کد خبر: 3735711
تاریخ انتشار : ۱۳ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۲
آیت‌الله مبلغی:

جهاد دانشگاهی نمود عینی و عملی جهاد علمی است/ تبیین تئوری جهاد برای جوانان

گروه حوزه‌های علمیه ــ رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با تاکید بر لزوم تبیین تئوری جهاد برای مردم به خصوص جوانان برای جلوگیری از سوء استفاده گروه‌هایی مانند داعش از آن تاکید کرد: جهاد دانشگاهی از ادبیات و واژگانی است که در کشور شیرین و دلنشین است.

«جهاد دانشگاهی» جزء واژه‌های شیرین و دلنشین برای مردم است/ تبیین تئوری جهاد برای جوانانبه گزارش ایکنا؛ آیت‌الله احمد مبلغی، رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس امروز 13 مردادماه در نشستی به مناسبت فرارسیدن سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی در جهاد دانشگاهی قم گفت: جهاد دانشگاهی از ادبیات و واژگانی است که در کشور جزء واژه‌های شیرین و دلنشین است و به محض اطلاق، نوعی بهجت، ابتهاج، خرسندی و رضایت به انسان دست می‌دهد؛ زیرا سابقه خیلی خوبی را رقم زده و خدمات اساسی و بنیادین و مفید به حال جامعه را ارزانی کرده است.

وی افزود: سابقه جهاد دانشگاهی به نوعی پا به پای انقلاب تلقی می‌شود و به نخستین روزهای انقلاب بازگشت می‌کند و  خدماتی که مردم از جهاد دیده‌اند خدمات ملموسی است.

مبلغی تصریح کرد: جهاد به معنای کوشش فوق‌العاده است لذا به هر نوع کوششی، جهاد گفته نمی‌شود و کارهای جهادی یا در سخت بودن و یا در پیگیربودن وجود دارد.

وی افزود: جهاد در اسلام یک نقطه محوری و مرکزی و یک مباحث تابعی دارد که نقطه محوری و اساسی جهاد، جهاد با نفس است؛ جهاد با نفس از ادبیات پر رنگ و محتوای غنی در ادبیات دینی و روایات ما برخوردار است و اگر جهاد با نفس به صورت منطقی شکل نگیرد سائر عناوین جهاد نمی‌تواند شکل بگیرد لذا هر نوع جهادی باید از جهاد با نفس ارتزاق کند.

مبلغی بیان کرد: امروزه  در فضای جهان اسلام کسانی مانند داعش و ...  وارد میدان شده‌اند ولی چون مسبوق به بینش دینی نیست ضد جهاد است و فوائدی که از جهاد باید حاصل شود ندارد بلکه 180 درجه آسیب‌هایی را به دین می‌رساند؛ زیرا این جهادی که ادعا می‌شود نه از خاستگاه بینشی و فکری عمیق و نه از سرچشمه جهاد با نفس منشا می‌گیرد.

وی افزود: جهاد با نفس انسان را با خدا مرتبط کرده و انسان را از خود می‌راند، این جهاد، جنگی به نفع خویش نیست، بنابراین نقطه اول عدالت، بحث جهاد با نفس عنوان شده است که یک بعد فردی و یک بعد اجتماعی دارد؛ بعد فردی تلاش فرد است ولی در بعد اجتماعی، اصرار و تمرکز و ارجاع دادن مداوم به آن لازم است تا مردم به آن ضمیمه شوند و جهاد با نفس نصب‌العین در منظر و مرآی اجتماعی شود.

مبلغی بیان کرد: جهاد با نفس باید تبدیل به یک گفتمان شود و نه ادبیات دورافتاده میان فرد و خدا؛ زیرا جهاد با نفس هم ثبوتا و هم اثباتا مبنا و خاستگاه جهادهای دیگر است و باید تبدیل به جریان اجتماعی شود.

رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: جهاد علمی از بزرگترین جهادهاست که جهاد دانشگاهی نمود عینی و عملی این نوع جهاد است.

مبلغی عنوان کرد: چون سلفی‌ها با کارهایشان نوعی نامحبوبیتی را در فضای اسلام برای این واژه ایجاد کرده‌اند ترکیب جهاد دانشگاهی کمی این ضایعه را اصلاح کرده است ولی این واژه را باید در مجموع نجات دهیم تا نسل‌های امروزی از این واژه بدشان نیاید.

وی تاکید کرد: باید روی این واژه و فضای جهاد کار تحقیقی کنیم تا وقتی سخنی از این واژه می‌شود فورا تداعی جنگ نشود، لذا باید دقیق با نسل جوان حرف بزنیم و نظریه جهاد را به‌درستی تبیین کنیم.

انتهای پیام

captcha