کد خبر: 3774426
تاریخ انتشار : ۰۱ دی ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۸
امام جمعه اقبالیه قزوین:

رسیدن به پست و مقام به چه قیمتی/ پذیرش مسئولیت‌ها با نگاه تکلیف‌گرایی باشد

کانون خبرنگاران نبأ ــ حجت‌الاسلام‌والمسلمین فاطمیان گفت: پذیرش مسئولیت با نگاه به تبعات اخروی و تکلیف‌گرایی موجب دوام و رشد جامعه می‌شود، پذیرش بدون ملاحظه مسئولیت، موجب عقب‌ماندگی جامعه و رشد پدیده‌های زشت و ناپسند در جامعه خواهد شد.

رسیدن به پست و مقام به چه قیمتی/ پذیرش مسئولیت‌ها با نگاه تکلیف‌گرایی باشد

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ حجت‌الاسلام‌والمسلمین فاطمیان، امام جمعه اقبالیه قزوین، 30 آذرماه با تبریک ولادت حضرت عیسی مسیح(ع)، گفت: مقام معظم رهبری در ابتدای درس خارج فقه سه‌شنبه، ۲۷ آذرماه با اشاره به حدیثی از پیامبر گرامی اسلام(ص) درباره اثرات و تبعات اخروی ریاست فرمودند که «هیچ‌کس نیست که بر 10 نفر یا بیشتر ریاست و امارت داشته باشد - هر کسی که بر 10 نفر، نه حالا بر 80 میلیون نفر امارت و ریاست داشته باشد - مگر اینکه این آدم رئیس را که این‌قدر در دنیا محترم است و رئیس است و مدیر است، ‌چنین آدمی را در روز قیامت وقتی که می‌آورند، دست او را به گردنش بسته‌اند؛ یعنی دست‌بسته او را وارد محشر می‌کنند، آن هم به این شکل که دستش به گردنش بسته است. نفس این مسئولیت و آمریت و ریاست، یک تبعاتی دارد که ایجاب می‌کند این را».
وی ادامه داد: همچنین ایشان در ادامه سخنان خود درباره آثار عدم توجه به این حدیث نبوی در پذیرش مسئولیت‌های دنیوی فرمودند که دنبال کرسی‌های ریاست بودن ــ چه ریاست اجرائی، چه ریاست تقنینی؛ می‌بینید برای نمایندگی مجلس بعضی خودشان را می‌کشند، اگر چنانچه راه پیدا نکنند به هر دلیلی یا مثلا فرض کنید صلاحیتش را تأیید نکنند یا رأی نیاورد و غیره، خودش را به آب و آتش و در و دیوار می‌زند که چرا نشد ــ عقل نیست، تدبیر نیست. ملاحظه کردید؟ اگر چنانچه این ریاست، مایه‌ یک چنین دغدغه‌ای است، خب انسان رها کند؛ مگر اینکه واقعاً متوجه انسان بشود و واجب باشد برای انسان؛ آنجا بله لازم است.
امام جمعه اقبالیه بیان کرد: پذیرش مسئولیت‌ها اگر با نگاه تکلیف‌گرایی و توجه به امور اخروی باشد، آثار و برکات زیادی برای جامعه اسلامی دارد که از جمله آنها می‌توان به موارد قرار گرفتن افراد لایق در مناصب و مسئولیت‌ها، حل سریع‌تر مشکلات جامعه، عدم کوتاهی و حضور مدیران در همه سطوح، افزایش ضریب امنیت ملی، کاهش بداخلاقی سیاسی و تخریب دیگران و کاهش هزینه‌های ناشی از رقابت‌های انتخاباتی اشاره کرد.

رسیدن به پست و مقام به چه قیمتی/ پذیرش مسئولیت‌ها با نگاه تکلیف‌گرایی باشد
فاطمیان ادامه داد: توجه به شاخصه‌های اسلامی در سپردن مناسب مدیریتی در بخش‌های مختلف نظام و آنچه موجب هشدار رهبر معظم انقلاب قرار گرفته؛ رفتارهایی است که بعضا توسط برخی افراد برای رسیدن به پست و مقام بدون توجه به بار سنگین اخروی مسئولیت‌ها صورت می‌گیرد، چراکه همان‌طور که پذیرش مسئولیت با نگاه به تبعات اخروی و تکلیف‌گرایی موجب دوام و رشد جامعه می‌شود، پذیرش بدون ملاحظه مسئولیت (به شیوه غربی‌ها) موجب عقب‌ماندگی جامعه و رشد پدیده‌های زشت و ناپسند در جامعه خواهد شد.
امام جمعه اقبالیه با بازخوانی فتنه ۸۸ و عبرت از آن، گفت: دشمن در فتنه ۸۸ به‌دنبال چهار تغییر باور، افکار، رفتار و ساختار در جامعه ایران بود. دشمنان داخلی و بیرونی نظام در انتخابات سال ۸۸ تمام برنامه‌های خود را برای پیگیری و عملیاتی کردن سه گام نخست(تغییر باور، افکار و رفتار) انجام دادند که در نهایت به تغییر ساختار سیاسی نظام جمهوری اسلامی ختم شود و به تعبیر آنها پایان انقلاب اسلامی را جشن خواهند گرفت که با درایت و تیزبینی رهبر معظم انقلاب اسلامی در عدم تمکین در خواسته‌های غیرقانونی و نامشروع سران فتنه و عناصر آن‌ها امید دشمن ناامید شده و عملاً دشمن در پیگیری هدف نهایی خود که همانا تغییر ساختار سیاسی جمهوری اسلامی بود، شکست خورد.

رسیدن به پست و مقام به چه قیمتی/ پذیرش مسئولیت‌ها با نگاه تکلیف‌گرایی باشد
وی اظهار کرد: دشمن در جنگ نرم از شیوه‌ها و تاکتیک‌های متفاوت استفاده می‌کند که به‌طور اجمال می‌توان به مواردی همچون دروغ بزرگ، مبهم‌گویی و کلی‌گویی، شایعه‌سازی، تحقیق اشخاص معروف، فن استفاده از نمادهای مذهبی و ملی، شخصیت‌سازی و ترور شخصیت، تکرار زمان‌بندی شده، ارائه پیشگویی‌های فاجعه‌آمیز، استفاده از جاذبه‌های جنسی و کتاب جای واقعیت اشاره کرد. آنچه در آشوب‌های سال ۹۶ و تیرماه ۹۷ در کشور رخ داد؛ نشان می‌دهد دشمن هنوز از همان تاکتیک‌های جنگ نرم که در فتنه ۸۸ استفاده می‌شد، بهره برده است؛ با این تفاوت که این بار به‌دنبال به روز کردن این تاکتیک‌ها با ابزارهای جدیدتر است.
ولی عباسی
انتهای پیام

captcha