
به گزارش خبرنگار
ایکنا، فیلم سینمایی«سرو زیر آب» بعد از ۵ هفت نمایش توانسته تنها ۴۴۴ میلیون تومان فروش داشته باشد، رقمی که به هیچ وجه مناسب نیست، اتفاقی که باعث شده کارگردان فیلم به شدت از فضای اکران گلهمند باشد. عدم موفقیت فیلم در شرایطی است که فیلم به لحاظ کیفی در مقایسه با فیلمهای روی پرده، اثری زیبا محسوب میشود، اما باز هم مخاطبان آنگونه که انتظار میرفت از این فیلم استقبال نکردهاند. درباره چرایی این موضوع نیز بحثهای مفصلی مطرح شده از جمله اینکه این قبیل تولیدات دیگر مخاطب لازم را ندارد؛ بههرحال محمدعلی باشه آهنگر امروز میهمان برنامه «حالا خورشید» بود و به سؤالاتی در این زمینه پاسخ داد.
محمدعلی باشهآهنگر در برنامه رضا رشیدپور درباره دلایل عدم استقبال مخاطبان از این اثر گفت: باید تکلیفمان در سینما مشخص شود، زیرا یا باید به اقتصاد سینما فکر کنیم یا فرهنگ. زمانیکه عراق تانک تی ۷۲ را وارد جنگ کرد، رزمندگان با مصائب بسیاری مواجه شدند، زیرا هرچه تلاش میکردند نمیتوانستند این تانک را منهدم کنند، حتی با آرپی جی هم این تانک از بین نمیرفت. وضعیت فرهنگی این روزهای ما نیز همینگونه است.
وی افزود: اگر بازیگر در مقابل دوربین عشوهگری و یا از طنز زننده استفاده کند فیلم به طور حتم خواهد فروخت. این سبک فیلمسازی راحتترین کار ممکن است و اینگونه واکنشها برای من قابل قبول نیست، هرچند شرایط به گونهای رقم میخورد که عمده فیلمسازان به سمت گیشه سوق پیدا میکنند.
باشهآهنگر ادامه داد:منظور از سهلالوصول بودن این است که میتوان با چهار بازیگر و چهار لوکیشن فیلم ساخت اما در سرو زیر آب هشت منطقه ایران را تحت پوشش قرار دادهایم و من مایلم به استانداردهای جهانی نزدیک شوم.
وی تأکید کرد: اگر امروز یکی از فیلمهای قبل از انقلاب را اکران کنیم صد برابر فیلمهای فعلی فروش خواهد داشت، آیا این فروش به معنای تأیید این دست فیلمها است؟ البته باید گفت که فروش معیاری برای ارزش فیلمها نیست.
باشه آهنگر درباره سینمای اجتماعی گفت: سینمای اجتماعی ما به سمت سیاه نمایی رفته است. در ضمن برخی گونههای سینمایی مثل سینمای تاریخی، پلیسی و.. در حال نابودی است.
کارگردان «ملکه» ادامه داد: بدتر از همه اینها صدا و سیماست که پس از 12 روز تیزر این اثر را پخش کرد، من از این موضوع دلخورم و دوست ندارم سینماگرانی نظیر من به سمت سینمای گیشه سوق پیدا کنند.
وی با بیان اینکه سینما در حال قربانی کردن گونههای ارزشی است تصریح کرد: شواهد حاکم بر سینما گواه بر این امر است، اقتصاد سینما فیلمهای ارزشی را قربانی کرده است، فیلمسازان و بازیگران با دستمزدهای آنچنانی وارد سینما شدهاند و همین موضوع فیلمسازان جنگ را خانهنشین کرده است و تنها ۳ یا ۴ نفر هنوز در این حوزه فعالیت میکنند اما اگر شرایط همینگونه پیش رود همین چند نفر هم باقی نخواهند ماند.
این کارگردان ادامه داد: اگر شرایطی را فراهم کنید که تماشاگران یک فیلم طنز و فیلم مرا مشاهده کنند قطعاً تمام مخاطبان اثر مرا میپسندند و اگر اینطور نبود من میپذیرم که دیگر فیلم نسازم.
وی با بیان اینکه در ساخت فیلمهای دفاع مقدسی آزادی عمل نیست، گفت: سرو زیر آب 16 بار بازنویسی شده آیا فیلمهای طنز هم اینگونه بازنگری میشوند؟ با این شرایط چگونه میتوان امیدوار بود که فیلمسازان به این سمت پیش روند؟
باشهآهنگر درباره علاقه قلبی مردم به شهدا گفت: وقتی شهدای غواص را تشییع کردند مگر کسی به مردم گفت به مراسم تشییع بروند؟ موضوع فیلم من مگر خانواده شهدا نیست، پس چرا باید برای بهتر دیده شدن اثرم التماس کنم.
در ادامه این برنامه ستاره اسکندری بازیگر فیلم سرو زیر آب هم اظهار کرد: دوستانم به من میگویند؛ هنرپیشه فیلمهای نفروش! اما من با افتخار این مسیر را انتخاب کردم. «سرو زیر آب» برای من فیلم مهمی بود هر چند نقش کوچکی در آن ایفا کردم.
وی در پایان تأکید کرد: چرا آثار فرهنگی را با معیار فروش میسنجیم و برای اندیشه و خردورزی ارزش قائل نیستیم!
انتهای پیام