کد خبر: 3768414
تاریخ انتشار : ۱۰ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵

مراسم شادی اهل‌بیت(ع) تقویت شود

گروه اجتماعی ـ معاون اجرایی آستان مقدس حضرت ‌معصومه(س) با ضروری دانستن توجه به شادی در ایام شادی اهل‌بیت(ع) در کنار برپایی آیین‌های عزاداری در ایام حزن خاندان عصمت و طهارت(ع) گفت: ما باید شادی اهل‌بیت(ع) را تقویت کنیم، چراکه در آموزه‌های مکتبی ما توصیه به شادی در ایام شادی اهل‌بیت(ع) و حزن و اندوه در ایام عزای اهل‌بیت(ع) شده است.

مراسم شادی اهل‌بیت(ع) تقویت شودبه گزارش ایکنا از قم، هادی محمودنژاد، معاون اجرایی آستان مقدس قم امروز، دهم آذر‌ماه در جمع خبرنگاران درباره برنامه‌های آستان مقدس کریمه اهل‌بیت(س) در سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه(س) به قم تا سالروز رحلت شهادت‌گونه ایشان گفت: سالروز ورود حضرت معصومه(س)، ایام پرخیر و برکتی است؛ این ایام را به همه مؤمنان، ملت شریف ایران، رهبر معظم انقلاب و امت واحده اسلام تبریک عرض می‌کنیم و امیدواریم که شادی  مبتنی بر سیره اهل‌بیت(ع) بر در روح و جسم زندگی همه مؤمنان و مسلمانان جاری باشد.

وی با بیان اینکه آستان مقدس ایام ارزشمند سالروز ورود حضرت معصومه(س) علیها به قم را در بیان برنامه‌ها و آیین‌ها، اکرام و با ادبیات معارف، شکرانه چنین تاریخی را تعظیم می‌کند، افزود: اگر تاریخ قم را از این رویداد بزرگ تاریخی جدا کنیم نمی‌توان برای قم جامعیت و مرکزیت نشر معارف اسلام و حضور حوزه‌های بزرگ شیعی را حتی تصور هم کرد؛ بنابراین اگر حضرت فاطمه معصومه(س) با همه آن مشکلاتی که تاریخ گزارش کرده است مسیر خود را به‌سوی قم تغییر نمی‌دادند و آن 17 روز تاریخ‌ساز را در قم ساکن نمی‌شدند، دقیقاً نمی‌توان برای قم تقدیرات تاریخ عصر حاضر را متصور بود.

معاون اجرایی آستان مقدس حضرت معصومه(س) با اشاره به آغاز برنامه‌های حرم مطهر ‌گفت: 23 ربیع‌الاول، سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم است؛ جا دارد که همه دستگاه‌ها و سازمان‌های اجرایی که به‌نوعی خادم و جیره‌خوار مکتب فاطمی هستند، این روز بزرگ را تعظیم کنند؛ شاید! آن‌طوری که می‌بایست به این رویداد مهم تاریخی پرداخته نشده و تعظیم این روز در حدود شأن آن نیز صورت نپذیرفته است.

وی با ضروری دانستن توجه به شادی در ایام شادی اهل‌بیت(ع) در کنار برپایی آیین‌های عزاداری در ایام حزن خاندان عصمت و طهارت(ع) گفت: ما باید شادی اهل‌بیت(ع) را تقویت کنیم، چراکه در آموزه‌های مکتبی ما توصیه به شادی در ایام شادی اهل‌بیت و حزن و اندوه در ایام عزای اهل‌بیت(ع) شده است، چنان‌که فرموده‌اند شیعه حقیقی آن‌کسی است که در ایام شادی و حزن به تکلیف خود عمل کند؛ بنابراین سالروز ورود حضرت به قم روزی مقدس و مبارکی است.

محمودنژاد افزود: در آستان مقدس حضرت معصومه(س) ‌حسب رسالتی که همه‌ساله برای این موضوع تدارک دیده است، همواره تلاش می‌کند تا هرسال باشکوه‌تر از قبل این آیین تعظیم شود و امسال نیز برنامه ویژه‌ای را برای  سالروز ورود پیش‌بینی کرده‌ایم.

وی ادامه داد: در ابتدا مراسم ویژه‌ای برای ورود کاروان نمادین ورود حضرت معصومه(س) ‌به قم تدارک دیده‌شده است؛ بر اساس برنامه‌ریزی صورت پذیرفته‌شده امسال کاروان نمادین از میدان معصومیه- خیابان امام خمینی(ره) به‌سوی حرم مطهر حرکت خواهد کرد؛ در طول مسیر آئین گل‌افشانی با مدیحه خوانی و مراسم‌های ویژه این کاروان با شور و شعف قمی‌ها اجرا و به نمایش گذاشته خواهد شد؛ حرکت کاروان نمادین از برنامه‌هایی است که امسال سعی شده است پرشورتر از سنوات گذشته اجرا شود.

معاون اجرایی آستان مقدس با اشاره به هماهنگی‌های صورت گرفته با دستگاه‌های مختلف اجرایی، فرهنگی و خدماتی و هیئات مذهبی استان برای اجرای معیار این آیین گفت: روز بعد از سالروز ورود نیز آیین خطبه‌خوانی آستان مقدس حضرت معصومه(س) ‌که البته به‌صورت روزانه، هفتگی و ماهیانه در حرم مطهر به‌عنوان یک سنت ثبت‌شده در جریان است در سالروز ورود به‌صورت گسترده‌تر و ویژه‌تر با حضور خیل عظیم مردمی و مسئولان برگزار خواهد شد.

وی افزود: آیین تعویض گل‌های ضریح مطهر از دیگر آیین‌هایی است که از سوی حرم مطهر به‌صورت ویژه در این ایام برگزار خواهد شد.

محمودنژاد ادامه داد: نقاره‌های صحن امام رضا(ع) ‌هم‌زمان با تجمع عظیم مردمی به صدا درآمده و شکرانه ورود حضرت معصومه(س) ‌به شهر مقدس قم را فریاد خواهند زد.

وی به دیگر برنامه‌های آستان مقدس اشاره کرد و گفت: بازدید رایگان موزه آستان مقدس حضرت معصومه(س) ‌از دیگر خدمات پیش‌بینی‌شده حرم مطهر به مناسبت این ایام است؛ بر این اساس علاقه‌مندان به حوزه تاریخ و فرهنگ می‌توانند در سالروز ورود حضرت به‌صورت رایگان و در دیگر روزهای باقی‌مانده تا سالروز رحلت کریمه اهل‌بیت(س) از موزه بازدید کنند.

معاون اجرایی آستان مقدس بیان کرد: نواختن زنگ شکرانه در مدارس آستان قم از برنامه‌های اجرایی حرم مطهر است که با تعامل با دستگاه‌های ذی‌ربط انجام خواهد شد، بر این اساس زیارت‌نامه حضرت معصومه(س) ‌هم‌زمان با نواختن زنگ شکرانه در مدارس قرائت خواهد شد؛ این در حالی است که تشرف گروه‌های دانش‌آموزی از سوی مدارس استان قم از برنامه‌های جاری این ایام خواهد بود.

وی افزود: زائران و مجاران آستان مقدس که برای ایام سالروز ورود حضرت معصومه(س) ‌برنامه زیارتی قم و حرم مطهر را پیش‌بینی کرده‌اند، می‌توانند برای دریافت فیش غذای تبرکی به سامانه تدارک دیده‌شده پیام‌رسان سروش آستان مقدس مراجعه و برای ثبت‌نام در قرعه‌کشی اقدام کنند؛ قرعه‌کشی‌ها از امروز، 10 آذرماه آغاز می‌شود و تا پایان ماه ادامه خواهد داشت.

محمودنژاد بابیان این‌که برنامه‌ها به‌گونه‌ای تعریف‌شده است که در طول 17 روز تاریخی اقامت حضرت در شهر مقدس قم برای اقشار، سنین و فرهنگ‌های متنوع برنامه‌های معارفی و فرهنگی به اجرا درآید، گفت: در این ایام اماکن و فضاهای شهری به گونه بازآرایی خواهند شد که یادآور سالروز تمدن ساز ورود حضرت معصومه(س) ‌به قم باشد؛ برای مثال ادار‌ه‌کل راه‌آهن استان قم به همراهی حرم مطهر به تمام مسافران که به شهر قم وارد می‌شوند شاخه گل‌هایی اهدا خواهند کرد.

وی افزود: «سفیران کریمه» از دیگر برنامه‌هایی است که هم‌زمان با سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم آغاز به کار خواهد کرد؛ کاروان سفیران کریمه سنتی است که در آن خادمان آستان مقدس به عیادت بیماران و سالمندان و به‌طور کل تمام کسانی که به هر دلیلی توان زیارت حرم مطهر را ندارند، می‌روند. در این آیین متبرکات حرم مطهر به همراه پرچم آستان مقدس برای تبرک جستن نزد این دسته از مؤمنان برده می‌شود. همچنین در این ایام پیش‌بینی‌شده است که تسهیلات زمینه‌های ایاب و ذهاب درون استانی برای زیارت محرومان استان نیز فراهم شود.

معاون اجرایی آستان مقدس در ادامه با اشاره به‌قرار گرفتن در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: حرم حضرت معصومه(س) در طول این چهل سال با عنایات موقوفات مردمی توسعه چشم‌گیری در ابعاد گوناگون خود داشته است و از سوی دیگر ایام پایانی اقامت تاریخی و پربرکت حضرت معصومه(س) در قم با ایام پایانی آذرماه همراه است زمینه‌های انتشار کارنامه چهل‌ساله حرم مطهر فراهم خواهد شد.

وی گفت: گستردگی که حرم مطهر حضرت معصومه(س) به لحاظ توسعه جنوبی، شرق و غربی داشته است عشق مردمی به ساحت اهل‌بیت(ع) ‌را نشان می‌دهد بر این اساس فعالیت‌های کارنامه چهل‌ساله پس از انقلاب قابل‌مقایسه با دوره‌های تاریخی قبل در حوزه توسعه و خدمات نیست و شاید با چند قرن برابری کند و این خدمات مدیون جمهوری اسلامی است.
محمودنژاد با اشاره به افزایش چشمگیر سیل زائران به‌سوی آستان مقدس اظهار کرد: ضمن توجه روزافزون به فضاسازی‌ها همچنان مسئله کمبود فضا وجود دارد؛ بر این اساس توسعه‌های بزرگ‌تری لازم است در آستان مقدس اتفاق بیفتد. شبستان بزرگ پیامبر اعظم(ص) در توسعه  شرقی و صحن جامع فاطمی به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید؛ بر این اساس امیدواریم در توسعه‌های پیش‌بینی‌شده بتوانیم ازنظر کمی و کیفی امور را دنبال کنیم.

وی اظهار کرد: آیین شمع‌گردانی از برنامه‌هایی است که در شام رحلت کریمه اهل‌بیت(س)، خاتمه بخش برنامه‌های معارفی 17 روز اقامت تاریخ‌ساز حضرت فاطمه معصومه(س) ‌در قم خواهد بود.

انتهای پیام

captcha