کد خبر: 3774835
تاریخ انتشار : ۰۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۶
در صحن علنی مجلس صورت گرفت؛

بخشودگی جرایم تعلیق شده مؤدیان بدهکار مالیات بر ارزش افزوده در صورت عدم ارتکاب تخلف

گروه اقتصاد ــ نمایندگان مجلس مصوب کردند تا جرایم تعلیق شده مؤدیان بدهکار مالیات بر ارزش افزوده در صورت عدم ارتکاب تخلف بخشیده شود.

بخشودگی جرایم تعلیق شده مؤدیان بدهکار مالیات بر ارزش افزوده در صورت عدم ارتکاب تخلف

به گزارش ایکنا، به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز یکشنبه 2 دی‌ماه، در جریان بررسی لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانه‌های فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش) با ماده 21 این لایحه با 158 رأی موافق، 23 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 233 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

براساس ماده ۲۱لایحه مذکور؛ به سازمان اجازه داده می‌شود در صورت ثبت نام مؤدی در سامانه مؤدیان و انجام تکالیف قانونی مربوط، بدهی مالیات بر ارزش افزوده وی را که مربوط به سال ۱۳۹۶ و قبل از آن می‌باشد، مطابق دستورالعملی که توسط سازمان پیشنهاد شده و به تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد، قطعی نموده و کلیه جرائم متعلقه را به مدت سه سال تعلیق کند. در صورت ارتکاب تخلفات مذکور در ماده (۹) این قانون توسط مؤدی و محکومیت وی در هیئت حل اختلاف مالیاتی، مؤدی حسب رأی هیئت، ملزم به پرداخت تمام یا بخشی از جرائم تعلیق شده خواهد بود. بعد از انقضای سه سال در صورت عدم ارتکاب تخلفات مذکور در ماده (۹)، جرائم تعلیق شده بخشوده می‌شود.

مجازات فرار مالیاتی مودیان پایانه‌های فروشگاهی تعیین شد
نمایندگان همچنین با مجازات فرار مالیاتی مودیان از پایانه‌های فروشگاهی موافقت کردند.
نمایندگان در نشست علنی امروز یکشنبه، 2 دی ماه مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه نحوه استفاده، نگهداری و نظارت بر پایانه‌های فروشگاهی (صندوق مکانیزه فروش) با ماده 22 این لایحه با 153 رأی موافق، 9 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

در ماده ۲۲ آمده است: تخلفات زیر حسب مورد، موجب تعلق جریمه به شرح زیر خواهد شد؛

الف - عدم صدور صورتحساب الکترونیکی، معادل 10 درصد (۱۰٪) مجموع مبلغ فروش انجام شده بدون صدور صورتحساب الکترونیکی یا بیست میلیون (20.000.000) ریال، هر یک که بیشتر باشد.

ب- عدم عضویت در سامانه مؤدیان، عدم استفاده از پایانه فروشگاهی، عدم استفاده از حافظه مالیاتی، استفاده از حافظه مالیاتی متعلق به سایر مؤدیان، یا واگذاری حافظه مالیاتی خود به دیگران، معادل 10 درصد (۱۰٪) مجموع مبلغ فروش انجام شده از آن طرق، یا بیست میلیون (۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیت‌های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق‌های موضوع قانون مالیات‌های مستقیم در همان سال مالی.

پ- عدم اعلام شماره حساب یا حساب‌های بانکی واحد اقتصادی که گردش مالی واحد از طریق آن با آنها انجام می شود به سازمان، معادل ده درصد (۱۰٪) مجموع مبلغ فروش انجام شده از طریق آن حساب یا 20 میلیون (۲۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال، هر یک که بیشتر باشد و محرومیت از اعمال معافیت‌های مالیاتی، نرخ صفر و مشوق‌های موضوع قانون مالیات‌های مستقیم در همان سال مالی.

ت- عدم تحویل صورتحساب چاپی به خریدار، حذف یا مخدوش کردن صورتحساب، معادل 2 درصد (۲٪) مبلغ صورتحساب‌های مذکور یا معادل بیست میلیون (20.000.000) ریال هر یک که بیشتر باشد.

ث- عدم رعایت احکام مذکور در مواد (۱۲)، (۱۳) و (۱4) این قانون، معادل یک درصد (1%) مبلغ فروش گزارش نشده یا معادل 10 میلیون ریال، هر یک که بیشتر باشد.

تبصره ۱- مبلغ جریمه‌های ثابت مندرج در این قانون، متناسب با نرخ تورم بر اساس آخرین اعلام بانک مرکزی، هر سال توسط سازمان اعلام می‌شود.

تبصره ۲ - سازمان نمی تواند بیشتر از 50 درصد (۵۰٪) جرائم موضوع این ماده را مورد بخشودگی قرار دهد.

تبصره ۳- در صورت اعمال جریمه‌های موضوع بند «الف» و «ث» این ماده جریمه موضوع ماده (۱6۹) قانون مالیاتهای مستقیم اعمال نمی‌شود و صورت اعمال جریمه مذکور در بند «ب» جریمه مذکور در بندهای «الف» و« ت» اعمال نمی‌گردد.

پایان پیام

captcha