الهام هادیزاده، مدرس دانشکده کارآفرینی، استاد مشاور و مربی رویداد «طلوع برکت» در گفتوگو با
ایکنا، درباره آنچه که در استارتآپها به عنوان مهمترین دلایل سرمایهگذاری بر روی ایدهها اهمیت دارد، گفت: معمولا محورهای استارتآپها از قبل مشخص است و هر چند وقت یکبار با طرح موضوعی این استارتآپها برگزار میشود، برای نمونه چند وقت پیش استارتآپی با حمایت سازمان فضایی برگزار شد که ایدههای محیط زیستی در آن مطرح بود و یا استارتآپ دیگری که در دانشگاه تهران با موضوع گردشگری برگزار شد. همچنین برخی استارتآپها مانند «طلوع برکت» حول موضوعات فرهنگی، اسلامی و قرآنی برگزار میشوند.
وی ادامه داد: استارتآپها فرصت و موقعیتی را فراهم میکنند برای آنهایی که علاقهمند به ایدهپردازی و خلق ایدههای نو برای کسب و کار هستند. در حوزه فرهنگ نیز استارتآپ طلوع برکت فضایی را برای جامعه قرآنی و افراد علاقهمند به حوزه فرهنگ فراهم آورده که یکسری نیازها و خلأها را شناسایی کنند و سپس بر اساس ایدههایی که به ذهن این افراد میرسد تیمهایی متشکل از افراد با مهارتهای مختلف تشکیل میشود.
هادیزاده با بیان اینکه چگونگی تشکیل تیمها در استارتآپها بسیار مهم است، گفت: سرمایهگذاران میگویند: ما روی تیم و نه ایده سرمایهگذاری میکنیم، برای همین است در استارتآپها ابتدا به بحث چگونگی تشکیل تیم پرداخته میشود.
وی افزود: همافزایی در تیمها مهم است. بعضی افراد در زمینه بازاریابی، بعضی در حوزه کارآفرینی و یا دیگر حوزههای مرتبط متخصص هستند و توانمندی اعضای تیم متفاوت است و با وجود این تفاوت در توانمندیها است که تیم تشکیل میشود و متناسب با این توانمندیها افراد با کمک روشها و متدهای مختلف روی ایدهها تحلیل و پردازش میکنند و در نهایت بسیاری از ایدهها ممکن است به کسبوکار تبدیل شوند.
هادیزاده با اشاره به قسمتی از آیه ۲ سوره مبارکه مائده، افزود: خوبی استارتآپها و خروجی آنها همین کار گروهی و تیمسازی است، خداوند نیز در آیه دوم سوره مبارکه مائده بر همکاری و تلاش گروهی در کارهای نیک تاکید دارد و میفرماید: «تَعَاوَنُوا عَلَی الْبِرِّ وَالتَّقْوَی».
وی همچنین گفت: از هر مقطع و رشتهای میتوان در استارتآپها شرکت کرد. اتفاقا جوانترها ایدههای خلاقانهتر و ذهنهای پویاتری دارند، علت آن هم این است که تحصیلات دانشگاهی آنقدر ما را در قالب و چارچوبهای خاص آکادمیک قرار میدهد که خلاقیتها عملا کور میشود.
انتهای پیام