حجتالاسلام والمسلمین سید احمد الحسینی، مدیر ارتباطات مرکز نور در گفتوگو با ایکنا، با بیان اینکه مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی یکی از فعالان بخش ناشران دیجیتال در نمایشگاه کتاب تهران است که با گنجینهای از منابع علمی در شاخههای علوم انسانی و اسلامی میزبان دانشجویان، دانشگاهیان، طلاب و پژوهشگران حوزههای فقه، اصول فقه، تفسیر، حدیث و فلسفه شده است، گفت: مرکز نور همزمان با نمایشگاه کتاب محصولات خودش را با تخفیفات 40 درصدی به بازدیدکنندگان عرضه میکند.
وی با اشاره به اهداف و فعالیتهای مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور) ادامه داد: این مرکز در سال ۱۳۶۸ با هدف دیجیتالی کردن منابع علوم اسلامی و به پیشنهاد مقام معظم رهبری تأسیس شد و امروز یکی از مهمترین تولیدکنندگان نرمافزارهای اسلامی و قرآنی در جهان است.
الحسینی با اشاره به اینکه اشاعه فرهنگ غنی اسلام از جمله اهداف مهم این مرکز است، افزود: تسهیل دستیابی به منابع و متون اصیل دینی و نیز سرعت بخشیدن به امر کاوش و پژوهش در حوزه علوم اسلامی با بهرهگیری از فناوری اطلاعات و به کارگیری امکانات رایانهای برای ارائه معارف حقّه اهل بیت(ع) به جهانیان در شکل و قالب جدید، از اهداف مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی است.
مدیر ارتباطات مرکز نور در ادامه به معرفی چند محصول پرکاربرد این مرکز از جمله نرمافزارهای «جامع تفاسیر» و «جامع الاحادیث» که به تازگی نسخه جدید آنها عرضه شده است، اظهار کرد: نرمافزارهای «جامع تفاسیر» دربردارنده متن کامل ۵۷۲ عنوان کتاب در ۲۴۱۳ جلد، شامل متن کامل قرآن کریم، ۴۵۲ عنوان تفسیر فارسی و عربی در ۲۰۹۲ جلد، ۴ عنوان تفسیر انگلیسی در ۳۰ جلد، ۱۵ فرهنگنامه معتبر قرآنى در ۳۱ جلد، ۹۶ ترجمه (۳۲ ترجمه فارسی مستقل، ۱۷ ترجمه فارسی برگرفته از تفاسیر و ۴۷ ترجمه در ۲۵ زبان خارجى)، ۲۱ لغتنامه در ۱۴۱ جلد و ۳ آوانگاری انگلیسی قرآن کریم است.
وی همچنین درخصوص نرمافزار «جامع الاحادیث» گفت: این نرمافزار مشتمل بر ۱۸۱ عنوان کتاب در ۴۲۸ جلد است و به عنوان اولین نرمافزار حدیثی در محیط ویندوز عرضه شده است. حجم بالای اطلاعات، کیفیت محتوایی از قبیل اِعراب و دقت، عرضه قابلیتهای مختلف فنی از جمله در بخش جستجو و نمایش به همراه دیگر مزایای این نرمافزار، موجب شد تا این برنامه از سال ۱۳۷۹ تا کنون به عنوان مهمترین نرمافزار حدیثی مورد استفاده پژوهش گران علوم اسلامی باشد.
الحسینی ادامه داد: نیاز کاربران عمومی به احادیث و عدم آشنایی ایشان با متون عربی نیز موجب شد تا مرکز اقدام به تولید نرمافزار «گنجینه روایات نور» نماید. هدف از این نرمافزار، عرضه جامعی از کلیه کتب حدیثی دارای ترجمه بود. ۲۳۳ عنوان کتاب در قالب ۳۸۱ جلد، محتوای این کتابخانه حدیثی را تشکیل میدادند.
وی افزود: با توجه به اهتمام ویژه مرکز نور به علوم حدیث و با رویکردی جدید، پایگاه جامع الاحادیث نیز جدیدا طراحی و عرضه شده و اخیرا با امکانات و قابلیتهای فنی و پژوهشی جدید، درصدد هستیم آن را در اختیار پژوهشگران قرار دهیم، لذا مدتی است که پایگاه جامع الاحادیث با نشانی noorhadith.ir تولید و عرضه شده است.
به گزارش ایکنا؛ سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.