به گزارش ایکنا؛ آیتالله العظمی عبدالله جوادی آملی 17 اردیبهشت در ادامه مباحث تفسیری خود گفت: زندگی در قیامت، اجتماعی نیست که اسباب و انساب در آن باشد.
وی افزود: بعد از اینکه تکلیف افراد در بهشتی و یا جهنمی بودن روشن شد؛ در بهشت، مومنان با اولیاء و فرزندان در یکجا جمع میشوند تا لذت بیشتری ببرند و کفار را با زنان و فرزندان همکیش خود یکجا میسوزانند.
این مرجع تقلید افزود: در قیامت هیچ باری را مگر غیر از خود فرد به دوش نمیکشد و در آن روز هیچ کسی جز با اذن الهی حق تکلم ندارد؛ البته کسانی که مشمول شفاعت باشند وضعیت متفاوتی دارند و شرط شفاعت نیز مرتضیالمذهب بودن یعنی همان پیرو علی بن ابیطالب(ع) بودن است.
این مفسر قرآن بیان کرد: در قرآن، «خود» از مرحله گیاهی تا مرحله فرشتگی دارای مراتب است، لذا فرمود اگر کسی برای ابتغاء مرضات الله انفاق کند به تثبیت نفس خود پرداخته است.
این مفسر با بیان اینکه مصیبت(حادثه تلخ یا شیرین) برای معصوم و غیر معصوم وجود دارد تصریح کرد: اگر نعمتی به ما رسید باید نعمت را بهجا مصرف و شکر کنیم و اگر تلخ است باید تصمیم عاقلانه بگیریم تا به زحمت نیفتیم؛ فرمود اگر برونرفت میخواهید قلب خود را به خدا بسپارید؛ زیرا او راه صبر و علاج را نشان میدهد.
صاحب تفسیر تسنیم همچنین در مورد مقابله با دشمن عنوان کرد: امام علی(ع) فرمود «رد الحجر حیث جاء»؛ براین اساس، فرمودند کاری به کشورهای دیگر نداشته باشید ولی اگر دیگران سنگی به سمت شما پرتاب کردند همان را به آنان برگردانید و ملت ستمپذیر نباشید.
آیتالله جوادی آملی بیان کرد: زن و فرزند به تعبیر قرآن حق بر گردن مرد دارند ولی بدانید برخی از آنان دشمنان شما هستند؛ زیرا همه تلاش دنیوی شما برای آنان است یعنی بدانید که باید آخرت را فدای دنیای خود و زن و فرزند نکنید.
استاد برجسته حوزه با اشاره به قدرت الهی در کفران و غفران گناه تصریح کرد: اگر کسی نسبت به ما بدکرده باشد حداکثر کاری که ما میکنیم بخشش و احسان به او است که مایه شرمندگی او هم میشود ولی خداوند انسانی را که توبه کند ولو اینکه کافر و مشرک باشد چنان وارد بهشت میکند که اصلا گناهانش به یاد او نمیآید.
وی با بیان اینکه یادآوری گناه عذاب است تصریح کرد: حر وقتی وارد بهشت میشود اصلا در یاد او نیست که جلوی امام حسین(ع) را گرفته زیرا یادآوری این خاطره، برای او عذاب الیم است.
انتهای پیام