به گزارش خبرنگار ایکنا؛ علی عباس کمری، مدیرعامل سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر امروز، هفتم مهرماه، با حضور در نشستی خبری به مناسبت هفته گردشگری به تبیین ابعاد مختلف خدماتدهی مجموعه هتلهای کوثر پرداخت و گفت: گروه هتلهای کوثر وابسته به بنیاد شهید و امور ایثارگران با در اختیار داشتن هفت هتل در شهرهای مختلف گردشگری و دهکده ایثار از گروههای مطرح در حوزه فعالیت هتلداری، خدمات زیارتی و گردشگری است که با الگویی ایرانی و اسلامی، فضایی ایمن برای جامعه هدف و سایر اقشار را فراهم کرده است.
وی هتل هویزه تهران، هتل سفید کنار بندر انزلی، هتل ثامن مشهد، هتل آپارتمان کوثر رامسر، هتل قدس مشهد، هتل شاهد قم، دهکده تفریحی ایثار را هفت هتل زیر مجموعه سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر خواند و گفت: در سال 96 به 62 هزار و 750 نفر از جامعه ایثارگران خدمات اقامتی ارائه کردهایم که هزینه اسکان و پذیرش آن نزدیک به شش میلیارد تومان بوده است. همچنین در حوزه چاپ و نشر نیز بالغ بر یک میلیارد برای جامعه مخاطب هزینه شده است.
وی تعداد مهمانان داخلی هتلهای کوثر را از 31 شهریورماه سال گذشته، تا 31 شهریورماه سال جاری 442 هزار و 223 نفر مهمان داخلی و 27 هزار و 736 نفر مهمان خارجی اعلام و عنوان کرد: درآمد ما در سال 97 از هتلها 252 میلیارد ریال بوده است. از سال گذشته تا کنون با رشد درآمد و کاهش هزینهها روبرو بودهایم.
کمری به برخی اقدامات صورت گرفته در هتلهای کوثر طی یک سال گذشته اشاره و عنوان کرد: در هتل هویزه تهران بازسازی و تجهیز طبقه 12 و راهاندازی انرژی پاک، دستگاههای چیلر، بازسازی رستوران، ایجاد امکانات و تجهیزات را دنبال کردیم. در هتل رامسر؛ تعمیر موتورخانهای، بازسازی سوئیتهای قدیمی و تبدیل آن به vip، در هتل قدس؛ بازسازی آشپرخانه و کافی شاپ و رستوران، در هتل شاهد قم؛ ارتقای درجه هتل به سه ستاره، بازسازی و بهسازی، در هتل ثامن؛ احداث سونا و جکوزی، بهسازی اتاقها و استقرار سرور مرکزی و در مجتمع ایثار کردان کرج؛ ایجاد استخر، سونا، شهربازی و اعمال برخی تعمیرات را دنبال کردیم.
ساخت هتل پنج ستاره در مشهد
وی به پروژه ساخت هتل پنج ستاره دارای 200 اتاق در 11 طبقه در مشهد مقدس اشاره و عنوان کرد: با وجود مشکلات اقتصادی پیش آمده، طی هفته جاری مناقصه تجهیز هتل را عملیاتی میکنیم تا بتوانیم تا پایان سال 97 این هتل را به مرحله بهرهبرداری رسانده و تعداد هتلهای پنج ستاره کشور به 36 مورد برسد.
وی به فعالیتهای فرهنگی سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر اشاره و عنوان کرد: ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در قالب برنامههای مشترک با بنیاد شهید و مهمانان حاضر در هتلها را به صورت جدی دنبال میکنیم. همچنین مقرر شده است با سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور نیز فعالیتهای مشترکی را دنبال و برخی جوایز مسابقات قرآنی که برگزار میکنند، را تقبل کنیم.
2 طرح ملی گردشگری در انتظار حمایت
کمری از تدوین دو طرح ملی در حوزه توریست سلامت و بومگردی در شهرهای شمال کشور خبر داد و گفت: برای اجرای این دو طرح ملی از نظر زمین مشکلی نداریم اما باید حمایت و تهسیلات کم بهره دولتی وجود داشته باشد تا بتوان این دو طرح ملی را عملیات کرد.
وی راهبردهای اساسی برای اجرای برنامه از سوی سازمان فرهنگی سیاحتی کوثر را دوری گزیدن از تک محصولی بودن دانست و گفت: تمام تلاش خود را به کار گرفتهایم تا فقط به فروش خدمات اقامت نپردازیم، بلکه با کمک آژانس شاهدان کوثر نسبت به ارتقای گردشگری نیز همت گماشتهایم.
وی آموزش کادر تخصصی را از دیگر اقدامات صورت گرفته از سوی این سازمان خواند و اظهار کرد: جوان گرایی و جانشین پروری در حوزه ستادی و مدیریتها را به جدیت دنبال میکنیم. همچنین توجه ویژه به اوقات فراغت جامعه هدف در قالب فعالیتهای حوزه فرهنگی داریم.
ضرورت برخورد قانونی با خانههای مسافر
وی با بیان اینکه همه اقشار درآمدی جامعه میتوانند با توانهای اقتصادی مختلف از گروه هتلهای کوثر در کشور بهرهمند شوند، گفت: امنیت هتلها قابل مقایسه با خانههای مسافر و زائرسراهایی که مجوز قانونی ندارند، نیست. باید با تبلیغات صحیح به مردم آموخت که بجای استفاده از اماکن غیر معتبر در فواصلی از سال که هزینه هتلها کمتر است مسافرت کنند تا بتوانند از تخفیفهای هتلها نیز بهرهمند شوند و ضمن پرداخت مبلغ کمتر، از خدمات بهتری نیز بهرهمند شوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به عرصه گردشگری و موانع موجود در این عرصه اشاره و عنوان کرد: در سال 1950 تعداد گردشگران جهانی 25 میلیون نفر بود که این رقم در سال 2016 به یک میلیارد و 235 میلیون نفر رسید. همچنین درآمدهای جهانی از صنعت توریسم در سال 1980 معادل 104 میلیارد دلار بود که در سال 2016 به هزار و 220 میلیارد دلار رسیده است.
وی با بیان اینکه 6.6 درصد صادرات جهانی مربوط به صنعت گردشگری و 30 درصد صادرات بخش خدمات در جهان مربوط به گردشگری است، گفت: موضوع گردشگری در کشور ما با وجود ظرفیتهای بینظیری که وجود دارد هنوز به خوبی به مرحله اجرا و عملیاتی شدن نرسیده است. فرهنگیترین بخش اقتصاد، گردشگری است اما ما هنوز در بسیاری عرصهها همچون آموزش مهمان پذیری، آموزش زبانهای خارجی با مشکل مواجه هستیم.
کمری با تأکید بر اینکه گردشگری در ایران میتواند 10 میلیارد دلار تولید ناخالص داخلی داشته باشد و 2.2 درصد اشتغال ایجاد کند، گفت: در چشم انداز 20 ساله کشور وجود 20 میلیون گردشگر با 20 میلیون دلار درآمد ترسیم شده است اما ما هنوز بیش از شش و نیم میلیون نفر گردشگر جذب نکردهایم و از سند چشم انداز کشور عقب ماندهایم.
در امکانات رتبه 10 را داریم اما در جایگاه 117 جهانی هستیم
وی رتبه کنونی ایران در بین کشورهای دنیا را به لحاظ توسعه گردشگری 117 اعلام و عنوان کرد: این در حالی است که به لحاظ امکانات جزو 10 کشور برتر دنیا هستیم. دلیل این امر به نبود برنامه استراتژیک و مشخص نبودن هدفها و سیاستهای گردشگری در کشور در قالب یک برنامه اجرایی بازمیگردد. به طور مثال سواحل کشور با وجود ظرفیتهایی که دارند، توسعه نیافته مانده و هیچ امکاناتی به صورت خاص برای آن تعریف نشده است.
وی وجود وزارتخانه گردشگری در اکثر کشورها را یک مزیت خواند و اظهار کرد: فضاهای نامساعد تبلیغاتی و تلاش دشمنان برای به انزوا کشاندن ایران در سطح بینالملل نیز از دیگر موانع رشد گردشگری در کشور است. در این میان میتوان به فقدان نیروی تخصصی و کارآمد در حوزه جهانگردی در دفاتر گردشگری ایران اشاره کرد.
وی عدم مشارکت بخش خصوصی، ناهماهنگی در میان سازمانها و ارگانهای دولتی، نبود امکانات اولیه همچون سرویسهای بهداشتی بین راهی را از دیگر معضلات موجود دانست که منجر به عدم موفقیت در عرصه گردشگری شده است و گفت: تنوع فرهنگی موجود در ایران میتواند گردشگران متعددی را به خود جذب کند اما نبود شبکه ماهوارهای ویژه گردشگری در ایران مانعی در این میان ایجاد کرده است.
مشکلات هتلداران
وی در بخش دیگری از سخنان خود به برخی مشکلاتی که هتلداران با آن مواجه هستند اشاره و عنوان کرد: 35 درصد درآمد هتلها متعلق به دولت است و این جدا از مشکلات بیمه، عوارض و مالیات است که هتلداران با آن مواجه هستند؛ با این حال هیچ بسته حمایتی در شرایط بحرانی برای هتلداران در نظر گرفته نشده است.
کمری بر ضرورت ایجاد تسهیلات برای هتلداران تأکید و تصریح کرد: به طور مثال در بخش حاملهای انرژی هیچ تفکیکی بین منازل و هتلها وجود ندارد و این در حالی است که هتل طبق قانون ملزم به ارائه خدمات خاص است. در سایر کشورها دولتها در چنین شرایطی هزینههای هتلها را به صفر میرسانند تا ورود گردشگر به کشور قطع نشود و اشتغال و ارزآوری که به طبع آن وجود دارد، از بین نرود.
وی تعداد تختهای مراکز اقامتی فعال کشور را 278 هزار و 963 مورد اعلام و عنوان کرد: 300 هزار مسافرخانه در کشور وجود دارد که فقط هشت هزار و 421 مورد آنها دارای مجوز هستند و همین امر ضربه بزرگی به فعالیت هتل داران میزند. جامعه هتلداران تقاضای رسیدگی به فعالیت خانههای مسافر و زائرسراها را دارند تا مطابق ماده 100 با آنان برخورد شود.
انتهای پیام