وی با اشاره به دیدارهای دورهای با مراجع و علما افزود: در سفر اخیر به قم به نمایندگی از وزیر ارتباطات با آیتالله جوادی آملی، آیتالله فاضل لنکرانی و آیتالله مکارم شیرازی دیدار داشتیم و در این دیدارها گزارش عملکرد یک سال گذشته وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه شد.
رییس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت با بیان اینکه اقدامات انجام شده در حوزه شبکه ملی اطلاعات یکی از موضوعات مطرح شده در این دیدارها بود، تصریح کرد: در این دیدارها درباره دستاوردهای شبکه ملی اطلاعات و اقدامات انجام شده در حوزه دولت الکترونیک، فضای مجازی، کودک و جشنواره کودک آنلاین گزارشی ارائه شد.
وی افزود: گزارش ارائه شده مورد استقبال مراجع قرار گرفت و با توجه به آگاهی از نفوذ فضای مجازی، به تأثیرگذاری این فضا تأکید داشتند و برای استفاده از فرصتهای فضای مجازی که یکی از آنها نشر معارف اهلبیت(ع) است و جلوگیری از آسیبهای آن توصیه کردند.
معاون وزیر ارتباطات تصریح کرد: با توجه به اینکه ما صاحب این تکنولوژی نبودیم، اعمال حاکمیت در فضای مجازی به این سرعت انجام نمیشود و پروسهای زمانبر است که نیاز به فرهنگسازی و تکنولوژی دارد، البته اقداماتی که در حوزه شبکه ملی اطلاعات و افزایش ترافیک داخل انجام شده، نیمه پر این لیوان در حوزه فضای مجازی است.
وی درباره گزارشهایی که درباره اقدامات وزارت ارتباطات به دفاتر مراجع میرسد، افزود: آسیبهای فضای مجازی قابل انکار نیست و نیمه کمتر لیوان را تشکیل میدهد و کسانی که انگیزههایی غیر از اصلاح امور دارند، این بخش را بزرگنمایی و برجستهسازی میکنند و به جای اینکه در رسانهها به صورت دائم بر آلودگی در این فضا تأکید کنیم، میتوانیم به صورت گام به گام از فرصت فضای مجازی برای بهتر شدن این فضا استفاده کنیم.
فتاحی تأکید کرد: برخلاف برخی که میخواهند از این مطالبات استفاده های دیگری داشته باشند، ما این مطالبات را فرصت میدانیم و این دیدارها ادامه دارد و به صورت دائمی گزارشها ارائه میشود.
وی افزود: هدف ما در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ارائه بهترین، باکیفیتترین و امنترین ارتباط برای استفاده حداکثری از فضای مجازی و تلاش برای به حداقل رساندن آسیبهای این فضا است.
رئیس هیئت مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت درباره اقدامات انجام شده در حوزه شبکه انتقال نیز از افزایش ظرفیت به 18 و نیم ترابیت بر ثانیه در شبکه IP کشور خبر داد و گفت: این پروژه به زودی افتتاح میشود.
وی درباره میزان تبادل اطلاعات در داخل کشور نیز افزود: از خردادماه 96 که 263 گیگابیت بر ثانیه میزان تبادل اطلاعات در داخل کشور بوده، در حال حاضر به 800 گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است که 50 درصد ترافیک اینترنت در ایران را شامل میشود و برنامه داریم با یک بسته حمایتی برای مراکز تبادل داده غیر از تهران، این مراکز را نیز فعال کنیم.
فتاحی تصریح کرد: این افزایش ترافیک داخل مربوط به خدماتی است که در بستر شبکه ملی اطلاعات در قالب ویدئو و سرویسهای حمل و نقل اینترنتی به مردم ارائه میشود و تولید و مصرف این محتوا در داخل کشور است و هزینه پرداختی برای مصرفکننده نیز یک دوم هزینه مصرف اینترنت بینالملل است.