به گزارش
ایکنا؛ برای ایجاد یک مسیر نورانی در زندگی و دستیابی به سعادت، قبل از هر چیز ما باید خودمان اراده کنیم و به این سمت حرکت کنیم و در این صورت خداوند نیز ما را نصرت میدهد، اما اگر به دام شیطان بیفتیم، مسلم است که از مسیر سعادت و عاقبت به خیری خارج میشویم.
گاهی اوقات متاسفانه برخی انسانها چنان در مسیر تبعیت از شیطان اصرار و لجاجت میورزند که بر طبق روایات، بر قلوب آنها قفلیزده میشود که دیگر توفیق توبه و بازگشت از گناه را پیدا نمیکنند که البته اینها فرق دارند با بسیاری از مردم که بر اثر جهالت و نه از روی لجاجت، گناه و معصیت میکنند.
نقش مشیت الهی و قضا و قدر در تعیین سرنوشت انسان
در کلام امام باقر (ع) و امام صادق (ع) داریم که تاکید میفرمایند: در شب قدر، ملائکه مقدرات انسان را مینویسند، اما مشیت خدا هم در این مساله بسیار موثر است. امام صادق(ع) در حدیث دیگری میفرمایند: در شب ۱۹ ماه رمضان، مقدرات انسان نوشته میشود، در شب بیست و یکم، آنها تحکیم یافته و بالاخره در شب بیست و سوم، به امضا میرسند.
آنچه مسلم است این که در تمام اینها اختیار انسان بسیار موثر است به اینکه چگونه عمل کنیم و چطور بخواهیم سعادت یا شقاوت خود را رقم بزنیم و باز همه اینها تحت مشیت الهی است لذا ما چه کار خوب بکنیم و چه بد در نهایت، در همه اینها، اراده الهی نقش و دخالت دارد.
در واقع خدای متعال، قدرتی به نام اراده و مشیت به بشر داده و به او گفته تو در سرنوشت خود دخالت داری؛ البته خداوند راه را به ما نشان داده و در عین حال به ما هم اختیار داده که سرنوشت خود را در مسیر خیر و خوبی یا بدی و شقاوت رقم بزنیم.
«آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی - خرداد ۹۷»
انتهای پیام