آغاز فعالیت مجدد تیم‌های بهداشت روان در مناطق زلزله زده کرمانشاه
کد خبر: 3742296
تاریخ انتشار : ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۸
قدیمی عنوان کرد:

آغاز فعالیت مجدد تیم‌های بهداشت روان در مناطق زلزله زده کرمانشاه

گروه سلامت ــ نماینده ویژه وزیر بهداشت در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه با اشاره به آغاز غربالگری بهداشت روانی از زلزله‌دگان در پی زلزله‌ اخیر گفت: آنچه که بر عهده وزارت بهداشت است، انجام شده و می‌شود، اما شرایطی مانند مسکن و شغل بر زلزله‌زدگان فشار می‌آورد و موجب مشکلات روانی می‌شود.

آغاز فعالیت مجدد تیم‌های بهداشت روان در مناطق زلزله زده کرمانشاه/ شغل و مسکن فشار روانی را تشدید می‌کندطیب قدیمی، نماینده ویژه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه، در گفت‌وگو با ایکنا؛ با اشاره زلزله اخیر ۵.۹ ریشتری در استان کرمانشاه و نحوه حمایت‌های بهداشت و روان از زلزله‌زدگان اظهار کرد: آنچه که وظیفه و برعهده ما بوده است، غربالگری و ارزیابی روانی توسط تیم‌های روانپزشکی است که بدون استثنا برای تمامی مردمی که در آن مناطق حضور دارند، انجام شد.

وی افزود: وقتی این کار انجام می‌شود افرادی که نیاز به مراقبت‌های بیشتری دارند تفکیک شده و ارجاع می‌شوند؛ این کار با زلزله اخیر نیز تشدید شد، تیم‌های روانپزشکی که از قبل کار خود را در آن منطقه انجام داده بودند مجددا حاضر شده و بار دیگر به حمایت‌های بهداشت و روان پرداختند.

قدیمی بیان کرد: برای زلزله اخیر نیز دو تیم از سوی وزارت بهداشت به منطقه اعزام شده و افرادی که نیاز داشتند که مجدد غربالگری شوند، این کار برای آن‌ها انجام شد.

وی بیان کرد: در سرپل ذهاب روانپزشک مستقر حضور دارد که هفته‌ای ۲ تا ۳ روز نیز به ثلاث باباجانی رفته و بیمارانی که نیاز به خدمت روانپزشکی داشته باشند به او ارجاع و ویزیت می‌شوند و چنانچه نیاز به خدمت داشته باشند مورد درمان قرار می‌گیرند.

قدیمی با بیان اینکه شرایط کلی بهداشت روان زلزله‌زدگان تنها به اقدامات وزارت بهداشت مرتبط نمی‌شود، گفت: همه شرایط در اختیار و کنترل وزارت بهداشت نیست، آنچه که به ما ارتباط دارد باید در قالب تیم‌های بهداشت روان شامل روانپزشکی و روانکاوی انجام گیرد که دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با حمایت وزارت بهداشت و سایر دانشگاه‌های کشور انجام داده است.

وی ادامه داد: شرایطی مانند شغل، مسکن یا موارد دیگر می‌تواند زلزله‌زدگان را تحت فشار روانی قرار داده و مشکلاتی را برای آن‌ها به وجود آورد، این موضوع باید توسط ارگان‌های مرتبط مورد توجه قرار گرفته و شرایط روانی زلزله‌زدگان را بهبود بخشند.
 
نماینده وزیر بهداشت با بیان اینکه خوشبختانه در تابستان بیماری واگیری علی‌رغم گرمای هوا در منطقه مشاهده نشد، یادآور شد: همه مراکز بهداشتی مناطق زلزله‌زده، شش روز پس از زلزله به طور کامل بازسازی و خدمات خود را از سر گرفتند ضمن اینکه بیش از ۱۷۰ مرکز بهداشتی در زلزله آسیب جزئی دیده بود که کاملا بازسازی شده‌اند.

وی افزود: همچنین ۴۵ خانه بهداشت و هفت مرکز سلامت کاملا آسیب دیده که قابل بازسازی نبودند، ساخت جایگزین آن‌ها توسط خیرین آغاز شده است.

انتهای پیام
captcha