کد خبر: 3761380
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷
موالی‌زاده تبیین کرد:

نیازهای مراقبتی از فرهنگ عمومی برای در امان ماندن از استحاله فرهنگی

گروه جامعه ــ‌ دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گفت: آنچه می‌تواند کشور را به سمت پیشرفت سوق دهد توجه به فرهنگ اصیل ایرانی ــ اسلامی و داشته‌های ارزشمند حاکم بر فرهنگ عمومی است، زیرا دشمن درصدد استحاله فرهنگی ماست.

سیدمحمدرضا موالی‌زاده، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، در گفت‌و‌گو با ایکنا؛ فرهنگ عمومی را کنش‌ها و واکنش‌های همگن و همگرای آحاد جامعه به یک موضوع، پدیده، مناسبت یا مسئله دانست و گفت: در واقع فرهنگ عمومی وجه اشتراک باورها و رفتارهای آحاد جامعه است و مختصات فکری و رفتاری یک جامعه را در فرهنگ عمومی جست‌وجو می‌کنیم. در واقع فرهنگ عمومی شناسنامه فرهنگی جامعه و وجه افتراق و تمایز آن از دیگر جوامع است.

وی گفت: مؤلفه‌های تأثیرگذار در فرهنگ عمومی جامعه شامل این موارد است: ولایت‌مداری و عشق و علاقه و ارادت ایرانیان به خاندان رسالت، برگزاری مراسم عزاداری سالار شهیدان، زندگی اقوام مختلف ایرانی در کنار یکدیگر، احساس مسئولیت ایرانیان برای تعیین سرنوشت اجتماعی و سیاسی خویش در قالب مشارکت فعال در انتخابات، آزادگی و حریت ایرانیان و ایستادگی در برابر زورگویی. 

موالی‌زاده افزود: مهمان‌نوازی و یاریگری ایرانیان در مواقع بغرنج و حوادث غیرمترقبه و استحکام کیان خانواده از دیگر مؤلفه‌های بااهمیت فرهنگ عمومی است که باید به خوبی از آن حراست کرد، زیرا این مؤلفه یکی از عناصر مؤثر در شکل‌گیری و قوام هویت ملی ماست. 

از دیدگاه دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور گرچه عمارت شکوهمند فرهنگ و اخلاق در جامعه کماکان برپاست، باید بپذیریم که بخش‌هایی از آن دچار آسیب‌ شده و نیازمند همت همگانی برای اصلاح و مرمت است. توجه به فرهنگ اصیل ایرانی ــ اسلامی و داشته‌های ارزشمند حاکم بر فرهنگ عمومی کشور را به سمت پیشرفت سوق می‌دهد، زیرا دشمن درصدد استحاله فرهنگی ماست.

وی در تبیین پاسداری از فرهنگ عمومی گفت: در شرایط کنونی بیش از هر زمان دیگری نیازمند تقویت روح اخوت، صمیمیت و مفاهمه و داد و ستد فکری و عاطفی و انسجام و همدلی هستیم تا از این دوره به خوبی گذر کنیم. یکی از نمونه‌های بارز اتحاد ایرانیان در طی چند سال اخیر اشتیاق وافر برای شرکت در راهپیمایی باشکوه اربعین است. همچنین مقام معظم رهبری چارچوب سبک زندگی اسلامی - ایرانی را تبیین کرده‌اند. بنابراین، باید تلاش کنیم که توان شوراهای فرهنگ عمومی در راستای تحقق بهینه چارچوب این راهبرد اساسی به کارگیری شود.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه حدود 10 هزار نفر عضو شورای فرهنگی در سطح کشور فعال هستند، اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها به مثابه مجلس فرهنگی استان است و ظرفیت قابل توجهی در استان‌ها و شهرستان‌ها دارد و حتی این شورا در بخش‌ها نیز می‌تواند فعال باشد.

وی به فعالیت‌های دور جدید کاری شورای فرهنگ عمومی اشاره و بیان کرد: در دوره جدید کاری تلاش می‌شود که مسائل با رویکردی عملیاتی، میدانی و اجرایی دنبال شود و به مسائل ملموس جامعه پرداخته شود؛ لذا 15 سرفصل کاری هر کدام چندین برنامه دارند که شامل این موارد است: گفتمان‌سازی، اقتصاد مقاومتی، سرمایه اجتماعی، اخلاق عمومی، زنان و خانواده، بهداشت سلامت و نشاط اجتماعی، پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی، دین و فرهنگ، تقویت رفتارهای مبتنی بر خردورزی و استدلال‌گرایی، روح ملی و شخصیت میهنی، ایثار و شهادت، جوانان و ظرفیت‌های گسترده آنان، مصرف فرهنگی، محیط زیست، معماری و شهرسازی مبتنی بر فرهنگ اسلامی- ایرانی و فضای مجازی.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور برقراری ارتباط هرچه بیشتر با دستگاه‌های مختلف اجرایی و فرهیختگان، نخبگان، علما، دانشمندان، اساتید حوزه و دانشگاه و اصحاب فرهنگ و هنر و ادب و اندیشه و رسانه را از سیاست‌های اصلی شورای فرهنگ عمومی برشمرد.

موالی‌زاده با تأکید بر اینکه رابطه فرهنگ عمومی و فرهنگ عموم و خصوص مطلق است، گفت: هر امری در فرهنگ عمومی فرهنگی است، اما الزاماً هر موضوع فرهنگی فرهنگ عمومی نیست؛ بنابراین باید موضوعاتی را در جلسات شوراهای فرهنگ عمومی در گستره کشور مطرح کنیم که نسبتی تام و تمام با مقوله فرهنگ عمومی دارند.

انتهای پیام

 

captcha