حجتالاسلام حمید احمدی، مدير آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری در گفتوگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که چگونه از نظر فرهنگی برای زائران حج تمتع برنامهریزی شده که طی 40 روز اقامت در عربستان بیشترین بهره را از این سفر ببرند؟ گفت: مجموعه محور شدن کاروانها در هتلها در مکه و مدینه به اجرای برنامههای فرهنگی کمک زیادی کرده است.
وی ادامه داد: هر مجموعه از چهار تا 16 کاروان تشکیل شده که در یک هتل برنامه فرهنگی برای آنها اجرا میشود، هماهنگی خوبی بین روحانیان و مدیران کاروانها ایجاد و مسئول فرهنگی برای مجموعهها انتخاب شده است. همچنین برنامههای مفصل انس با قرآن، تفسیر قرآن، جلسات روزانه، ادامه جلسات آموزشی که در ایران برگزار شده و ... به صورت مداوم انجام میشود. نمازهای جماعت هم به دلیل گرما در هتلها برگزار میشود و مراسم متنوعی از اسرار و تفسیر نیز برگزار میشود.
حجتالاسلام احمدی در پاسخ به این سؤال که آیا مدت زیاد اقامت در مکه موجب بازارگردی زائران نمیشود، گفت: زائری که وارد مدینه میشود فقط شش روز در این شهر برای زیارت فرصت دارد در این شهر هم از مساجد قبا و سایر مساجد صدر اسلام دیدن میکند.
وی اعلام کرد: برنامه بازدید از موزه مدینه نیز در برنامه زائران دیده شده است.
مدير آموزش معاونت فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری افزود: زائران ایرانی به محض ورود به مکه نیز چند روز درگیر انجام اعمال هستند، بعد هم ایام تشریق شروع میشود، اما بعد از ایام تشریق فضا و امکاناتی فراهم شده تا زائران از برخی از موزههای این شهر به ویژه موزه مسجد الحرام دیدن کنند. در این بازدیدها کارشناسان بعثه نیز برای توضیح آثار اسلامی موجود در این موزهها در کنار حجاج حضور دارند.
وی اضافه کرد: قبل از ایام تشریق برای خروج زائران از مکه محدودیت وجود دارد اما پس از آن برخی زائران برای انجام عمره مفرده به حدیبیه میروند.
انتهای پیام