کد خبر: 3744763
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۱
آیت‌الله شاه‌آبادی سؤال کرد:

آهن گداخته سمت فرزند، برادر، همسر و اطرافیان کدام مسئول برده می‌شود؟

گروه جامعه ــ مدیر مؤسسه غدیرشناسی با اشاره به اینکه ما از حکومت علی(ع) فاصله گرفته‌ایم و این فاصله سبب‌ساز روا داشتن ناسزا به دین می‌شود، به رویه حکومت‌داری حضرت علی(ع) اشاره و سؤال کرد: آهن گداخته طرف فرزند، برادر، همسر و اطرافیانش کدام مسئول برده می‌شود؟

آیت‌الله سعید شاه‌آبادی، مدیر مؤسسه غدیرشناسی در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که آیا ملاک‌ها و اصول حکومت حضرت علی(ع) به مردم معرفی می‌شود تا بتوانند عملکرد دولت‌مردان خود را با حکومت ایشان مقایسه و مطالبات درست را مطرح کنند؟ گفت: شرایطی که پیش آمده موجب شده مردم ما اشتباها به این نتیجه برسند که حکومت دینی ناکارآمد است. این نتیجه حاصل عملکرد غلط ما و هر عیب که هست در مسلمانی ما است.

بین اجرای عدالت و توسعه، توسعه را انتخاب کرده‌ایم

وی ادامه داد: ما در حوزه عدالت هر چه جلوتر رفته‌ایم، ضعیف‌تر شده و مدیران ما در حوزه عدالت کم‌رنگ‌تر عمل کرده‌اند؛ تفکری از حدود دو دهه قبل به طور جدی رواج پیدا کرد که براساس آن بین توسعه و عدالت، توسعه را مقدم بر عدالت دانستیم و این تفکر نهادینه شد و اکنون شاهد هستیم که دولت مردان نظام جمهوری اسلامی که ادعا کرده است می‌خواهند به حکومت امیرالمومنین(ع) نزدیک شوند نه تنها از علی(ع) تأسی نکرده‌اند و زندگی زاهدانه ندارند بلکه از طبقات مرفه و اشرافی جامعه هستند.

مدیر مؤسسه غدیرشناسی سؤال کرد: مگر امیرالمؤمنینی که ما ادعای نزدیک شدن به زندگی ایشان را داشته‌ایم اینگونه زندگی می‌کرد؟ چرا باید افرادی که از توانمندی مالی و رفاه فوق‌العاده برخوردار هستند تصدی مسئولیت‌های کلیدی جامعه را بر عهده گیرند که درد طبقات مستضعف را متوجه نشوند؟

وی ادامه داد: چرا باید مدیران دولتی در کنار فعالیت‌های اجتماعی، اداری و سیاسی که در قبال آن وظیفه دارند، فعالیت‌های تجاری و اقتصادی داشته باشند؟ این با آموزه‌های امیرالمؤمنین(ع) و با آموزه‌‌های غدیر متفاوت است. ما هر چه از امیرالمؤمنین به یاد داریم بیان عدالت بوده است.

از مسئولان ما چه کسی آهن گداخته طرف فرزند، برادر، همسر و اطرافیانش برده است؟

آیت‌الله شاه‌آبادی برخورد حضرت علی(ع) با برادرشان که خواهان سهم بیشتری از بیت‌المال بود را یادآور شد و پرسید: از مسئولان ما چه کسی آهن گداخته طرف فرزند، برادر، همسر و اطرافیانش برده است؟ ما از حکومت علی(ع) فاصله گرفته‌ایم، آنوقت مردم فحشش را به دین می‌دهند. مقصرند مدیرانی که رویه امیرالمؤمنین(ع) را در زندگیشان پیاده نمی‌کنند و اشرافی زندگی می‌کنند.

وی خطاب به مسئولان گفت: نمی‌گوییم مثل طبقه ضعیف جامعه زندگی کنید می‌گوییم مثل طبقات متوسط جامعه زندگی کنید تا کسی به شما خرده نگیرد. اسلام این است؟ اگر شما اهل تجارت و ...  هستید در مناسب حکومتی نیایید. امام خمینی(ره) فرمودند که نگذارید انقلاب به دست افراد مرفه ‌بی‌درد بیفتد که نتوانند درد مردم را بفهمند. مقام معظم رهبری یک زندگی طلبگی بسیار ساده که قابل باور برای مردم نیست، دارند.

آیت‌الله شاه‌آبادی افزود: وقتی قرار است ما مسئولان حکومت را انتخاب کنیم و خودمان بد انتخاب می‌کنیم چه انتظاری از دیگران داریم. مردم باید به حقیقت حکومت و عدالت حضرت علی(ع) آگاه باشند، چرا که در زمان حکومت ایشان هم مردم از جهل نگذاشتند ایشان تصمیم درست را بگیرند و اسلام همین‌جاها بود که لطمه خورد و سختی و فشارش به حضرت وارد شد. مگر در جنگ صفین جز این بود که مالک اشتر تا چند قدمی پیروزی رسیده بود اما با حیله عمروعاص که قرآن بر سر نیزه کردند یاران حضرت بر سر ایشان ریختند و ایشان را مجبور کردند به مالک بگوید برگردد. مالک پیام داد که یک قدم بیشتر نمانده که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند امام خودت را زنده می‌خواهی بازگرد. بعد هم بحث حکمیت مطرح شد و حضرت مخالف انتخاب ابو‌موسی اشعری بود اما با فشار مردم او بر سر کار آمد و وقتی هم که فریب خورد باز هم مردم به حضرت خرده گرفتند.

مدیر مؤسسه غدیرشناسی تصریح کرد: موضوع مربوط به الان نیست، در زمان حضرت علی(ع) هم مردم نگذاشتند امام معصوم(ع) آنچه را که باید انجام دهند. پس مهم آگاه شدن مردم است.

وی با تأکید بر اینکه ما با انتخاب‌‌ها  و تصمیم‌هایمان تأثیرگذار هستیم، گفت: مردم باید روشن شوند. مگر امام راحل(ره)، بنی‌صدر را نمی‌شناخت، مگر ایشان نفرمودند که من به بنی‌صدر رأی ندادم. مردم آمدند رأی دادند و امام صبر کرد تا مردم روشن شوند. این رویه امام است چه امام معصوم و چه نائب امام.

آیت‌الله شاه‌آبادی در پایان گفت: مردم بدون اینکه خودشان در صحنه باشند نمی‌توانند هیچ انتظاری داشته باشند، وقتی امام معصوم(ع) نتوانست در برابر جهل مردم تاب بیاورد و تصمیمات غلط به تحمیل مردم اجرا شد، به همین ترتیب امروز هم همین مسائل رخ می‌دهد.

انتهای پیام

captcha