محمودرضا برازش، مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در گفتوگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که تغییرات ایجاد شده در نحوه، مکان و مسئولان برگزاری جشنواره امام رضا(ع) چه تأثیراتی در برگزاری این دوره از جشنواره داشت؟ گفت: تغییر امری لازم است. از نظر تغییر مکان جشنواره و برگزاری آن با محوریت مشهد، بحث تمرکز زدایی از مرکز مطرح است؛ واقعیت این است که به غیر از تهران سایر شهرها هم پتانسیل برگزاری برنامههای بزرگ را دارند و نیاز نیست که هر برنامهای با محور تهران برگزار شود.
وی ادامه داد: امسال مدیریت جدیدی مسئولیت را برعهده گرفت اما سعی کردیم از تجربههای مسئولان قدیم هم کمک بگیریم و یک تجربه تلفیقی را اجرا کنیم. مسئولانی که در این دوره فعال بودند افراد با سابقهای بودند که در این دوره از جشنواره مسئولیت بخشهای مختلف را بر عهده گرفتند و شاهد یک چرخش نخبگانی در این جشنواره بودهایم.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) در پاسخ به این سؤال که با تغییرات ایجاد شده به چند درصد از اهداف خود رسیدید؟ گفت: باید اهداف را بخشبندی کنیم. هدف ما این بود که هزینههای جشنواره را کم کنیم به ویژه با توجه به تورمی که در چند ماه اخیر شاهد آن بودیم، نه تنها افزایش هزینه نداشتیم بلکه حتی کاهش هزینه هم داشتیم.
وی تصریح کرد: شاید ایدهآل این باشد که این جشنواره حامی مالی داشته باشد و مردم پول زیادی را برای برگزاری جشنواره هزینه کنند، ولی در بخش اجرایی تلاش بر کنترل هزینهها با ارتقای کیفیت اجرا است. در بخش استانی نیز نظارت و هماهنگی ما بیشتر شده و امیدواریم اثرگذاری برنامهها در فرهنگ رضوی بیشتر شود.
برازش به مسئله انتخاب خادمان رضوی نیز اشاره کرد و گفت: تلاش شد این انتخاب با اصول و مدرک و بر اساس ضوابط صورت گیرد که افراد شاخصی هم انتخاب شدند.
وی در خصوص اقداماتی که پس از برگزاری مراسم اختتامیه جشنواره انجام شده است، گفت: چندین جلسه نقد و بررسی برگزار و پیشنهادها دریافت شد. گام بعدی ما این است که این پیشنهادها بررسی و به هیئت مدیره جشنواره ارسال شود، جلسه بعدی بررسی و نقد نیز با حضور دبیران جشنوارهها و نمایندگان معاونتها و سازمانها برگزار و در نهایت جمعبندی به وزیر ارائه خواهیم شد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) به پیشینه آغاز جشنواره امام رضا(ع) نیز اشاره کرد و گفت: من از جشنواره منهای یکم امام رضا(ع) در خدمت این جشنواره بودم. ما جشنواره شعر رضوی را برگزار میکردیم. این جشنواره به خوبی برگزارشد به نحوی که سال 81 وزیر ارشاد وقت (آقای مسجد جامعی) پیشنهاد کردند که سال بعد هشت برنامه برگزار شود در آن سال هم مسئولیت نمایشگاه قرآن و عترت را بر عهده داشتم و در ادامه هم روند این جشنواره را پیگیری میکردم.
وی در پاسخ به این سؤال که بهترین رخدادی که میتواند در این جشنواره اتفاق بیفتد چیست؟ گفت: مردمی شدن جشنهای دهه کرامت بسیار مهم است و در حال اتفاق افتادن و روبه گسترش است و این بسیار قابل توجه و مهم است. برنامه پیادهروی اربعین را ببینید در این برنامه یک موج مردمی رخ داده است یا برنامههای دهه اول محرم نهادینه شده است، دهه کرامت هم در حال حرکت به سمت نهادینه شدن است البته به عنوان یک جشن همانند نیمه شعبان.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) عنوان کرد: امسال به عنوان مثال دانشآموزانی در شهر کاشان دیوارهای مدرسه خود را شبیه صحن امام رضا(ع) درست کرده بودند و کل دهه را نیز جشن گرفتند. نماینده ما که از روستای «کردر» میناب استان هرمزگان بازدید کرده بود میگفت مردم با شور و علاقهای وصف نشدنی برنامه اجرا میکردند و این بسیار ارزشمند است.
وی ادامه داد: هنرمندان نخبه زیادی هم بدون هیچ چشمداشتی و فقط از روی ارادت به اجرای برنامههای هنری پرداختند. برای انتشار فراخوان جشنواره هم ما این فراخوان را به رسانهها ارسال کردیم و گفتیم هر رسانهای دوست دارد آن را منتشر کند، نشریات مختلف کشور هیچ هزینهای از ما نگرفتند و فراخوانها را با کیفیت و اندازه عالی منتشر کردند.
برازش با تأکید بر اینکه بنیاد امام رضا(ع) یک بنیاد ملی است و از آستان قدس رضوی متفاوت و جدا است، گفت: درست است که ما بودجه زیاد نداریم اما لطف امام رضا(ع) زیاد و برکت هم زیاد است.
وی در ادامه گفت: چیزی که هر ملتی به آن نیاز دارد و ما اکنون در این برهه زمانی به آن بیشتر نیاز داریم امید و نشاط است و امیدواریم که دهه کرامت یکی از قطعات امید و نشاط در کشور باشد و منجر به امید شود.
برازش افزود: برنامههای شانزدهمین جشنواره رضوی در 17 استان به پایان رسیده، برخی تا هفته آینده تمام میشود و برخی از استانها که عموماً استانهای جنوبی کشور هستند هم برنامه خود را بعد از فصل گرم به اتمام خواهند رساند. البته فعالیتهای بنیاد امام رضا(ع) در طول سال ادامه دار و ممتد است اما برنامههای جشنواره امام رضا محدود به زمان مشخصی است که در خصوص اینکه آیا برنامهها به صورت متمرکز در دهه کرامت برگزار شود یا در طول سال تصمیمگیری خواهدشد.
انتهای پیام