محمد سلیمی، سرپرست گروه محافل قرآنی رادیو قرآن، در گفتوگو با ایکنا در مورد برنامهای که این گروه از نمایشگاه قرآن کریم برای مخاطبان تدارک دیده است، گفت: گروه محافل رادیو قرآن در ایام برپایی نمایشگاه قرآن کریم برنامه تلاوتهای درخواستی را هر روز از حدود ساعت 17 تا 18:30 به روی آنتن میبرد.
وی افزود: این برنامه یک ماهه است و شامل ابتدا تا انتهای ماه مبارک رمضان میشود، اما در ایامی که نمایشگاه قرآن برپاست، این برنامه از نمایشگاه پخش میشود. رویکردها به لحاظ درخواستهای مردمی برای تلاوت قرآن یک تفاوت با قبل دارد و آن هم این است که قبل از ماه مبارک رمضان از مردم درخواست میکردیم تا تلاوتهای درخواستی خود را به صورت تلفنی با ما در میان بگذارند.
سلیمی تصریح کرد: با توجه به اینکه تلفن برنامه در نمایشگاه قرآن دایر نیست و تنها به استودیو برنامه در محل شبکه قرآن اختصاص دارد، لذا مخاطبان در ایام برپایی نمایشگاه از طریق سامانه نظرسنجی داخلی که موجود هست تلاوتهای درخواستی یا پیشنهادی خود را اعلام میکنند. در این مورد در سامانه، سه تلاوت پیشنهادی معرفی شده و مخاطبان تلاوت پیشنهادی خود را از بین این سه گزینه انتخاب خواهند کرد.
سرپرست گروه محافل قرآنی رادیو قرآن بیان کرد: همچنین مخاطبان نمایشگاه قرآن نیز به صورت حضوری به غرفه رادیو قرآن مراجعه کرده و تلاوت درخواستی یا پیشنهادی خود را برای پخش انتخاب میکنند. همچنین سامانه پیامکی ما به شماره 30000100 همچنان دایر است و مخاطبان میتوانند از طریق ارسال پیامک نسبت به انتخاب تلاوت درخواستی خود اقدام کنند.
وی با اشاره به اینکه اطلاعرسانیها در این زمینه صورت گرفته است، گفت: در طول پخش برنامه از مخاطبانی که به نمایشگاه قرآن آمدهاند نیز نظرسنجی میکنم تا تلاوتهای پیشنهادی آنها نیز پخش شود.
سلیمی در ادامه گفتوگوی خود با ایکنا به بحث در مورد نمایشگاه قرآن و به خصوص بخش رسانهها پرداخت و گفت: امسال شاهد تجمیع بخش رسانهها در قالب «پاویون رسانهها» هستیم. مطمئناً هر تصمیمی که در مورد بخشها، شکل ظاهری و محل استقرار آنها اتخاذ میشود دارای یک سری معایب و مزایا هست.
سرپرست گروه محافل رادیو قرآن افزود: یکی از محاسن تجمیع بخش رسانهها این است که اصحاب رسانه دور هم جمع هستند و این میتواند باعث شکلگیری حس رقابت و مشارکت اهالی رسانه شود. از این بابت باید بگویم تجمیع رسانهها در یک بخش کار مثبت به نظر میرسد.
وی در ادامه به مشکلاتی که این تجمیع میتواند برای رسانههای دیداری و شنیداری به همراه داشته باشد اشاره و اظهار کرد: در برخی موارد ممکن است، بحث تداخل صدا در زمان پخش برنامهها آزاردهنده باشد. یعنی ممکن است صدایی که از غرفه رادیو قرآن به غرفه شبکه قرآن و بالعکس میرود باعث آزار و اختلال در پخش برنامه شود.
سلیمی بیان کرد: مهمترین بخش این موضوع زمانی که یک قاری بخواهد تلاوت زنده داشته باشد، خود را نشان میدهد. قاری در زمان اجرا نیاز به تمرکز ذهنی دارد که این تمرکز در میان هیاهویی که وجود دارد، کمتر است. به اعتقاد من این بخش از کار میتواند رویکرد منفی بخش رسانهها باشد وگرنه در سایر موارد مورد منفیای به چشم نمیخورد.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با ایکنا در مورد فعالیتهایی که در فضای مجازی و یکی از شبکههای اجتماعی دارد، گفت: مهرماه امسال فعالیت من در شبکه اجتماعی «تلگرام» سه ساله میشود. در این مدت جز عشق شخصی و احترامی که برای اعضای کانال قائل بودهام چیز دیگری نبوده است که به خاطر آن فعالیت داشته باشم.
این فعال قرآنی همچنین به خروج ایکنا از این پیامرسان پرداخت و افزود: من نسبت به خروج خبرگزاری قرآن از پیامرسان تلگرام نقد دارم. این خبرگزاری که دارای سابقه طولانی بوده و نقطه امید جامعه قرآنی کشور برای انتقال افکار و نیز مطالبات آنها هست، چرا باید از یک شبکه اجتماعی خارج شود؟ این رسانه میتوانست به موازات کانال تلگرامی خود در دیگر شبکههای اجتماعی نسبت به راهاندازی کانال ارتباطی اقدام کند.
سلیمی با طرح این سوال که مگر ایکنا یک خبرگزاری بینالمللی نیست و مگر از سایر کشورها مخاطب ندارد، گفت: رسانهای که رویکرد بینالمللی دارد و مخاطبانی از کشورهای دیگر نیز دارد نباید آن دسته از مخاطبان را مجبور به کوچ اجباری برای حضور در پیامرسانهای داخلی کند.
این فعال قرآنی همچنین به حضور 3500 نفر در کانال شخصی خود اشاره و اظهار کرد: همین مسئله در مورد کانال شخصی بنده نیز وجود داشته و دارد. من با دوستان بسیار زیادی برای خروج یا عدم خروج مشورت کردم که در نهایت به این نتیجه رسیدم که کانال خود را مسدود نکنم. این ماندن در تلگرام پس از مشورت با دوستانی در شورای عالی فضای مجازی صورت گرفته است. کانالی که از 20 کشور مخاطب دارد و تعداد آنها بالغ بر صدها نفر است این اجازه را ندارد که مخاطبان خارجی خود را مجبور به کوچ اجباری برای استفاده از پیامرسانهای ایرانی کند.
سلیمی در پایان اظهار کرد: موضوع دیگری که وجود دارد این است که پیامرسانهای ایرانی معمولاً مشکل جستجو دارند و من در کانال شخصی خود بالغ بر 4000 فایل تلاوت و تواشیح بارگذاری کردهام و پیدا کردن این فایلها مخاطبان را با مشکل مواجه خواهد کرد.
انتهای پیام