کد خبر: 3718963
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۹
رخشانی مهر بیان کرد؛

عدالت آموزشی و محیط زیست؛ پیوست اصلی نوسازی و توسعه مدارس

گروه جامعه ــ رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی برای امر مدرسه‌سازی اظهار کرد: عدالت آموزشی و محیط زیست دو مقوله اصلی در فعالیت‌های سال جاری است.

عدالت آموزشی و محیط زیست؛ پیوست اصلی نوسازی و توسعه مدارس

به گزارش ایکنا؛ نشست خبری و هم‌اندیشی رئیس سازمان نوسازی مدارس و رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز با اصحاب رسانه، عصر سه‌شنبه هشتم خرداد ماه در محل سالن نشست‌های این سازمان برگزار شد.

در ابتدای برنامه، زهره دانش‌مهر، مدیر جدید روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نوسازی مدارس ضمن خیر مقدم به اصحاب رسانه گفت: از خبرنگاران درخواست دارم برای ترویج امر خداپسندانه توسعه و تجهیز مدارس کشور دست به کار شوند و بدانند در این راه از هیچ کمکی به ایشان دریغ نمی‌کنیم، همچنین پس از پایان ماه مبارک رمضان در نظر داریم تورهای آشنایی با طرح‌های نوسازی و توسعه‌ای مدارس در سراسر کشور را برای اصحاب رسانه راه بیندازیم.

سپس حافظی، رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور در سخنانی کوتاه با بیان اینکه فضیلت دانش بالاتر از بقیه عبادات و مدرسه‌سازی است، اظهار کرد: به واسطه فعالیت‌های رئیس سازمان نوسازی مدارس، اعتماد خیرین برای کمک به مدرسه‌سازی و اعتماد دولت برای اختصاص بودجه به این امر بیشتر شده است، امروز با افتخار می‌گوییم، 21 سال بعد از دورانی که مدارس چهارنوبته داشتیم شرایط بسیار عوض شده است؛ البته با وجود این که اکنون 650 هزار خیّر مدرسه‌ساز در داخل کشور و هزار نفر نیز در خارج با جامعه خیّرین مدرسه‌ساز همکاری می‌کنند اما این مقدار کافی نیست و ما به 40 هزار میلیارد تومان هزینه نیاز داریم.

در ادامه این نشست یک ساعته، مهرالله رخشانی مهر، معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس کشور به ارائه آمارهای مختلف پرداخت و گفت: بابت قطع ارتباط چند ماهه‌ام با اصحاب رسانه عذرخواهی می‌کنم اما دلیل آن، مشغله بنده و همکارانم برای تدوین آمارهای دقیق از وضعیت نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس بوده است، با بررسی‌های که انجام شده 11 استان کشور: سیستان و بلوچستان، خراسان شمالی، تهران، قم، گیلان، البرز، کرمان، خوزستان و گلستان از نظر سرانه متراژ آموزشی زیر خط میانگین هستند.

وی با بیان اینکه بیشترین فضای نیمه‌تمام در استان خراسان رضوی و کمترین فضای نیمه‌تمام در استان قم هستند، تاکید کرد: این فضاها باید به سرعت تمام شوند، در حال حاضر 6 هزار و 275 پروژه نیمه تمام داریم که هزار و 150 مورد از آن‌ها که عمدتاً هم در استان کردستان و آذربایجان غربی واقع شده‌اند، اول مهر 97 قابلیت بهره‌برداری دارند.

رئیس سازمان نوسازی مدارس یادآور شد: 27 درصد مدارس کشور تخریبی، 34 درصد نیازمند بازسازی و بقیه مستحکم هستند، همچنین 987 کلاس خشتی و گلی داریم؛ این نشان می‌دهد که حجم کار ما برای کمبود کاستی‌ها بسیار زیاد است اما نباید از نگهداری صحیح فضاهای موجود نیز غافل شویم، به همین منظور کارگروهی را در سازمان تشکیل داده‌ایم که روش‌های نگهداری صحیح سازه و تجهیزات مدارس را رصد می‌کنند.

حمایت کامل دولت از نوسازی مدارس در سال 97

معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه سخنان خود با اشاره به محدودیت‌های بودجه‌ای و تخصیص‌های 50 درصدی بودجه در سال‌های گذشته گفت: امسال دولت تمام قد از برنامه‌های ما دفاع کرد و در ابتدای سال 97 تمام ردیف‌های بودجه ملی را به ما تخصیص دادند، حدود هزار و 300 میلیارد بودجه مستقیم و هزار میلیارد هم به شکل اوراق بهادار اسلامی به ما اختصاص پیدا کرده است، این نشان می‌دهد که امسال به توفیق الهی سال پررونقی را پیش رو داریم اما با توجه به میزان کمبودها در نقاط مختلف کشور رقم قابل توجهی نیست، خیّرین مدرسه‌ساز هم در حدود 400 تا 480 میلیارد تومان به این امر خداپسندانه کمک می‌کنند که قابل تقدیر است.

رخشانی‌مهر تصریح کرد: در سال‌های گذشته میزان کمک مالی خیّرین مدرسه‌ساز ثابت مانده است که این مساله از نظر علمی منطقی به نظر می‌رسد و تلاش ما از این به بعد باید معطوف به حفظ همین مقدار باشد، از این روی مرکز تحقیقات راهبردی سازمان نوسازی را به منظور کار علمی برای جلوگیری از افت کمّی و کیفی کمک‌های خیّرین ایجاد کرده‌ایم. همچنین امسال همایش تکریم از خیّرین را در مشهد مقدس و همایش بزرگ بیستمین سال تشکیل جامعه خیّرین مدرسه‌ساز را 10 تیرماه در سالن همایش‌های صداوسیمای تهران برگزار می‌کنیم.

توجه ویژه به عدالت آموزشی و محیط زیست

رئیس سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس با یادآوری این مساله که مکان ساخت مدرسه باید با دقت انتخاب شود، گفت: عدالت اجتماعی و آموزشی حکم می‌کند که همه دانش‌آموزان و خانواده‌ها دسترسی آسان به مدرسه داشته باشند و همچنین توازن مدرسه‌سازی در نقاط غنی و ضعیف یک شهر یا استان رعایت شود، به همین دلیل مکان‌یابی ساخت مدارس تا 50 سال آینده به عهده سازمان گذارده شده و کار دقیق برای آن با همکاری خیریه‌هایی که کار علمی انجام می‌دهند، انجام می‌گیرد.

وی درباره «مدارس سبز» اظهار کرد: آثار مثبتی که این مدارس دارند قابل حساب نیست از حمل و نقل گرفته تا انرژی‌های نو و مدیریت پسماند؛ در سه استان سیستان، زنجان و تهران بر حسب اعلام آمادگی مدیرانشان، طرح آزمایشی این مدارس را آغاز کردیم و اعتبارات لازم را کاملاً اختصاص دادیم اما بخش دوم کار ما فرهنگ‌سازی برای مدیران، دانش‌آموزان و خانواده‌ها است مثلاً دانش‌آموزان باید برای تفکیک زباله‌ها و دوچرخه سواری به مدرسه و .... توجیه باشند.

رخشانی مهر همچنین به پیشرفت طرح «مجتمع‌های حیات طیبه» اشاره کرد و گفت: 160 میلیارد تومان برای این مدارس هزینه کرده‌ایم که بیشترین تعداد آن در خراسان جنوبی با 50 واحد و کمترین آن در استان مرکزی بوده است .

اهتمام به حمایت از تولید داخلی

معاون وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا که با توجه به شعار سال و لزوم حمایت از کالای ایرانی، چه برنامه‌ای برای نوسازی و ساخت مدارس مد نظر است؟ گفت: با توجه به دستورات چند سال اخیر مقام معظم رهبری در جهت اقتصاد مقاومتی و نیز شعار سال 97، بخشنامه‌های ویژه‌ای را به استان‌ها فرستاده‌ایم که بر مبنای آن هم پیمانکاران و مصالح و تجهیزات ما داخلی هستند، فقط در بحث سیستم‌های سرمایشی مدارس هنوز از داخل نتوانسته‌ایم این نیاز را تامین کنیم.

رئیس سازمان نوسازی، تجهیز و توسعه مدارس در پایان با اینکه باید جوانان وارد نهضت مدرسه‌سازی و نوسازی آن شوند، گفت: آنچه بیش از آمار و ارقام برای ما مهم به نظر می‌رسد، فرهنگ‌سازی برای تقویت روحیه کار خیر در کشور و اهمیت جایگاه مدرسه است.

انتهای پیام

captcha