کد خبر: 3719083
تاریخ انتشار : ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۶

گذشت اولیای دم موجب ترویج فرهنگ نوع‌دوستی در جامعه می‌شود

گروه اجتماعی- رئیس‌کل دادگستری استان قزوین گفت: گذشت اولیاء دم از حق قصاص خود کاری خداپسندانه و انسانی است که موجب رضایت الهی و ترویج فرهنگ نوع‌دوستی و محبت در جامعه می‌شود و اجر و پاداش اخروی نیز به دنبال دارد.

گذشت اولیاء دم موجب ترویج فرهنگ نوع‌دوستی در جامعه می‌شود

به گزارش ایکنا از قزوین، حجت‌الاسلام‌والمسلمین نورالله قدرتی در مراسم مصالحه یک قتل که در سالن جلسات دادگستری قزوین برگزار شد، اظهار کرد: خیرین و نیکوکاران سال‌های زیادی است که تلاش می‌کنند با جلب رضایت خانواده اولیاء دم قتل‌های غیرعمد جان یک انسان را نجات دهند.
وی افزود: بخشش و گذشت از حق خود کار انسان‌های مؤمن و پیروان واقعی اهل‌بیت(ع) است و خانواده‌هایی که سال‌ها درد و رنج ناشی از قتل فرزندان و بستگان خود را تحمل کرده‌اند ولی باگذشت از حق قصاص کار انسانی را پایه‌گذار می‌شوند که باید چنین گذشت‌هایی در جامعه بیش‌ازپیش ترویج پیدا کند و چنین افرادی مورد تجلیل و تکریم قرار گیرند.
مقام ارشد قضایی استان تصریح کرد: اولیاء دم ازنظر شرعی و قانونی حق قصاص دارند اما باید این موضوع را بدانیم لذتی که در عفو، گذشت و بخشش وجود دارد در هیچ‌چیزی پیدا نمی‌شود و باید سپاسگزار خانواده‌هایی بود که برای رضای خداوند از خون مقتول خود و حق قصاص می‌گذرند.
رئیس‌کل دادگستری استان قزوین عنوان کرد: خانواده اولیاء دم رنج فراوان دیده‌اند و شاید برای همیشه این حادثه تلخ را از یاد نبرند اما چون به خاطر خداوند صبر می‌کنند قطعاً اجر و پاداشی دارند که قابل ارزش‌گذاری نیست.
حجت‌الاسلام قدرتی بابیان اینکه گذشت اولیاء دم آثار مثبت اجتماعی دارد، ابراز کرد: ترویج فرهنگ گذشت، بخشش و فداکاری موجب تقویت مهر و محبت و نوع‌دوستی در جامعه می‌شود و کاهش جرائم و آسیب خای اجتماعی را به دنبال دارد و فرهنگ انفاق و ازخودگذشتگی را در بین مردم گسترش می‌دهد.
رئیس‌کل دادگستری استان قزوین در پایان خاطرنشان کرد: ماه مبارک رمضان فرصت مناسبی برای خودسازی، خودشناسی، خداشناسی، عبادت و ترویج اخلاق اسلامی و رفتارهایی برگرفته از آموزه‌های دینی است و باید از فیوضات این ماه مبارک بهره کافی را ببریم و مصالحه در ماه رمضان عمل کردن به امر خداوند است.
به گزارش ایکنا، در این مراسم از خانواده مرحوم صمدی نیا که فرزندشان در سال ۹۳ در یک نزاع که برای جدا کردن طرفین دعوا وارد صحنه شده بود و توسط فردی به قتل رسید تجلیل شد.
این پرونده پس از ۴ سال با پیگیری کمیته مصالحه قتل شورای حل اختلاف قزوین باگذشت اولیاء دم به سازش منجر شد و قاتل از چوبه دار نجات یافت.

انتهای پیام

captcha