۹ درصد در هنر و معماری، ۲ درصد در کشاورزی و ۵۱ درصد در رشتههای فنی-مهندسی تحصیل میکنند که این دانشگاه سرمایه گذاری خوبی در این رشتهها داشته است.
وی در پایان افزود: متاسفانه به خاطر تغییرات نظام آموزش و پرورش و تبدیل آن به نظام آموزشی جدید و حذف مقطع پیش دانشگاهی، سال آینده برای پذیرش دانشجو با بحران مواجه خواهیم بود.
انتهای پیام