
به گزارش ایکنا؛ آیتالله مبلغی در مراسمی به مناسبت ماه مبارک رمضان و ارتحال امام، روز قدس و آخرین جمعه از ماه مبارک رمضان را نیز یکی دیگر از ایامالله دانست و گفت: روز قدس به عنوان یکی از ابتکارات حضرت امام راحل، از ایامی است که مسلمانان جهان را با محوریت قدس به هم مرتبط میسازد.
آیت الله مبلغی اظهار کرد: قدس در نسلها و تاریخهای گذشته تا به امروز مربوط به مسلمانان بوده است و در شرایط کنونی توجه بیشتر پیدا کردن به قدس و به فراموشی نسپردن آن، از ایام الله میباشد.
وی شبهای قدر، ایام ۱۴ و ۱۵ خردادماه و آخرین جمعه ماه مبارک رمضان را از ایام الله دانست و گفت: وظائف ما در قبال ایام الله تذکار، تعظیم، بازسازی، شکرگزاری و استفاده مناسب از فرصت است.
کلمات اضافه شده به الله در ادبیات دینی
آیت الله احمد مبلغی یادآوری کرد: در ادبیات دینی و قرآنی ما گاهی کلماتی مانند ایام، عباد، ماه، عیال، بیت، کرامت، ضیافت و... به خداوند اضافه شده است، گفت: این اضافه از اهمیت نسبت این کلمات به خداوند و کارکردهای مهم ناشی از این نسبت حکایت میکند.
مبلغی با اشاره به این که کلمات اضافه شده به الله در قرآن و نصوص دینی زیاد نیستند؛ بلکه موارد محدود و معدودی را تشکیل میدهند، گفت: اضافه شدن کلماتی به الله در ادبیات دینی جایگاه مهم و معناداری دارد، به گونهای که میتوان از این موارد، از یک طرف اندیشههای مهمی را استنتاج، و از طرف دیگر کارکردهای اجتماعی مهمی را انتزاع نمود.
وی افزود: از ویژگیهای موارد اضافه کلماتی به الله، کلان بودن، حیاتی بودن و اندیشهزا بودن این موارد است. حقیقت این است از این موارد کلان میتوان چارچوبها، خطمشیها، ارزشها، اندیشهها، راهکارها و نسخههای زندگی را (البته با دقت و استنباط و تحلیل) به دست آورد.
اهمیت و کارکردهای ایام الله
آیت الله مبلغی با اشاره به آیه ۵ سوره ابراهیم «ذَکِّرْهُمْ بِأَیَّامِ اللَّهِ إِنَّ فِی ذَٰلِکَ لَآیَاتٍ لِکُلِّ صَبَّارٍ شَکُور» عنوان کرد: ایام و زمان در ادبیات انسانی و دینی خاستگاه و ظرف تحول و حرکت است به همین جهت است که مدیریت زمان اهمیت ویژهای پیدا کرده است و به استفاده بهینه و موفقیت آمیز از فرصتها منتهی میشود.
وی گفت: ایام الله فهم جامعه را نسبت به فرصتهای زمانی ویژه ارتقا میبخشد و جایگاه معنوی، دینی، اجتماعی، انسانی جامعه را تقویت میکند.
وی ادامه داد: وقتی ایام که خاستگاه تحول و تکامل است به خداوند اضافه میشود (و از آن به ایام الله تعبیر میگردد) ارزش افزودههایی را از حیث دینی، تکاملی، معنوی، اجتماعی و اخلاقی تولید و توزیع میکند و میان یک ملت یا امت انسجامی جدی را در چارچوب توجه به این ارزش افزودهها خلق مینماید.
وی با اشاره به وظیفه ما نسبت به ایام الله گفت: در قبال ایام الله باید به صورت دائم، تعظیم تذکار داشت و ضمن تذکر و یادآوری به خود، نسبت به بازسازی آنها تلاش کنیم.
آیتالله مبلغی خاطرنشان کرد: ایام الله منبع تولید معرفت است و ما نباید نسبت به آنها تنها به برگزاری بزرگداشت اکتفا کنیم بلکه باید نسبت به آنها تحلیل داشته باشیم و با مرتبط کردن آنها به گذشته و حال، معنویت، فکر و معرفت را از این ایام الله بگیریم.
وی با بیان اینکه ایام الله، جهت آینده انسان را مشخص میکند، گفت: ما برای رسیدن به هدف باید در این مسیر با صبر، شکیبایی و به صورت مستمر جلو برویم و به همین جهت در آیه شریفه بعد از امر به یادآوری نسبت به ایام الله سخن از انسانهای صبور و شکور به میان آمده است. این بدان معنا است که تنها این انسانها میتوانند از ایام الله بهره بگیرند و در بازسازی آن حضور به هم برسانند و ایفای نقش کنند.
آیت الله مبلغی همچنین شکرگزاری، استفاده فکری و تحلیل منتهی به تفکر و معنویت و توجه دادن به آن را از دیگر وظایف ما نسبت به ایام الله دانست.
انتهای پیام