به گزارش ایکنا؛ سمینار بینالمللی نقش ارتباطات و فناوری اطلاعات در توانمند سازی بانوان با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاونت امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری امروز یکشنبه هفتم مرداد ماه در تهران برگزار شد.
در ابتدای این نشست، پنل نقش دولت در توانمندسازی زنان از طریق فناوری اطلاعات با سخنرانی آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، یوحنا یمبسه، وزیر زنان اندونزی، نیکولای نیکیفوروف وزیر ارتباطات سابق روسیه، امینه سهیل معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پاکستان و معصومه ابتکار معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده برگزار شد.
در این پنل، آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به نقش مهم بانوان در جامعه، گفت: با افتخار اعلام میکنم در ایران و با مدیریت رئیس جمهور روحانی بانوان در مسیر رهبری جامعه قرار گرفتهاند که تا پیش از این محقق نشده بود اکنون در وزارتخانه تحت مدیریت من ۱۰ بانو به عنوان مدیران ارشد برگزیده شدهاند و ثابت کردهاند میتوانند الگو مدیریت موفق باشند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد: ایجاد و تقویت مراکز بانوان در دستور کار ما قرار دارد و امیدواریم بانوان به جایگاه رفیع خود دست یابند و ما مصمم هستیم به این مسئله تحقق ببخشیم.
یوحنا یمبسه، وزیر زنان اندونزی نیز ابتدا به بیان آمارهایی در خصوص کشور اندونزی پرداخت و با اشاره به اینکه وظیفه وی محافظت از زنان و کودکان نیز هست، گفت: در اندونزی 9 وزیر خانم داریم و یکی از 10 کشوری هستیم که توانستهایم بانوان را وارد حوزههای مدیریتی کنیم.
ICT کلید فرصتها است
وی ادامه داد: همه متوجه هستیم که تحولات فراوانی در جهان در حال رخ دادن است و ICT کلید فرصتها است و ما توانستهایم 60 درصد اقتصادمان را به ICT مرتبط کنیم. از سال 2016 توانستهایم بازار الکترونیک را راهاندازی کنیم و اکنون 100 میلیون کاربر اینترنت داریم. ما در اندونزی توانستهایم هفت هزار خانم را توانافزایی کنیم تا بهرهوری خود را از ICT گسترش دهند.
وزیر زنان اندونزی سواد اینترنتی پایین در بین زنان را از چالشهای این کشور عنوان کرد و گفت: ما با موانعی برای حضور زنان در اقتصاد کلان مواجه هستیم بر همین اساس برنامهای برای فعالیت بانوان در اقتصاد مقاومتی در حوزه ICT داریم و باید کشورهای منطقه در این حوزه با هم همکاری داشته باشیم.
امینه سهیل معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات پاکستان نیز طی سخنانی با اشاره به اینکه پنج درصد بانوان پاکستان در پستهای مدیریتی به ویژه در پارلمان این کشور حضور دارند، گفت: اخیراً قانونی تصویب کردیم که بر اساس آن باید یک خانم در هیئت مدیرهها حضور داشته باشد. همچنین مراکز توانمندسازی بانوان در حوزه ICT را راهاندازی کردهایم و طی تفاهمنامهای با مایکروسافت مربیان ارشد این شرکت برای آموزش با ما همکاری میکنند.
نیازمند همکاری در حوزه محافظت از کودکان و زنان در فضای مجازی هستیم
وی با تأکید بر اینکه نیازمند همکاری در حوزه محافظت از کودکان و زنان در فضای مجازی هستیم، گفت: قانونی برای حفاظت از شرافت بانوان و آقایان در فضای مجازی تصویب کردهایم.
معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده نیز در این سمینار عنوان کرد: در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات موارد زیادی وجود دارد که زنان میتوانند در آن مشارکت داشته باشند. برنامههای مثل گردشگری و امور فرهنگی مباحثی است که میتوان از اینترنت برای گسترش آنها استفاده کرد. باید دید چه استفادهای از اینترنت برای گسترش صنایع دستی میتوان کرد. گسترش اقتصاد الکترونیک و استفاده از آن در حوزه تولید دارو و تجهیزات پزشکی نانو تکنولوژی و ... نیز مواردی هستند که بانوان میتوانند در این حوزهها وارد بازار کار شوند. همچنین بازاریابی برای فناوریهای جدید از اموری هست که بانوان میتوانند در آن فعالیت کنند. اکنون ۲۷ درصد از بانوان کشورمان تحصیلات عالیه دارند و ما معتقدیم نوآوری و ابتکار از طریق فناوری در فضای اینترنت در بخش اقتصاد میتواند شکل بگیرد.
وی تصریح کرد: باید در حوزه اقتصاد مشاغل خانگی پژوهشی صورت گرفته و بررسی شود اینترنت چگونه میتواند برای انجام کارهای روزمره و اشتغال خانگی به بانوان کمک کند.
در بخش دوم این پنل، از آذری جهرمی سؤال شد: آیا در وزارتخانه شما برای بهرهوری از توانمندی بانوان در حوزه ICT و استارتاپها اقدامی صورت گرفته است که وی پاسخ داد: ICT فضایی را به وجود میآورد که فاصله جنسیتی را کم میکند. این فضا جنسیتی زده نیست و زن و مرد بدون توجه به جنسیت میتوانند توانمندی خود را برای رفع مشکلات جامعه نشان دهند.
وی با تأکید بر اهمیت آموزش، گفت: برای آموزش بانوان در حوزه ICT بخش ویژهای در نظر گرفتهایم. البته اگر بانوان بخواهند وارد کسب و کار شوند نیاز به منابع دارند که بر همین اساس صندوق ویژه و مرکز توانمندسازی ویژه ایجاد شد تا بدون نگاه جنسیتی حمایتها صورت گیرد.
آذری جهرمی تصریح کرد: کلید فناوری اطلاعات خلاقیت است و خلاقیت جنسیت نمیشناسد. همچنین بر اساس اقدامات وزارت ارتباطات و دولت، اتحادیه بینالمللی مخابرات(ITU) برنامه ایران برای حمایت از کودکان را برترین برنامه در این زمینه اعلام کرده است.
به گزارش ایکنا؛ پنل تخصصی دوم این سمینار بعد از ظهر امروز با سخنرانی پیتام مالور، مقام ارشد اتحادیه بینالمللی مخابرات(ITU)، دایا آنیتا پرحاساری رئیس انجمن کارآفرینی زنان اندنزی، سعیده پارساییفرد، عضو هیأت علمی پژ<هشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پرنیان کردشاکری، دستیار برنامه مدیریت ریسم بالایا و توسعه ظرفیت در برنامه اسکان بشر ملل متحد و باقری چناری، مدیرعامل شرکت ایرانیان نت برگزار میشود.
و در پایان سمینار نیز میرگزد مدیران ارشد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با فعالان استارتاپی فناوری اطلاعات برگزار خواهدشد.
انتهای پیام