کد خبر: 3714797
تاریخ انتشار : ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۳۱

ارائه «منزلت و امامت اهل بیت(ع)» در نمایشگاه قرآن

گروه ادب ــ کتاب «منزلت و امامت اهل بیت(ع)» در بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم ارائه می‌شود.

پنجشنبه////«منزلت و امامت اهل بیت(ع)» در نمایشگاه قرآن ارائه می‌شود
به گزارش خبرنگار ایکنا، کتاب «منزلت و امامت اهل بیت(ع)» که شامل گفتارهایی از استاد سیدمجتبی نورمفیدی است و به اهتمام مصطفی مسعودی تدوین شده و از سوی انتشارات اسوه به چاپ رسیده است و در نمایشگاه بین‌المللی قرآن ارائه می‌شود.
در فصل نخست این کتاب با عنوان «دیدگاه‌های مختلف درباره اهل بیت(ع)» به ضرورت شناخت اهل بیت(ع)، دشمنی نسبت به اهل‌بیت(ع) و محبت نسبت به اهل بیت(ع) پرداخته شده است. در گفتار دوم غلو نسبت به اهل بیت(ع) و اقسام غلو مورد توجه قرار گرفته و در ادامه دیدگاه‌های صحیح درباره منزلت آنها در این زمینه تبیین شده است.
در فصل سوم با عنوان «امامت اهل بیت(ع)» شئون مختلف امام(ع) و لزوم مرجعیت علمی اهل‌بیت(ع) تبیین شده و اهل‌بیت(ع) به عنوان مفسر و مبین قرآن کریم و مرجعیت علمی اهل‌بیت(ع) از دیدگاه روایات بررسی شده است. گفتار دیگر با عنوان زعامت سیاسی و اجتماعی به آیه تبلیغ، اکمال دین و انذار اشاره کرده و بر تفویض شئون اهل‌بیت(ع) به فقها در دوران غیبت پرداخته است.
در فصل چهارم با عنوان «وظایف ما نسبت به اهل بیت(ع)»، در ابتدا به اهمیت و ضرورت شناخت حقوق اهل‌بیت(ع) تأکید کرده و معرفت، محبت، پذیرش ولایت، اطلاعت، تمسک، توسل، مقدم داشتن، تکریم و بزرگداشت و زیارت قبور اهل بیت(ع) را جزء این وظایف برشمرده است.
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم؛ «پیامبر(ص) و ائمه هدی(ع) مقربترین انسان‌ها در درگاه خداوند هستند، اما چرا ما آنان را مقرب‌ترین انسان‌ها نزد خداوند می‌دانیم، برای پاسخ به این سؤال ابتدا باید معنای تقرب را بدانیم، منظور از قرب، نزدیکی است، خواه مادی یا معنوی. بنابراین در موارد گوناگونی مانند نزدیکی از حیث زمان، مکان، نسبت و منزلت به کار می‌رود، مثلاً کسی نشسته از من دورتر است، این قرب مکانی است. اما گاهی قرب مکانی نیست، بلکه قرب و نزدیکی در منزلت و جایگاه است. از این رو ممکن است نزدیک‌ترین شخص به رئیس اداره آن طرف کشور یا حتی خارج از ایران باشد. در قرب به این معنا مسئله سنخیت و اعتماد و رضایت ملاک است. اگر می‌گوییم اهل بیت()ع) به خداوند نزدیک‌تر و مقرب‌ترند؛ یعنی سنخیتشان با خداوند بیشتر است و بیشتر مشمول عنایت خداوند هستند و خداوند از آنها راضی‌تر است.
یادآور می‌شود، این کتاب مشتمل بر سخنرانی‌های استاد سیدمجتبی نورمفیدی است که در دهه اول محرم سال 1393 بیان کرده است.
انتهای پیام

خبرنگار:
سمیه قربانی
captcha